Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης εμποδίζει τη λειτουργία του Σχολείου Μεταναστών

Το Σχο­λείο Μετα­να­στών λει­τουρ­γεί στη Νέα Ιωνία εδώ και 4 χρό­νια με την εθε­λο­ντι­κή διδα­σκα­λία δασκά­λων από το «Σύλ­λο­γο Γ. Σεφέ­ρης». Φέτος, ο Δήμος Νέας Ιωνί­ας, του οποί­ου ηγεί­ται ο Ηρα­κλής Γκό­τσης, εκλεγ­μέ­νος με το ΣΥΡΙΖΑ, αρνεί­ται να παρα­λά­βει και να κατα­χω­ρή­σει το αίτη­μα του Συλ­λό­γου για παρα­χώ­ρη­ση των ανα­γκαί­ων αιθου­σών, με αστεία προ­σχή­μα­τα και δια­δι­κα­στι­κά τερ­τί­πια. Για μια ακό­μη φορά ο εν λόγω δήμαρ­χος απο­δει­κνύ­ει ότι άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις.

Ως έσχα­το μέσο το ΔΣ του Συλ­λό­γου με ανα­κοί­νω­σή του γνω­στο­ποιεί τη στά­ση του Δήμου και απα­ντά στα προσχήματα.

***

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!! Ο ΔΗΜΟΣ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΣΤΟ «ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

Συνά­δελ­φοι, φίλοι δημότες

Εδώ και τέσ­σε­ρα χρό­νια λει­τουρ­γεί στο 4ο Δ.Σχ. Ν. Ιωνί­ας , με πρω­το­βου­λία του συλ­λό­γου μας και με την εθε­λο­ντι­κή διδα­σκα­λία συνα­δέλ­φων μας, «το σχο­λείο των μεταναστών».

Φέτος ακο­λου­θώ­ντας την καθιε­ρω­μέ­νη δια­δι­κα­σία υπο­βο­λής αίτη­σης προς τον Δήμο της Ν. Ιωνί­ας για την εκ νέου παρα­χώ­ρη­ση των 2 αιθου­σών στο παρα­πά­νω σχο­λείο βρε­θή­κα­με μπρο­στά σε μια δυσά­ρε­στη έκπληξη!!

Στα γρα­φεία του πρω­τό­κολ­λου ο αρμό­διος υπάλ­λη­λος δεν δέχτη­κε να παρα­λά­βει την αίτη­ση μας με τη δικαιο­λο­γία ότι δεν συνο­δεύ­ε­ται από την έγγρα­φη έγκρι­ση του Δ/ντή του σχολείου !!!

Απευ­θυν­θή­κα­με στον Αντι­δή­μαρ­χο Παι­δεί­ας ζητώ­ντας εξη­γή­σεις και μας απά­ντη­σε το ίδιο !! προ­βάλ­λο­ντας κι ως επι­πλέ­ον δικαιο­λο­γία ότι τις συγκε­κρι­μέ­νες αίθου­σες τις ζητούν και άλλοι φορείς…

Καταρ­χήν τα σχο­λεία δεν ανή­κουν στους Δ/ντές. Η γνώ­μη των ίδιων και των συλ­λό­γων διδα­σκό­ντων έχει γνω­μο­δο­τι­κό χαρα­κτή­ρα. Την ευθύ­νη για την οποια­δή­πο­τε παρα­χώ­ρη­ση την έχουν τα αρμό­δια θεσμο­θε­τη­μέ­να όργα­να του Δήμου (Σχο­λι­κή Επι­τρο­πή, ΔΕΠ, Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, Δήμαρ­χος) τα οποία έχουν απο­φα­σι­στι­κό χαρακτήρα.

Κατά δεύ­τε­ρον με ποιο δικαί­ω­μα μια υπη­ρε­σία του Δήμου αλλά και ο ίδιος ο αντι­δή­μαρ­χος αρνού­νται να παρα­λά­βουν την αίτη­ση ενός φορέα για να συζη­τη­θεί στα αρμό­δια όργα­να το οποιο­δή­πο­τε αίτη­μά του, προ­βάλ­λο­ντας τις παρα­πά­νω δικαιολογίες;

Μήπως δεν γνω­ρί­ζουν τη σει­ρά των ενερ­γειών που ακο­λου­θεί­ται για να συζη­τη­θεί ένα αίτη­μα σύμ­φω­να με την κεί­με­νη νομο­θε­σία και θεω­ρούν ότι μπο­ρούν να νομο­θε­τούν από μόνοι τους; Ή κάποιοι δεν θέλουν να παρα­χω­ρή­σουν τις αίθου­σες στον σύλ­λο­γό μας παρε­μπο­δί­ζο­ντας την υπο­βο­λή της αίτη­σης μας με αστεία προ­σχή­μα­τα και νομι­κί­στι­κα τερ­τί­πια σε βάρος των μεταναστών ;

Για μας το θέμα δεν είναι νομι­κό. Είναι στη ουσία του πολι­τι­κό. Και όσοι χύνουν δάκρυα για το δρά­μα των μετα­να­στών και των προ­σφύ­γων, εμφα­νί­ζο­νται υπέρ­μα­χοι κατά του ρατσι­σμού και της ξενο­φο­βί­ας αλλά στην πρά­ξη στε­ρούν παρα­νό­μως από ένα σύλ­λο­γο (που βοη­θά έστω και για μια ώρα τη βδο­μά­δα αυτούς τους ανθρώ­πους να αισθαν­θούν απο­δε­κτοί από την ελλη­νι­κή κοι­νω­νία) το ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα ακό­μα και να κατα­θέ­σει το έγγρα­φο αίτη­μα του, μάλ­λον υπο­κρι­τι­κά το κάνουν παί­ζο­ντας παι­χνί­δια για τους λόγους που οι ίδιοι γνω­ρί­ζουν στις πλά­τες και του συλ­λό­γου μας και των μεταναστών!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

Τον Δήμαρ­χο , το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, τους φορείς και τα σωμα­τεία της πόλης μας να πάρουν θέση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άμε­ση παρα­χώ­ρη­ση των δυο αιθου­σών του 4ου Δ.Σχ. Ν. Ιωνί­ας για να ξεκι­νή­σουν τα μαθή­μα­τα εκμά­θη­σης της ελλη­νι­κής γλώσ­σας στους μετα­νά­στες μαθη­τές μας .

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                    ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο