Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου κατέβασε από τα γραφεία τη φωτογραφία του Τεμπονέρα και έβαλε στη θέση της εικόνα του Χριστού

Αυτοί που απέ­δω­σαν σε ανθρώ­πους το χαρα­κτη­ρι­σμό «λαθραί­οι», ο ρατσι­στής Νεο­Δη­μο­κρά­της πρό­ε­δρος τς ΕΛΜΕ Λέσβου και η πλειο­ψη­φία του, έπρα­ξαν σήμε­ρα μία ακό­μη απρέ­πεια, προ­σβάλ­λο­ντας τους εκπαι­δευ­τι­κούς όχι μόνο της Λέσβου αλλά όλης της Ελλάδας.

Ο εν λόγω φασι­στά­κος κατε­βά­σε από τον τοί­χο των γρα­φεί­ων του συν­δι­κα­λι­στι­κού οργά­νου, τη φωτο­γρα­φία του δολο­φο­νη­μέ­νου εκπαι­δευ­τι­κού Νίκου Τεμπο­νέ­ρα. Την ενέρ­γεια του προ­έ­δρου της ΕΛΜΕ Λέσβου που πρό­σκει­ται στη ΔΑΚΕ, συν­δι­κα­λι­στι­κή παρά­τα­ξη της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, επι­κρό­τη­σαν τα τέσ­σε­ρα μέλη του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΕΛΜΕ Λέσβου (τέσ­σε­ρις στις επτά έδρες) που επί­σης ανή­κουν στην ίδια παρά­τα­ξη. Στη θέση του καθαι­ρε­θέ­ντος κάδρου αναρ­τή­θη­κε εικό­να του Ιησού Χριστού.

Όπως έγι­νε γνω­στό, στα γρα­φεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο και­ρό μετά τη δολο­φο­νία του καθη­γη­τή το 1991, είχε αναρ­τη­θεί κάδρο με τη φωτο­γρα­φία του Νίκου Τεμπο­νέ­ρα στον τοί­χο πίσω από την θέση που συνή­θως κάθε­ται ο πρό­ε­δρος ως ένδει­ξη τιμής και μνή­μης στον αγω­νι­στή εκπαι­δευ­τι­κό. Αυτό το κάδρο με τη φωτο­γρα­φία του Νίκου Τεμπο­νέ­ρα κατέ­βα­σε ο πρό­ε­δρος της ΕΛΜΕ Λέσβου παρά τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες των υπο­λοί­πων παρα­τά­ξε­ων. Η φωτο­γρα­φία του δολο­φο­νη­μέ­νου καθη­γη­τή ενο­χλού­σε και παλιό­τε­ρα τα στε­λέ­χη της ΔΑΚΕ τα οποία και είχαν ζητή­σει το κατέ­βα­σμα της.

Να θυμί­σου­με ότι πρό­σφα­τα η ίδια πλειο­ψη­φία του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΕΛΜΕ Λέσβου απο­φά­σι­σε να προ­κρί­νει τη χρή­ση της λέξης «λαθρο­με­τα­νά­στης» από τους εκπαι­δευ­τι­κούς στα σχο­λεία του νησιού. Κι αυτό κόντρα στο γνω­στό έγγρα­φο του Αρεί­ου Πάγου με το οποίο ζητή­θη­κε η εξά­λει­ψη της χρή­σης του όρου «λαθρο­με­τα­νά­στης» προ­κει­μέ­νου «να απο­τρα­πεί η χρή­ση μειω­τι­κών για τη προ­σω­πι­κό­τη­τα των ανθρώ­πων χαρα­κτη­ρι­σμών και να απο­φευ­χθούν φαι­νό­με­να ξενο­φο­βί­ας και ρατσισμού».

Και παρό­τι έχουν περά­σει τόσες ημέ­ρες σιω­πή από τη ΝΔ. Σιω­πή που απο­θρά­συ­νε αυτόν που ντρο­πιά­ζει τους συνα­δέλ­φους του και ενι­σχύ­ει αντί­στοι­χες συμπεριφορές.

Δεν υπάρ­χουν λαθραί­οι άνθρω­ποι, τ’ ακούς φασίστα;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο