Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός υπεύθυνος για το θάνατο και τη δυστυχία χιλιάδων μικρών παιδιών

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Είτε με τις επι­θέ­σεις μιας φανα­τι­κής ισλα­μι­στι­κής οργά­νω­ση είτε με στους περιο­ρι­σμούς που βάζουν οι ΗΠΑ σε κυβερ­νή­σεις όπως την Βενε­ζου­έ­λα ο δολο­φό­νος είναι ο ίδιος: η τρο­μο­κρα­τία του ιμπεριαλισμού. 

Ο Τζιο­βά­νι από την Βενε­ζου­έ­λα και ο Κασίμ από το Ιράκ δεν συνα­ντή­θη­καν ποτέ. 

Η καρ­διά του Τζιο­βά­νι, έξη χρο­νών, στα­μά­τη­σε να χτυ­πά ενώ περί­με­νε να βρε­θεί κατάλ­λη­λο μόσχευ­μα μυε­λού των οστών σε ένα Ιτα­λι­κό Νοσο­κο­μείο μετά από συμ­φω­νία της πετρε­λαϊ­κής εται­ρεί­ας PDVSA της Βενε­ζου­έ­λας ανα­φέ­ρει η “Γκράν­μα”.

Οι περιο­ρι­σμοί που επέ­βα­λε ο Ντό­ναλντ Τραμπ ενα­ντί­ον της Βενε­ζου­έ­λας παγώ­νο­ντας τους τρα­πε­ζι­κούς λογα­ρια­σμούς της στην Ευρώ­πη ακύ­ρω­σαν το πρό­γραμ­μα και προ­κά­λε­σαν τον θάνα­το του Τζιοβάνι. 

Τα όνει­ρα του Κασίμ να γίνει ποδο­σφαι­ρι­στής γκρε­μί­στη­καν όταν έχα­σε το πόδι του μετα από δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση του ΙΣ.

Επέ­ζη­σε μετά από χει­ρουρ­γι­κές επεμ­βά­σεις στην Μόσχα και τώρα μπο­ρεί του­λά­χι­στον να βλέ­πει ποδο­σφαι­ρι­κούς αγώ­νες όπως πρό­σφα­τα το ματς μετα­ξύ Σπάρ­τακ και Ούφα.

Τα δύο παι­διά είναι παρα­δείγ­μα­τα θυμά­των του ίδιου δολο­φό­νου: της τρο­μο­κρα­τί­ας του ιμπεριαλισμού. 

Χιλιά­δες παι­διά υφί­στα­νται κάθε μέρα τις συνέ­πειες των πολέ­μων ή των των οικο­νο­μι­κών περιο­ρι­σμών που επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ, που έπρε­πε να κατα­δι­κα­στεί για κρα­τι­κή τρο­μο­κρα­τία, στις χώρες που δεν ακο­λου­θούν το δικό της μοντέ­λο, σχο­λιά­ζει η εφη­με­ρί­δα του ΚΚ Κούβας. 

Στον 21ο αιώ­να η Βενε­ζου­έ­λα, το Ιράκ,  η Συρία, η Λιβύη, η Υεμέ­νη, το Αφγα­νι­στάν, χώρες ή με ενερ­γεια­κά απο­θέ­μα­τα ή που εντάσ­σο­νται στον γεω­πο­λι­τι­κό σχε­δια­σμό των ΗΠΑ έχουν απο­στα­θε­ρο­ποι­η­θεί ή δέχο­νται επι­θέ­σεις για να υποδουλωθούν.. 

Η υπο­δο­μή τους έχει κατα­στρα­φεί και οι οικο­νο­μί­ες τους πιέ­ζο­νται από ωμούς πιστω­τι­κούς περιο­ρι­σμούς που είναι κομ­μά­τι του ιμπε­ρια­λι­στι­κού σχε­δια­σμού για κυριαρ­χία σε όλη την υφήλιο.

Στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις και προηγ­μέ­να όπλα έχουν στα­λεί στο Αφγα­νι­στάν για την κατα­στο­λή των Ταλι­μπάν που συνε­χί­ζουν να κυριαρ­χούν σε τμή­μα της χώρας, από τις πιό φτω­χές του κόσμου. 

Εκτός από την δολο­φο­νία του προ­έ­δρου της η Λιβύη έχει περιέλ­θει σε από­λυ­το χάος και κανείς δεν έχει πια τον έλεγ­χο. Μικρά παι­διά σκο­τώ­νο­νται σε έναν ανε­λέ­η­το εμφύλιο. 

Στην Υεμέ­νη σύμ­φω­να με τον ΟΗΕ το 80% των 24 εκα­τομ­μυ­ρί­ων του πλη­θυ­σμού χρειά­ζο­νται επει­γό­ντως βοή­θεια. Ο αριθ­μός των παι­διών που έχουν σκο­τω­θεί αυξή­θη­κε από 900 σε πάνω από 1500 τον προη­γού­με­νο χρόνο. 

Η Συρία είναι υπο­χρε­ω­μέ­νη να πολε­μά με δύο εχθρούς: τους τρο­μο­κρά­τες του ΙΣ και τις συνέ­πειες των αερο­πο­ρι­κών επι­δρο­μών του Πεντα­γώ­νου που σκο­τώ­νουν παι­διά, γυναί­κες και ηλι­κιω­μέ­νους, ενώ παρά­νο­μα δια­τη­ρού­νται πάνω από χίλιοι στρα­τιώ­τες των ΗΠΑ στην χώρα. 

Η Βενε­ζου­έ­λα με τις πολυ­πό­θη­τες πηγές ενέρ­γειας απο­τε­λεί τον στό­χο διε­θνούς επέμ­βα­σης όπου η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ σε συνερ­γα­σία με γει­το­νι­κές χώρες, και τον αξιο­θρή­νη­το Οργα­νι­σμό Αμε­ρι­κα­νι­κών Κρα­τών οργα­νώ­νει πραξικοπήματα. 

Ο θάνα­τος του Τζιο­βά­νι μόλις 6 χρο­νών έχει συγκλο­νί­σει την Βενε­ζου­έ­λα και την Διε­θνή Κοι­νή γνώμη.

Άλλα 26 παι­διά της Βενε­ζου­έ­λας περι­μέ­νουν να ξεπα­γώ­σουν οι λογα­ρια­σμοί στην Ευρώ­πη,  παι­διά που στάλ­θη­καν εκεί από την κυβέρ­νη­ση για να σωθεί η ζωή τους. Τώρα υπάρ­χει φόβος να έχουν την τύχη του Τζιο­βά­νι, κατα­λή­γει η “Γκράν­μα”

Ο λαός των ΗΠΑ που έχει παι­διά, κάποια από αυτά έχουν σκο­τω­θεί στις ένο­πλες επι­θέ­σεις στα Σχο­λεία ή έχουν στα­λεί στους πολέ­μους, οφεί­λει να  συγκλο­νι­στεί από αυτές τις περι­πτώ­σεις και όλες τις άλλες όπου παι­διά σκο­τώ­νο­νται από όπλα και περιο­ρι­σμούς που βάζει η Κυβέρ­νη­ση τους. 

Μια κυβέρ­νη­ση που ασκεί την ιμπε­ρια­λι­στι­κή πολι­τι­κή που απαι­τούν τα μονο­πώ­λια για να νική­σουν στον διε­θνή αντα­γω­νι­σμό σκο­τώ­νο­ντας μικρά παιδιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο