Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο διευθυντής του τουρνουά του Ντουμπάι πιστεύει ότι ο Τσιτσιπάς είναι ο επόμενος Ρότζερ Φέντερερ

Ήταν το 2016, όταν ο 18χρονος τότε Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς (@stefanostsitsipas98) έκα­νε το ντε­μπού­το στο επαγ­γελ­μα­τι­κό τένις. Μόλις έναν χρό­νο μετά, το 2017, βρέ­θη­κε ανά­με­σα στους 100 της κατά­τα­ξης ΑΤΡ και έγι­νε έτσι ο πρώ­τος Έλλη­νας που το κατά­φε­ρε ποτέ.

Το 2018 ήταν σαφώς η χρο­νιά του Τσι­τσι­πά, αφού όπως ανα­φέ­ρει η bwin στο άρθρο της με τις καλύ­τε­ρες στιγ­μές των Ελλή­νων αθλη­τών ανα­φέρ­θη­κε στο μεγά­λο επί­τευγ­μα του Στέ­φα­νου Τσι­τσι­πά να σκαρ­φα­λώ­σει από την 91η θέση από την οποία ξεκί­νη­σε τη χρο­νιά, στην 15η θέση και στην κατά­κτη­ση του πρώ­του του τίτλου ΑΤΡ στο Stockholm Open, σε μια ιστο­ρι­κή στιγ­μή για το ελλη­νι­κό τένις.

Πολ­λοί θεω­ρούν ότι το μέλ­λον του τένις ακού­ει στο όνο­μα «Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς», ενώ  παρο­μοιά­ζουν τον τρό­πο που παί­ζει ο 20χρονος Έλλη­νας με εκεί­νον του «Βασι­λιά» Ρότζερ Φέντε­ρερ, τον οποίο ανέ­τρε­ψε στον 4ο γύρο του Australian Open τον περα­σμέ­νο Ιανουάριο!

Από ότι φαί­νε­ται, το 2019 δια­γρά­φε­ται λαμπρό για τον Στέ­φα­νο Τσι­τσι­πά, αφού στις 24 Φεβρουα­ρί­ου κατέ­κτη­σε έναν ακό­μα τίτλο έχο­ντας θριαμ­βεύ­σει στο Marseille Open. Η επι­τυ­χία του αυτή, τον ανέ­βα­σε στην 11η θέση της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης ανδρών που είναι η ψηλό­τε­ρη που έχει φτά­σει ποτέ Έλλη­νας στην ιστο­ρία του αθλήματος.

Επό­με­νος σταθ­μός ήταν το Dubai Tennis Championships, του οποί­ου ο διευ­θυ­ντής, ο Σαλάχ Ταχλάκ, μίλη­σε με κολα­κευ­τι­κά λόγια για τον Στέ­φα­νο ανα­φέ­ρο­ντας μετα­ξύ άλλων, ότι όταν ο Φέντε­ρερ απο­συρ­θεί από το τένις, «ο Τσι­τσι­πάς θα είναι ο διά­δο­χός του» και απο­κά­λε­σε τον 20χρονο «νέο Ρότζερ Φέντε­ρερ». Ο Ταχλάκ συνέ­χι­σε λέγο­ντας ότι «όταν απο­συρ­θούν ο Φέντε­ρερ, ο Ναδάλ, ο Τζό­κο­βιτς, ο Μάρεϊ και ο Ντελ Πότρο, το τένις θα χρεια­στεί νέα αστέ­ρια όπως ο Τσι­τσι­πάς». Μάλι­στα, ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς έφτα­σε μέχρι τον τελι­κό του τουρ­νουά του Ντου­μπάι για να αντι­με­τω­πί­σει το είδω­λό του, Ρότζερ Φέντε­ρερ. Και μπο­ρεί τελι­κά να ηττή­θη­κε από το νού­με­ρο 3 του κόσμου, όμως, κατά­φε­ρε να μπει στην πρώ­τη δεκά­δα της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης ΑΤΡ.

Άλλος ένας Έλλη­νας που δια­πρέ­πει στο εξω­τε­ρι­κό και συγκε­κρι­μέ­να στο ΝΒΑ, είναι o Γιάν­νης Αντε­το­κούν­μπο. Ο Greek Freak, σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φων για την επι­τυ­χία που γνω­ρί­ζει ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς, απά­ντη­σε ότι «είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που κάνει και δεν έχει περιο­ρι­σμό», ενώ πιστεύ­ει πως «το 2020 ή το 2021 θα είναι στους κορυ­φαί­ους στο παγκό­σμιο τένις και θα έχου­με ένα νέο Greek Freak στο τένις».

Γεμά­το θα είναι το αγω­νι­στι­κό πρό­γραμ­μα του Στέ­φα­νου Τσι­τσι­πά για το 2019, αφού έχει επι­βε­βαιώ­σει τη συμ­με­το­χή του στο Indian Wells των ΗΠΑ (4–17 Μαρ­τί­ου), στο Miami Open των ΗΠΑ 18 Μαρτίου‑7 Απρι­λί­ου), στο Monte-Carlo Masters της Γαλ­λί­ας (15–21 Απρι­λί­ου), στο Barcelona Open της Ισπα­νί­ας (22–28 Απρι­λί­ου), στο Estoril Open της Πορ­το­γα­λί­ας (29 Απριλίου‑5 Μαΐ­ου), στο Mutua Madrid Open της Ισπα­νί­ας (6–12 Μαΐ­ου), στο Internazionali Italia της Ιτα­λί­ας (13–19 Μαΐ­ου), στο Roland Garros της Γαλ­λί­ας (27 Μαΐου‑9 Ιου­νί­ου), στο Wimbledon της Μεγ. Βρε­τα­νί­ας (1–14 Ιου­λί­ου), στο Rogers Cup  του Κανα­δά (5–11 Αυγού­στου), στο Cincinnati Masters των ΗΠΑ (12–18 Αυγού­στου), στο US Open των ΗΠΑ (26 Αυγούστου‑8 Σεπτεμ­βρί­ου), στο Shanghai Masters της Κίνας (7–13 Οκτω­βρί­ου) και στο Paris Masters της Γαλ­λί­ας (28 Οκτω­βρί­ου – 3 Νοεμβρίου).

Αν ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς συνε­χί­σει να δου­λεύ­ει σκλη­ρά και να «έχει την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και τη νοο­τρο­πία που χρειά­ζε­ται για να παί­ζει σε υψη­λό επί­πε­δο», όπως πιστεύ­ει και ο Πάτρικ Μου­ρά­το­γλου, προ­πο­νη­τής της Σερέ­να Γουί­λιαμς των 23 τίτλων Grand Slam και ιδιο­κτή­της του Mouratoglou Tennis Academy, δεν απο­κλεί­ε­ται να βρί­σκε­ται στις κορυ­φαί­ες θέσεις του τοπ 10 της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης ΑΤΡ World Tour στο τέλος της φετι­νής χρονιάς.

LINKS:
https://sports.bwin.gr/el/news/other-sports/oi-kalyteres-stigmes-ton-ellinon-athliton
https://www.documentonews.gr/article/o‑stefanos-tsitsipas-perigrafei-thn-hmera-poy-paraligo-na-xasei-th-zwh-toy-video
https://www.protothema.gr/sports/article/863507/stefanos-tsitsipas-18000-dolaria-prostimo-gia-ta-gallika-sto-australian-open/  

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο