Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Αδ. Γεωργιάδης στην Σαουδική Αραβία: Αναζητώντας κερδοφόρες μπίζνες για λογαριασμό του κεφαλαίου

Κερ­δο­φό­ρες μπίζ­νες για λογα­ρια­σμό του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου επι­χει­ρεί να κλεί­σει ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης που επι­σκέ­πτε­ται αυτές τις μέρες την Σαου­δι­κή Αραβία.

«Μπο­ρού­με να συνερ­γα­στού­με για την εξεύ­ρε­ση ενός κοι­νού λαμπρού μέλ­λο­ντος» δια­μή­νυ­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο υπουρ­γός Ενέρ­γειας ανε­βαί­νο­ντας στο βήμα του Ελλη­νο-Σαου­δα­ρα­βι­κού Επεν­δυ­τι­κού Φόρουμ που πραγ­μα­το­ποιεί­ται στο Ριάντ μετά τον εναρ­κτή­ριο χαι­ρε­τι­σμό του Σαου­δά­ρα­βα ομο­λό­γου του.

Μάλι­στα, ο κ. Γεωρ­γιά­δης φρό­ντι­σε να στεί­λει το μήνυ­μα στην σαου­δα­ρα­βι­κή επι­χει­ρη­μα­τι­κή κοι­νό­τη­τα πως η κυβέρ­νη­ση κάνει ότι μπο­ρεί για να δημιουρ­γή­σει ευκαι­ρί­ες κερ­δο­φο­ρί­ας για το μεγά­λο κεφά­λαιο, σε βάρος πάντο­τε των εργα­ζό­με­νων και των δικαιω­μά­των τους.

Ειδι­κό­τε­ρα, επι­σή­μα­νε αν και υπάρ­χουν ήδη ορι­σμέ­νες καλές επεν­δύ­σεις από τη Σαου­δι­κή Αρα­βία στην Ελλά­δα, «δεν είναι αρκε­τές για μας και θέλου­με να τις τρέ­ξου­με». Κι αυτός είναι ο λόγος, όπως προ­σέ­θε­σε, η ελλη­νι­κή κυβερ­νη­τι­κή και επι­χει­ρη­μα­τι­κή απο­στο­λή βρί­σκε­ται στο Ριάντ.

Στο πλαί­σιο της προ­ώ­θη­σης των ελλη­νι­κών εφο­πλι­στι­κών συμ­φε­ρό­ντων, ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης ανα­φέρ­θη­κε στον του­ρι­σμό, στη ναυ­τι­λία και τις θαλάσ­σιες μετα­φο­ρές, δηλώ­νο­ντας περή­φα­νος για τις επι­τυ­χί­ες της ελλη­νι­κής ναυ­τι­λί­ας, καθώς στον κατα­σκευα­στι­κό τομέα, που «είναι στη Σαου­δι­κή Αρα­βία εδώ και δεκα­ε­τί­ες και θέλου­με να συνε­χί­σουν να είναι εδώ και να είναι μέρος του ορά­μα­τος του βασι­λιά της Σαου­δι­κής Αρα­βί­ας για το 2030».

Αγνο­ώ­ντας επι­δει­κτι­κά την κατά­στα­ση στην Υεμέ­νη και την συνε­χι­ζό­με­νη γενο­κτο­νία με ευθύ­νη της σαου­δα­ρα­βι­κής κυβέρ­νη­σης, ο Άδω­νις Γεωρ­γί­α­δης σημεί­ω­σε πως «θεω­ρού­με τη Σαου­δι­κή Αρα­βία έναν από τους πιο στε­νούς μας φίλους», ενώ εξέ­φρα­σε την ικα­νο­ποί­η­ση του για την ίδρυ­ση ελλη­νο-σαου­δα­ρα­βι­κής επιτροπής. 

Σημειώ­νε­ται ότι μια μέρα πριν την επί­σκε­ψη του Έλλη­να υπουρ­γού στη χώρα, οι αρχές της Σαου­δι­κής Αρα­βί­ας προ­χώ­ρη­σαν σε 81 εκτε­λέ­σεις προ­κα­λώ­ντας διε­θνή σάλο για τα «δημο­κρα­τι­κά» δικαιώ­μα­τα στην χώρα της Μέσης Ανατολής.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο