Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας στα Τέμπη: Το μαχαίρι να φτάσει στo κόκκαλο, το «όχι πια» να γίνει πράξη (VIDEO)

Το μαχαί­ρι να φτά­σει μέχρι τo κόκ­κα­λο, το «όχι πια» να γίνει πολι­τι­κή πρά­ξη, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας από το σημείο της πολύ­νε­κρης τρα­γω­δί­ας στα Τέμπη. 

Ολό­κλη­ρη η δήλωση:

«Πραγ­μα­τι­κά δεν υπάρ­χουν λόγια για να εκφρά­σου­με την απέ­ρα­ντη θλί­ψη γι’ αυτή την ανεί­πω­τη τρα­γω­δία, δεν υπάρ­χουν λόγια για να εκφρά­σου­με να συλ­λυ­πη­τή­ριά μας στους συγ­γε­νείς των αθώ­ων αυτών θυμά­των αυτής της μεγά­λης τραγωδίας.

Δεν πρό­κει­ται για δυστύ­χη­μα ή ατύ­χη­μα, πρό­κει­ται για προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλη­μα. Το είχαν καταγ­γεί­λει οι ίδιοι οι εργα­ζό­με­νοι στον ΟΣΕ, στους σιδη­ρο­δρό­μους. Το είχε καταγ­γεί­λει το ΚΚΕ μέσα από το βήμα της Βου­λής. Το είχαν καταγ­γεί­λει συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ εδώ και μήνες. Είναι προ­δια­γε­γραμ­μέ­νο έγκλημα.

Οι ευθύ­νες πρέ­πει να απο­δο­θούν και οι κρα­τι­κές και οι κυβερ­νη­τι­κές και της ιδιω­τι­κής εται­ρεί­ας και οι ατο­μι­κές ευθύ­νες που υπάρ­χουν, όλες, δεν πρέ­πει να παρα­γρα­φούν, δεν πρέ­πει να ξεχα­στούν. Αυτό το ρόλο θα επι­τε­λέ­σου­με από δω και πέρα. Διό­τι, όσο υπάρ­χουν ‑όπως σήμε­ρα- συστή­μα­τα ασφα­λεί­ας που δε λει­τουρ­γούν, την ώρα που η επι­στή­μη και η τεχνο­λο­γία τα προ­σφέ­ρει, τα δια­θέ­τει στον 21ο αιώ­να, όσο δεν υπάρ­χει επαρ­κές προ­σω­πι­κό, εκπαι­δευ­μέ­νο, εξει­δι­κευ­μέ­νο, πιστο­ποι­η­μέ­νο, με σωστές εργα­σια­κές σχέ­σεις, όσο δεν υπάρ­χουν έλεγ­χοι, δεν υπάρ­χει συντο­νι­σμός, δεν υπάρ­χει παρα­κο­λού­θη­ση της πορεί­ας των υπο­δο­μών, συντή­ρη­ση αυτών, των σιδη­ρο­δρο­μι­κών γραμ­μών, των σημα­το­δο­τή­σε­ων και τόσων άλλων. Όσο υπάρ­χει η περι­βό­η­τη απε­λευ­θέ­ρω­ση της αγο­ράς, οι ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, η κατά­τμη­ση του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνέ­χεια και το ξεπού­λη­μα σε ιδιω­τι­κή εται­ρεία, που προ­χώ­ρη­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρό­νια, με απο­τέ­λε­σμα να υπάρ­χει αυτή η τρα­γι­κή κατά­στα­ση και να πλη­ρώ­νου­με συνε­χώς νέα θύματα.

Προει­δο­ποιού­με: Πρέ­πει το μαχαί­ρι να “φτά­σει στο κόκ­κα­λο”. Υπάρ­χουν τερά­στιες ευθύ­νες και αυτές είναι που πρέ­πει να απο­κα­λυ­φθούν εδώ και τώρα, εμείς αυτό θα κάνου­με. Το “όχι πια”, η οργή, η αγα­νά­κτη­ση του λαού μας, που έχει ξεχει­λί­σει, θα πρέ­πει να εκφρα­στεί και με πολι­τι­κές επι­λο­γές και με οργα­νω­μέ­νο αγώ­να και πάλη, διεκ­δι­κώ­ντας τα αυτο­νό­η­τα, δηλα­δή, την ανά­πτυ­ξη και την προ­στα­σία της ζωής και της ευη­με­ρί­ας του ελλη­νι­κού λαού και όχι τα κέρ­δη των λίγων εταιρειών».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο