Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο αιμοδότης καταγγέλλει πως του επιβλήθηκε πρόστιμο με… «ενοχοποιητικό» στοιχείο τον «Ριζοσπάστη»!!!

Επι­στο­λή — καταγ­γε­λία από εθε­λο­ντή αιμο­δό­τη που του επι­βλή­θη­κε πρό­στι­μο κατά την επι­στρο­φή του από το νοσο­κο­μείο από αστυ­νο­μι­κούς, αν και τηρού­σε όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα. Όπως καταγ­γέλ­λει, «ενο­χο­ποι­η­τι­κό» στοι­χείο ήταν ότι είχε μαζί του τον «Ριζο­σπά­στη» και μάσκα που έγρα­φε «και τα καλυμ­μέ­να στό­μα­τα βγά­ζουν φωνή».

Ολό­κλη­ρη η επι­στο­λή του εθε­λο­ντή αιμο­δό­τη που δέχθη­κε πρό­στι­μο, προς τους υπουρ­γούς Υγεί­ας και Προ­στα­σί­ας του Πολίτη:

«Κύριοι υπουρ­γοί,

Στην έκκλη­ση των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών «Να μην αφή­σου­με καμία ζωή να χαθεί εξαι­τί­ας της έλλει­ψης αίμα­τος», ειδι­κά τώρα στην περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, ξεκί­νη­σα χτες από το σπί­τι μου για το Κρα­τι­κό Νίκαιας για να δώσω κι εγώ ένα «χερά­κι βοή­θειας» στους ήρω­ες υγειο­νο­μι­κούς, όπως εσείς τους αποκαλείτε.

Στους ήρω­ες υγειο­νο­μι­κούς που στο πρώ­το κύμα της παν­δη­μί­ας μας καλού­σα­τε να τους χει­ρο­κρο­τή­σου­με από τα μπαλ­κό­νια μας. Σε αυτούς που από το πρώ­το κύμα της παν­δη­μί­ας δε θέλα­νε το υπο­κρι­τι­κό σας χει­ρο­κρό­τη­μα, το μόνο που σας ζητού­σα­νε είναι να πάρε­τε όλα τα ανα­γκαία μέτρα ώστε να μην είναι εκτε­θει­μέ­νοι στον «πόλε­μο» που λέτε ότι βρι­σκό­μα­στε. Σε αυτούς που επι­στρα­τεύ­σα­τε ΜΑΤ, ξύλο και χημι­κά επει­δή διεκ­δι­κού­σαν «τα όπλα» για να κάνουν σωστά τη δου­λειά τους.

Στην επι­στρο­φή μου από το νοσο­κο­μείο μετά την αιμο­δο­σία, διμοι­ρί­ες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ στα­μά­τη­σαν το τρό­λεϊ (κάποιον έψα­χναν). Μας ανά­γκα­σαν να κατέ­βου­με όλοι κάτω για να δια­πι­στώ­σουν αν φορά­με τις απα­ραί­τη­τες μάσκες, αν έχου­με ταυ­τό­τη­τες και την απα­ραί­τη­τη βεβαί­ω­ση μετα­κί­νη­σης. Αφού τους έδει­ξα την ταυ­τό­τη­τα, το σχε­τι­κό sms και τον επί­δε­σμο με το σημείο της φλε­βο­κέ­ντη­σης, τους ζήτη­σα να με αφή­σουν να γυρί­σω σπί­τι μου. Σαν «ταύ­ροι σε υαλο­πω­λείο» έπε­σαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου ανα­γρά­φε­ται «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ». Άρχι­σαν το σωμα­τι­κό έλεγ­χο και το ξεψά­χνι­σμα της τσά­ντας, χωρίς να τηρούν κανέ­να μέτρο υγειο­νο­μι­κής προστασίας…

Και βρή­καν… «ενο­χο­ποι­η­τι­κό» στοι­χείο: τον «Ριζο­σπά­στη»! Στη συνέ­χεια άρχι­σαν τις ειρω­νεί­ες, λέγο­ντάς μου πως δεν χρειά­ζε­ται να πας στο νοσο­κο­μείο με αυτά τα πράγ­μα­τα (τον «Ριζο­σπά­στη»!). Κι έτσι, μετά τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες μου το «κατη­γο­ρη­τή­ριο» είχε στη­θεί: Πρό­στι­μο Covid 300 ευρώ!

Κύριοι υπουρ­γοί δεν σας παρε­ξη­γώ, σας κατα­λα­βαί­νω κιό­λας, είναι ξεκά­θα­ρη η στά­ση σας. Έκα­στος εφ’ ω ετά­χθη «μπου­κώ­νε­τε» από τη μία με ζεστό χρή­μα και κάθε είδους ενι­σχύ­σεις τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους για να κόβε­τε από την ικα­νο­ποί­η­ση των ανα­γκών μας. Εμάς, που τρέ­μου­με μη τυχόν και αρρω­στή­σου­με και δεν έχου­με ΜΕΘ, αφού εσείς κατα­ντή­σα­τε έτσι το ξεχαρ­βα­λω­μέ­νο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας. Εμάς, που για να πάμε στη δου­λειά μας «σαρ­δε­λο­ποιού­μα­στε» στα ΜΜΜ και το μόνο μας όπλο είναι η ατο­μι­κή ευθύ­νη. Εμάς, που στέλ­νου­με τα παι­διά μας στα σχο­λεία σε 27αρια τμή­μα­τα. Εμάς, που μένου­με άνερ­γοι, με πετσο­κομ­μέ­νους μισθούς και δικαιώ­μα­τα για να δίνε­τε παχυ­λές επι­δο­τή­σεις στο μεγά­λο κεφά­λαιο. Σε συνέ­χεια όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων, εντεί­νε­τε την κατα­στο­λή ενά­ντια στο εργα­τι­κό λαϊ­κό κίνη­μα για να κρύ­ψε­τε τις εγκλη­μα­τι­κές σας ευθύ­νες στη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας, για να φορ­τώ­σε­τε ξανά στις πλά­τες μας μια ακό­μα οικο­νο­μι­κή κρίση.

Κύριοι της κυβέρ­νη­σης σας ξεκα­θα­ρί­ζου­με ότι θα μας βρί­σκε­τε συνε­χώς μπρο­στά σας.

Σας δηλώ­νου­με ότι η μάσκα μας δεν είναι φίμω­τρο, η φωνή μας δεν θα σιω­πή­σει, δε θα συμβιβαστεί».

Απο­στό­λης Δημακόπουλος

Πηγή: 902.gr

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο