Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας για την επιστολή της ΑΔΑΕ: Ο πρωθυπουργός να αναλάβει την ευθύνη του όπως και τα κόμματα που υπέγραψαν τον βούρκο

Δήλω­ση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα για την επι­στο­λή του Προ­έ­δρου της ΑΔΑΕ, Χρή­στου Ράμμου.

«Τα στοι­χεία που παρα­θέ­τει η επι­στο­λή του προ­έ­δρου της ΑΔΑΕ είναι πάρα πολύ σοβα­ρά και καλώς τα έθε­σε υπό­ψιν του Προ­έ­δρου της Βου­λής και των πολι­τι­κών αρχη­γών. Αντί­στοι­χα, πρέ­πει να γίνει έκτα­κτη σύγκλη­ση της Επι­τρο­πής Θεσμών και Δια­φά­νειας της Βου­λής για την ακρό­α­ση του Προ­έ­δρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμ­μου, την οποία αρνεί­ται πει­σμα­τι­κά η κυβερ­νη­τι­κή πλειοψηφία.

Από κει και πέρα, η κυβέρ­νη­ση και ο πρω­θυ­πουρ­γός δεν μπο­ρούν να κρύ­βο­νται πια πίσω από υπεκ­φυ­γές, απα­ρά­δε­κτες δικα­στι­κές γνω­μο­δο­τή­σεις και κοι­νο­βου­λευ­τι­κά τερ­τί­πια. Οφεί­λουν να δώσουν εξη­γή­σεις και να ανα­λά­βουν τις ‑ούτως ή άλλως δεδο­μέ­νες- ευθύ­νες τους.

Αυτή την από­δο­ση ευθυ­νών δεν πρό­κει­ται να την απο­φύ­γει κανείς, ούτε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ ούτε εκεί­να τα κόμ­μα­τα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπο­γρα­φή τους σε αυτό το θεσμι­κό πλαί­σιο του “βούρ­κου”, των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, του αυταρ­χι­σμού και της συγκά­λυ­ψης. Είναι ακρι­βώς αυτό το πλαί­σιο που είτε καθο­δη­γεί, είτε συγκα­λύ­πτει κραυ­γα­λέ­ες υπο­θέ­σεις, όπως δεί­χνουν και τα νέα στοι­χεία που ανα­δεί­χτη­καν στη βου­λή για την υπό­θε­ση των παρα­κο­λου­θή­σε­ων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως επί­σης και τα πρό­σφα­τα στοι­χεία που προ­κύ­πτουν από την επι­στο­λή του Προ­έ­δρου της ΑΔΑΕ.

Καμία ανο­χή στο δόγ­μα “ουδείς εξαι­ρεί­ται των παρακολουθήσεων”».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο