Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο Γλάρος» στο Υπόγειο

Το εμβλη­μα­τι­κό έργο του Αντον Τσέ­χοφ «Ο Γλά­ρος», που εγκαι­νί­α­σε το Θέα­τρο Τέχνης της Μόσχας, ανε­βαί­νει για πρώ­τη φόρα στο Υπό­γειο του Θεά­τρου Τέχνης «Κάρο­λος Κουν» (Πεσμα­ζό­γλου 5, τηλέ­φω­νο 2103228706), με έναν θία­σο εξαι­ρε­τι­κών ηθοποιών.

Ο «Γλά­ρος» είναι το πιο αυτο­βιο­γρα­φι­κό έργο του Τσέ­χοφ, που περι­στρέ­φε­ται γύρω από τον έρω­τα και το θέα­τρο. Το νόη­μα της δημιουρ­γί­ας, η ζωή των καλ­λι­τε­χνών, το νέο και το παλιό, το αμφίρ­ρο­πο του έρω­τα. Ολα μοιά­ζουν σαν να υπάρ­χουν στην τέχνη προ­τού υπάρ­ξουν στη ζωή, σαν η ίδια η ζωή μας να είναι φτιαγ­μέ­νη από τη ζωή της τέχνης. Οι ήρω­ες γίνο­νται θεα­τές της ίδιας τους της ζωής, σαν άλλη προ­έ­κτα­ση της πλα­τεί­ας του θεάτρου.

Συντε­λε­στές: Σκη­νο­θε­σία — φωτι­σμοί: Κων­στα­ντί­νος Χατζής. Μετά­φρα­ση από τα Ρωσι­κά: Γιάν­νης Χαρ­το­δι­πλω­μέ­νος. Από­δο­ση: Κων­στα­ντί­νος Χατζής — Γιάν­νης Χαρ­το­δι­πλω­μέ­νος. Κοστού­μια: Βασι­λι­κή Σύρ­μα. Σκη­νι­κή εγκα­τά­στα­ση: Γιώρ­γος Μπού­νιας. Κίνη­ση: Χρι­στιάν­να Φελούκα.

Παί­ζουν (με αλφα­βη­τι­κή σει­ρά): Ρου­μπί­νη Βασι­λα­κο­πού­λου, Κλέ­ων Γρη­γο­ριά­δης, Θανά­σης Δήμου, Τζί­να Θλι­βέ­ρη, Μάγδα Λαδά, Νικό­λας Μακρής, Ηλέ­κτρα Νικο­λού­ζου, Γιώρ­γος Παπα­παύ­λου, Ενκε Φεζολ­λά­ρι, Γιάν­νης Χαρτοδιπλωμένος.

Μέρες και ώρες παρα­στά­σε­ων: Πέμ­πτη και Παρα­σκευή στις 21.15, Σάβ­βα­το στις 18.30 και Κυρια­κή στις 20.00.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο