Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ/KΙΝΑΛ: Η αντιλαϊκή στρατηγική δεν μεταλλάσσεται, παραμένει αντιλαϊκή, αντεργατική (VIDEO)

Στην ομι­λία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στην εκδή­λω­ση της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας στο ΑΠΘ, σήμε­ρα, ανα­φέρ­θη­κε στις εκλο­γές που γίνο­νται στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. αναφέροντας:

«Και με την ευκαι­ρία, σήμε­ρα που είναι και ο δεύ­τε­ρος γύρος των εσω­κομ­μα­τι­κών εκλο­γών του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ. Αν ο απλός κόσμος φτά­νει μέχρι την κάλ­πη με την προσ­δο­κία, ότι αυτό το κόμ­μα μπο­ρεί να αλλά­ξει στρα­τη­γι­κή, του λέμε ειλι­κρι­νά, πως θα δια­ψευ­στεί για μια ακό­μα φορά, οικτρά. Για­τί η αντι­λαϊ­κή στρα­τη­γι­κή δεν μεταλ­λάσ­σε­ται. Παρα­μέ­νει αντι­λαϊ­κή, αντερ­γα­τι­κή! Αν πάλι, φτά­νει στην κάλ­πη με την προσ­δο­κία πως μπο­ρού­με να επι­στρέ­ψου­με πάλι πίσω σε προη­γού­με­νες δεκα­ε­τί­ες, με περισ­σό­τε­ρο κοι­νω­νι­κό κρά­τος και μεί­ω­ση κάποιων κοι­νω­νι­κών ανι­σο­τή­των αισθη­τά, του λέμε πως πάλι θα δια­ψευ­στεί. Ο καπι­τα­λι­σμός, αυτό το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα, δεν μπο­ρεί να γυρί­σει πίσω σε προη­γού­με­νες δεκα­ε­τί­ες. Αυτές έχουν περά­σει ανε­πι­στρε­πτί…».

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να αποτελέσει ανάσα και ελπίδα

«Η συμπό­ρευ­ση στην οποία καλεί το ΚΚΕ είναι η μόνη που μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει ανά­σα και ελπί­δα, να δώσει διέ­ξο­δο στις αγω­νί­ες κι ανα­ζη­τή­σεις προ­ο­δευ­τι­κών, αγω­νι­στών, ριζο­σπα­στών, αρι­στε­ρών ανθρώ­πων, που τα προη­γού­με­να χρό­νια πλη­γώ­θη­καν και προ­δό­θη­καν, δοκι­μά­ζο­ντας τη μία διά­ψευ­ση μετά την άλλη.

Από τη διά­ψευ­ση προσ­δο­κιών από την σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία, την όλη πορεία εκφυ­λι­σμού του ΠΑΣΟΚ, που σήμε­ρα το σύστη­μα προ­σπα­θεί να το ξανα­στή­σει στα πόδια του. Μέχρι την απο­γο­ή­τευ­ση της δήθεν «πρώ­της φοράς αρι­στε­ράς» που τρο­φο­δό­τη­σε ένα νέο κύμα μοι­ρο­λα­τρί­ας κι απο­στρά­τευ­σης, της λογι­κής του “δεν γίνε­ται τίποτε”.

Η συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ δεν είναι σημαία ευκαι­ρί­ας για ανε­μο­μα­ζώ­μα­τα-ανε­μο­σκορ­πί­σμα­τα, για τυχο­διω­κτι­κές συμ­φω­νί­ες και συμ­μα­χί­ες κορυ­φών που –όπως απο­δεί­χτη­κε- το μόνο που κάνουν είναι να υπη­ρε­τούν τις πρό­σκαι­ρες εκλο­γι­κές σκο­πι­μό­τη­τες αυτών των «κορυ­φών». Σε αντί­θε­ση με άλλους, δεν αντι­με­τω­πί­ζου­με αυτόν τον κόσμο, ως προ­ε­κλο­γι­κό ντε­κόρ ή ως ένα άθροι­σμα σε δια­δι­κα­σί­ες ανά­δει­ξης αρχη­γών κομ­μά­των που καμία σχέ­ση δεν έχουν με την πραγ­μα­τι­κή δημο­κρα­τία και συμμετοχή.

Η αγω­νι­στι­κή συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ εκφρά­ζε­ται πάνω από όλα με την πραγ­μα­τι­κή ζωντα­νή συμ­με­το­χή, στην ενερ­γη­τι­κή συμ­βο­λή μέσα στους φορείς των εργα­ζο­μέ­νων, του λαού και της νεο­λαί­ας, του κινή­μα­τος των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών και επαγ­γελ­μα­τιών, στους καθη­με­ρι­νούς αγώ­νες. Εκεί δηλα­δή που πραγ­μα­τι­κά πιά­νει τόπο και γονι­μο­ποιεί­ται η συζή­τη­ση, ο διά­λο­γος, η δια­φω­νία, αλλά κι εκεί που πραγ­μα­τι­κά μπο­ρεί να χτι­στεί μια πραγ­μα­τι­κά ελπι­δο­φό­ρα κοι­νω­νι­κή συμμαχία.

Μια κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία που δε θα κάνει απλά έναν αγώ­να οπι­σθο­φυ­λα­κής, έναν αγώ­να αμυ­ντι­κό απέ­να­ντι στη σημε­ρι­νή επί­θε­ση, αλλά θα περ­νά­ει στην αντε­πί­θε­ση, θα αλλά­ζει συσχε­τι­σμούς παντού, θα συγκε­ντρώ­νει δυνά­μεις ενά­ντια στον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο, τον καπι­τα­λι­σμό, τα μονο­πώ­λια, τις διε­θνείς τους συμ­μα­χί­ες και τις κυβερ­νή­σεις τους. Θα αξιο­ποιεί κάθε δυσκο­λία, «ρωγ­μή» κι αστά­θεια στο αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, με σκο­πό να περ­νά­ει ο λαός και το κίνη­μα του σε καλύ­τε­ρες θέσεις μέχρι τη ριζι­κή ανα­τρο­πή για την εξουσία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο