Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο γνωστός σεφ Άντονι Μπουρντέν πέθανε “διά απαγχονισμού”

«Απαγ­χο­νι­σμός» ήταν η αιτία θανά­του του Άντο­νι Μπουρ­ντέν, του διά­ση­μου Αμε­ρι­κα­νού σεφ, που παρου­σί­α­ζε τη δημο­φι­λή τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή μαγει­ρι­κής “Parts Unknown” για τις μαγει­ρι­κές παρα­δό­σεις των ανθρώ­πων στις τέσ­σε­ρις γωνιές του πλανήτη.

Ο Μπουρ­ντέν βρι­σκό­ταν στη Γαλ­λία όπου ετοί­μα­ζε ένα επει­σό­διο για τη σει­ρά του στο CNN “Parts Unknown”. Ο στε­νός του φίλος Ερίκ Ριπέρ, ο Γάλ­λος σεφ, τον βρή­κε αναί­σθη­το στο δωμά­τιό του στο ξενο­δο­χείο του στη Γαλλία.

Το γρα­φείο του εισαγ­γε­λέα της Κολ­μάρ επι­βε­βαί­ω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων ότι ο Μπουρ­ντέν απε­βί­ω­σε σήμε­ρα το πρωί σε πολυ­τε­λές ξενο­δο­χείο του Κάι­σερ­σμπεργκ, στην ανα­το­λι­κή Γαλλία.

«Ενη­με­ρω­θή­κα­με για τον θάνα­το διά απαγ­χο­νι­σμού του Αμε­ρι­κα­νού σεφ σήμε­ρα το πρωί σε ένα πολυ­τε­λές ξενο­δο­χείο στο Κάι­σερ­σμπεργκ, το Le Chambard» δήλω­σε ο εισαγ­γε­λέ­ας του Κολ­μάρ, Κρι­στιάν ντε Ροκι­νί ντι Φαγιέλ, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι σε αυτό «το στά­διο, δεν υπάρ­χει κανέ­να στοι­χείο που να μας κάνει να υπο­θέ­του­με ότι υπήρ­ξε παρέμ­βα­ση ενός άλλου προσώπου».

Σοκά­ρουν οι λεπτο­μέ­ρειες που δημο­σιο­ποί­η­σαν οι γαλ­λι­κές αρχές για τον τρό­πο με τον οποίο ο δημο­φι­λής σεφ, Άντο­νι Μπουρ­ντέν, έδω­σε τέλος στη ζωή του.

Όπως δήλω­σε ο εισαγ­γε­λέ­ας της Κολ­μάρ, Κρι­στιάν ντε Ρογκι­νί, στο Associates Press, ο δημο­φι­λής σεφ χρη­σι­μο­ποί­η­σε τη ζώνη από το μπουρ­νού­ζι του για να αυτοκτονήσει.

 

Απο­κά­λυ­ψε, επί­σης, ότι ο ιατρο­δι­κα­στής δεν εντό­πι­σε σημά­δια βίας πάνω στο σώμα του Μπουρντέν.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο