Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο Γρηγορόπουλος δικαιώθηκε…»: Προκλητικό σχόλιο του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κυμπουρόπουλου για την ποινή στον Κορκονέα

Του­λά­χι­στον άστο­χο και προ­κλη­τι­κό — το λιγό­τε­ρο- θα μπο­ρού­σε να χαρα­κτη­ρι­στεί το σχό­λιο του ευρω­βου­λευ­τή της ΝΔ Στέ­λιου Κυμπου­ρό­που­λου ο οποί­ος χαρα­κτή­ρη­σε «δίκαιω­ση» για το δολο­φο­νη­μέ­νο Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λο την από­φα­ση του Εφε­τεί­ου Λαμί­ας για κάθειρ­ξη 13 ετών στον Επα­μει­νών­δα Κορκονέα! 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, σε ανάρ­τη­ση του στο Twitter ο ευρω­βου­λευ­τής της ΝΔ έγρα­ψε: «Αν μπο­ρέ­σου­με και πετύ­χου­με πιο σύντο­μες απο­φά­σεις τότε η δικαιο­σύ­νη μας θα έχει απο­κτή­σει τη θέση που της αξί­ζει στη #δημο­κρα­τία μας. Αν και αργή­σα­με ο #Γρη­γο­ρό­που­λος δικαιώθηκε». 

Όπως ήταν επό­με­νο, το tweet του Στ. Κυμπου­ρό­που­λου ξεσή­κω­σε πλη­θώ­ρα αντι­δρά­σε­ων στους χρή­στες του κοι­νω­νι­κού δικτύ­ου. Και, πράγ­μα­τι, στη βάση ποιας λογι­κής θεώ­ρη­σε ο κ. Κυμπου­ρό­που­λος ότι «ο Γρη­γο­ρό­που­λος δικαιώ­θη­κε», την στιγ­μή που ο δολο­φό­νος του απο­φυ­λα­κί­ζε­ται εντός λίγων εβδο­μά­δων; Θεω­ρεί, άρα­γε, ο κ. Κυμπου­ρό­που­λος ότι απο­δί­δε­ται δικαιο­σύ­νη όταν ο εν ψυχρώ φονιάς ενός 15χρονου παι­διού «πέφτει στα μαλα­κά» εκτί­ο­ντας ποι­νή μόλις 13 χρό­νων αντί ισό­βιας κάθειρξης;

kymp tweet

Έπει­τα από το κύμα αντι­δρά­σε­ων και προ­σπα­θώ­ντας να μαζέ­ψει τα ασυμ­μά­ζευ­τα, ο ευρω­βου­λευ­τής της ΝΔ ανα­σκεύ­α­σε με νέο σχό­λιο του γρά­φο­ντας: «Κρί­μα… Η ποι­νή τελι­κά για τη δολο­φο­νία του #Γρη­γο­ρό­που­λου δεν είναι αντά­ξια του γεγονότος». 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο