Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Αλ Πατσίνο για τον Μίκη Θεοδωράκη: «Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε»

Με απο­κλει­στι­κές δηλώ­σεις στο δελ­τίο ειδή­σε­ων του MEGA ο πολυ­βρα­βευ­μέ­νος ηθο­ποιός του Χόλι­γουντ Αλ Πατσί­νο απο­χαι­ρέ­τη­σε τον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη μιλώ­ντας με εγκω­μια­στι­κά σχό­λια για τον Έλλη­να μουσικοσυνθέτη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Μίκης Θεο­δω­ρά­κης έγρα­ψε την μου­σι­κή της ται­νί­ας «Σέρ­πι­κο» (Serpico), σκη­νο­θε­σί­ας Σίντ­νεϊ Λου­μέτ, στην οποία πρω­τα­γω­νι­στού­σε ο Αλ Πατσί­νο και η οποία ανα­φέ­ρε­ται στην πραγ­μα­τι­κή ιστο­ρία του αξιω­μα­τι­κού της αστυ­νο­μί­ας της Νέας Υόρ­κης, Φρανκ Σέρπικο.

«Θυμά­μαι την πρώ­τη φορά που άκου­σα τη μου­σι­κή για το Σέρ­πι­κο. Ήταν στο γρα­φείο του παρα­γω­γού στο Μαν­χά­ταν, στον 16ο όρο­φο που είχα­με θέα τον ορί­ζο­ντα, και τότε έπαι­ξε το σάου­ντρακ. Φυσι­κά κατευ­θεί­αν όταν έμα­θα για τον θάνα­τό του, αυτή η σκη­νή ήρθε στο μυα­λό μου. Ήξε­ρα από την πρώ­τη στιγ­μή ότι ακού­γο­ντας τη μου­σι­κή εκεί­νο το βρά­δυ, «αυτό ήταν, το έχει, έχει την ται­νία, έχει συλ­λά­βει το νόη­μά της». Αυτή είναι η ανά­μνη­σή μου! Φυσι­κά θυμά­μαι τον Ζορ­μπά και τα υπό­λοι­πα έργα της καριέ­ρας του. Τι τερά­στιο δώρο! Θα μας λεί­ψει και θα τον θυμόμαστε».

Η ται­νία «Σέρ­πι­κο» που προ­βλή­θη­κε στους κινη­μα­το­γρά­φους το 1973 εν πολ­λοίς καθιέ­ρω­σε ως πρω­τα­γω­νι­στή, τον Αλ Πατσίνο.

Ακού­στε το εμβλη­μα­τι­κό soundtrack της ται­νί­ας που έγρα­ψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο