Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο «Άρης» στο θέατρο Ρεματιάς στις 2 Σεπτέμβρη

Το έργο «Άρης» της Σοφί­ας Αδα­μί­δου, σε σκη­νο­θε­σία Βασί­λη Μπι­σμπί­κη, με τον Τάσο Σωτη­ρά­κη, που βασί­ζε­ται στη ζωή και τους αγώ­νες του πρω­το­κα­πε­τά­νιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελου­χιώ­τη, παρου­σιά­ζε­ται, την Κυρια­κή 2 Σεπτέμ­βρη, στο θέα­τρο Ρεμα­τιάς, στις 20.30, στο πλαί­σιο των εκδη­λώ­σε­ων του Φεστι­βάλ Ρεμα­τιάς του δήμου Χαλαν­δρί­ου, με ταυ­τό­χρο­νη διερ­μη­νεία στην Ελλη­νι­κή Νοη­μα­τι­κή Γλώσσα.

Μου­σι­κή: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τρα­γού­δι «Άρη μου», σε στί­χους Αγλα­ΐ­ας Κλά­ρα, μελο­ποί­η­σε και ερμη­νεύ­ει η Ερω­φί­λη. Το μου­σι­κό κομ­μά­τι της έναρ­ξης και του τέλους είναι του Βασί­λη Καρα­γιάν­νη. Ο ηθο­ποιός Θοδω­ρής Τσουα­νά­τος και ο μικρός Πέτρος Φλω­ρά­κης «έδω­σαν» τις φωνές τους.

Κινη­σιο­λο­γία: Αγγέ­λα Πατσέλη.

Φωτι­σμοί: Λάμπρος Παπούλιας.

Επι­μέ­λεια video: Ηλί­ας Φλωράκης.

Ειδι­κά εφέ: Προ­κό­πης Βλασερός.

Φωτο­γρα­φί­ες: Δήμη­τρα Ψυχογυιού.

Σκί­τσο αφί­σας: Γιώρ­γος Γούσης.

Σχε­δια­σμός αφί­σας: Νικο­λέτ­τα Διολή.

Εκτέ­λε­ση παρα­γω­γής: Φαίη Τζήμα.

Προ­σβα­σι­μό­τη­τα περιε­χο­μέ­νου με την πιστο­ποί­η­ση και επι­μέ­λεια της Κίνη­σης Ανά­πη­ρων Καλ­λι­τε­χνών — Movement of Disabled Artists: Διερ­μη­νεία στην Ελλη­νι­κή Νοη­μα­τι­κή Γλώσ­σα: Θεο­δώ­ρα Τσα­πο­ΐ­τη. Προ­γράμ­μα­τα σε μεγα­λο­γράμ­μα­τη σει­ρά, σε γρα­φή Braille και Qr code. Προ­γράμ­μα­τα σε γρα­φή Braille: ΚΕΑΤ (Κέντρο Εκπαι­δεύ­σε­ως και Απο­κα­τα­στά­σε­ως Τυφλών).

Στο θέα­τρο Ρεμα­τιάς η πρό­σβα­ση είναι ισό­τι­μη σε όλους τους ανθρώ­πους. Δια­τί­θε­νται δυο θέσεις στάθ­μευ­σης για χρή­ση από ανα­πη­ρι­κά αυτο­κί­νη­τα. Υπάρ­χουν σημα­το­δο­τη­μέ­νες θέσεις για χρή­ση από ανθρώ­πους με κινη­τι­κές, αισθη­τη­ρια­κές και άλλες βλά­βες, συνο­δούς και ηλι­κιω­μέ­νους, εγκυ­μο­νού­σες και γονείς με παι­διά σε βρε­φι­κά καρο­τσά­κια, άτο­μα με προ­σω­ρι­νό τραυ­μα­τι­σμό. Επί­σης υπάρ­χει χώρος μπρο­στά από την πρώ­τη σει­ρά για ανα­πη­ρι­κά αμα­ξί­δια. Τέλος επι­τρέ­πε­ται η παρου­σία σκύ­λων οδη­γών τυφλών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο