Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας για τα εμβόλια

Ερω­τη­θείς ο κ. Κου­τσού­μπας στη σημε­ρι­νή του συνέ­ντευ­ξη στο Mega για τον εμβο­λια­σμό είπε, μετα­ξύ άλλων, ότι η κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να απα­ντή­σει για­τί «δεν ενδια­φέρ­θη­κε ώστε ο ελλη­νι­κός λαός να έχει πρό­σβα­ση σε περισ­σό­τε­ρα εμβό­λια, που έχουν γίνει με τις πιο κλασ­σι­κές μεθό­δους, όπως λέει η ίδια η επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα», ενώ πρέ­πει να πει καθα­ρά και να ενη­με­ρώ­σει και τα κόμ­μα­τα και τους αρμό­διους φορείς «τι προ­βλέ­πουν οι συμ­βά­σεις που έχει υπο­γρά­ψει η ΕΕ με εται­ρεί­ες και τις έχει ζητή­σει η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ να δοθούν στη δημοσιότητα».

«Ο ρόλος μας ως ΚΚΕ ή και οποιου­δή­πο­τε πολι­τι­κού κόμ­μα­τος δεν είναι να μιλή­σει για ζητή­μα­τα της επι­στή­μης, της ιατρι­κής και να πάει σε βάθος, εμείς ακού­με και βεβαί­ως εφό­σον η επι­στη­μο­νι­κή κοι­νό­τη­τα πει ότι τα εμβό­λια είναι ασφα­λή, εγώ πρώ­τος απ’ όλους έχω πει ότι θα το κάνω, ότι πρέ­πει να εμβο­λια­στεί ο ελλη­νι­κός λαός. Αλλά δεν μπο­ρεί τα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα να γίνο­νται ντί­λερ της Pfizer ή άλλης πολυ­ε­θνι­κής εται­ρεί­ας φαρ­μά­κων. Ο ρόλος μας είναι να απαι­τού­με να έρθουν τα εμβό­λια, να απαι­τού­με να έρθουν τα φάρ­μα­κα», υπο­γράμ­μι­σε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Παρα­κο­λου­θού­με την όλη συζή­τη­ση και βάζου­με τη δική μας πολι­τι­κή άπο­ψη για το τι πρέ­πει να γίνει και γρή­γο­ρα και όσο το δυνα­τόν καλύ­τε­ρα, όσο το δυνα­τόν ασφα­λέ­στε­ρα, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέ­πη ο εργα­ζό­με­νος κόσμος», πρόσθεσε.

Μπε­λο­γιάν­νης / Πλου­μπί­δης – Χικ­μέτ – Μαξ Χάβε­λα­αρ (ΕΚΠΤΩΣΗ 21% και ΔΩΡΟ τα μεταφορικά)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο