Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «ξεπλένει» τον Αμβρόσιο

Ο αντει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου πρό­τει­νε χτες τη… μερι­κή αθώ­ω­ση του πρώ­ην μητρο­πο­λί­τη Αιγια­λεί­ας και Καλα­βρύ­των Αμβρό­σιου. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο εν λόγω είχε κατα­δι­κα­στεί σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό σε φυλά­κι­ση 7 μηνών το 2019, για δύο αδι­κή­μα­τα, υπο­κί­νη­ση σε ρατσι­στι­κή βία ή μίσος και κατά­χρη­ση εκκλη­σια­στι­κού αξιώ­μα­τος, μετά από την ομο­φο­βι­κή ανάρ­τη­ση στο προ­σω­πι­κό του ιστο­λό­γιο, όπου είχε γρά­ψει το ασύλ­λη­πτο «φτύ­στε τους».

Ο εισαγ­γε­λέ­ας πρό­τει­νε να παρα­μεί­νει η κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση ως προς το αδί­κη­μα του αντι­ρα­τσι­στι­κού νόμου, αλλά ειση­γή­θη­κε να αναι­ρε­θεί η αντί­στοι­χη από­φα­ση για το αδί­κη­μα της κατά­χρη­σης εκκλη­σια­στι­κού αξιώ­μα­τος. Το σκε­πτι­κό του εισαγ­γε­λέα Πανα­γιώ­τη Μπρα­κου­μά­τσου βασί­ζε­ται, σύμ­φω­να με όσα ανέ­φε­ρε, στην τρο­πο­ποί­η­ση του Ποι­νι­κού Κώδικα.

Από την πλευ­ρά τους, οι συνή­γο­ροι Πολι­τι­κής Αγω­γής αντέ­τει­ναν ότι το αδί­κη­μα μετά την κατάρ­γη­ση του άρθρου τυπο­ποιεί­ται σε άλλο άρθρο του Ποι­νι­κού Κώδι­κα που τιμω­ρεί τη διέ­γερ­ση σε διά­πρα­ξη εγκλη­μά­των, βιαιο­πρα­γί­ες ή διχό­νοια. Και ως εκ τού­του λόγω του ρατσι­στι­κού υπο­στρώ­μα­τος δεν τίθε­ται ζήτη­μα απο­ποι­νι­κο­ποί­η­σης του αδικήματος.

Η από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου ανα­μέ­νε­ται να εκδο­θεί το επό­με­νο διάστημα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο