Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο Γκάτσος που αγάπησα» για δύο τελευταίες παραστάσεις

Το αφιέ­ρω­μα στον Νίκο Γκά­τσο, με τίτλο «Ο Γκά­τσος που αγά­πη­σα», θα ολο­κλη­ρώ­σει τη δια­δρο­μή του για τη φετι­νή σεζόν τον Απρί­λη, με δύο ακό­μα παρα­στά­σεις στην αίθου­σα του Φιλο­λο­γι­κού Συλ­λό­γου «Παρ­νασ­σός», την Παρα­σκευή 13 και 20 Απρί­λη στις 9 μ.μ.

Ο Μανώ­λης Μητσιάς συνα­ντιέ­ται στη σκη­νή με την Καρυο­φυλ­λιά Καρα­μπέ­τη και μαζί απο­δί­δουν και ανα­δει­κνύ­ουν τον πλού­το συναι­σθη­μά­των, εικό­νων και χαρα­κτή­ρων των ποι­η­μά­των του Γκά­τσου. Ο Αχιλ­λέ­ας Γουά­στωρ παί­ζει πιά­νο και ο Ηρα­κλής Ζάκ­κας μαντο­λί­νο και μπου­ζού­κι. Ανά­με­σα στα τρα­γού­δια ακού­γο­νται κεί­με­να, σε επι­μέ­λεια Αγα­θής Δημητρούκα.

Ενα αφιέ­ρω­μα από καρ­διάς στον ποι­η­τή των τρα­γου­διών, και μέσα από αυτό μια μου­σι­κή δια­δρο­μή στην ιστο­ρία και τον πολι­τι­σμό της νεό­τε­ρης Ελλά­δας. Οι στί­χοι του Νίκου Γκά­τσου, του ποι­η­τή που έδω­σε τον κανό­να του καλού ελλη­νι­κού τρα­γου­διού και που αγα­πή­θη­κε όσο λίγοι ομό­τε­χνοί του, θα πλημ­μυ­ρί­σουν τη σκη­νή του «Παρ­νασ­σού» με τις μελω­δί­ες των Μάνου Χατζι­δά­κι, Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, Σταύ­ρου Ξαρ­χά­κου, Δήμου Μού­τση, Λου­κια­νού Κηλαη­δό­νη και Ηλία Ανδριό­που­λου. «Μη μου χτυ­πάς τα μεσά­νυ­χτα την πόρ­τα», «Ο Γιάν­νης ο Φονιάς», «Τ’Α­στέ­ρι του Βοριά», «Αθα­να­σία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλ­λού», «Ασπρη μέρα και για μας», «Χάρ­τι­νο το Φεγ­γα­ρά­κι», «Ηταν καμά­ρι της αυγής» είναι μερι­κοί μόνο από τους τίτλους των τρα­γου­διών που θα ακουστούν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο