Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου κατηγορεί τον ΠΟΥ ότι «ωθεί τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία»

Ο ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος της Βρα­ζι­λί­ας Ζαΐχ Μπολ­σο­νά­ρου υπο­στή­ρι­ξε σήμε­ρα ότι ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας ωθεί τα παι­διά προς την ομο­φυ­λο­φι­λία και την αυτοϊ­κα­νο­ποί­η­ση, σε μια νέα επί­θε­ση ενα­ντί­ον αυτής της υπη­ρε­σί­ας του ΟΗΕ που, σε αντί­θε­ση με τον ίδιο, συνι­στά την κοι­νω­νι­κή απο­στα­σιο­ποί­η­ση ως βασι­κό μέτρο για την αντι­με­τώ­πι­ση της πανδημίας.

Ο ακρο­δε­ξιός πρό­ε­δρος εξα­πέ­λυ­σε τις κατη­γο­ρί­ες αυτές στο Facebook, όμως στη συνέ­χεια η ανάρ­τη­σή του διαγράφτηκε.

«Αυτός είναι ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας που ορι­σμέ­νοι θα ήθε­λαν να με δουν να ακο­λου­θώ τις συμ­βου­λές του;» διε­ρω­τή­θη­κε. «Πρέ­πει επί­σης να ακο­λου­θή­σου­με την πολι­τι­κή του όσον αφο­ρά τη δια­παι­δα­γώ­γη­ση; Για τα παι­διά έως τεσ­σά­ρων ετών: ικα­νο­ποί­η­ση και ευχα­ρί­στη­ση στο άγγιγ­μα του σώμα­τος, αυτοϊ­κα­νο­ποί­η­ση (…) Για τα παι­διά από τεσ­σά­ρων έως έξι ετών, μια θετι­κή ταυ­τό­τη­τα φύλου (…) αυτοϊ­κα­νο­ποί­η­ση από μικρή ηλι­κία, ομο­φυ­λο­φι­λία (…) από 9 έως 12 ετών: πρώ­τη σεξουα­λι­κή εμπει­ρία», πρόσθεσε.

Η ανάρ­τη­ση αυτή φαί­νε­ται ότι είχε ως αφορ­μή έναν οδη­γό που εκδό­θη­κε από το γρα­φείο του ΠΟΥ στην Ευρώ­πη το 2010 και έφε­ρε τον τίτλο «Πρό­τυ­πα δια­παι­δα­γώ­γη­σης στην Ευρώ­πη». Ο οδη­γός αυτός, μετα­ξύ πολ­λών άλλων θεμά­των, εξη­γεί ότι τα μικρά παι­διά προ­σπα­θούν να ανα­κα­λύ­ψουν το σώμα τους και ότι η περιέρ­γειά τους για τη σεξουα­λι­κό­τη­τα είναι κάτι το φυσιολογικό.

Όταν ρωτή­θη­κε για το θέμα, η προ­ε­δρία της Βρα­ζι­λί­ας δεν αντέ­δρα­σε άμε­σα. Η ανάρ­τη­ση στο μετα­ξύ κατέ­βη­κε, όμως πολ­λά μέσα ενη­μέ­ρω­σης πρό­λα­βαν να κρα­τή­σουν ένα screenshot.

Ο Μπολ­σο­νά­ρου, που επη­ρε­ά­ζε­ται βαθιά από τον Αμε­ρι­κα­νό ομό­λο­γό του, τον Ντό­ναλντ Τραμπ, χρη­σι­μο­ποιεί πολύ συχνά τους ιστο­τό­πους κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης και είχε ήδη επι­τε­θεί πρό­σφα­τα στον ΠΟΥ. Είχε επί­σης χαρα­κτη­ρί­σει «γρι­πού­λα» την παν­δη­μία και έβγαι­νε στους δρό­μους για να ανταλ­λά­ξει χει­ρα­ψία με τους συμπο­λί­τες του, τονί­ζο­ντας ότι η επα­νεκ­κί­νη­ση της οικο­νο­μί­ας προ­έ­χει ένα­ντι της καρα­ντί­νας του πληθυσμού.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο