Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας στην Καλαμαριά: Κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία

Σε μια κατά­με­στη από κόσμο αίθου­σα, στο αμφι­θέ­α­τρο του 4ου — 5ου Λυκεί­ου Βότση στην Καλα­μα­ριά, μίλη­σε ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας για τις εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις που έρχο­νται. Στην εκδή­λω­ση χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Καλα­μα­ριάς με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Βικέ­ντιος Αντω­νά­κης, ενώ στην συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­κε ο υπο­ψή­φιος Περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Σωτή­ρης Αβραμόπουλος.

«Σήμε­ρα από δω, από την Καλα­μα­ριά, απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης στους εργά­τες, σε όλους τους ανθρώ­πους του μόχθου, στα νέα παι­διά, που δίνουν καθη­με­ρι­νά τη μάχη της επι­βί­ω­σης με τις οικο­γέ­νειες τους, στις γει­το­νιές της Θεσ­σα­λο­νί­κης», σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο Δ. Κου­τσού­μπας, προσθέτοντας:

«Μπο­ρού­με να κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά, με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλο­γι­κές μάχες. Και στις δημο­τι­κές και στις περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές και στις ευρω­ε­κλο­γές και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές. Κι αυτό δεν είναι ένα απλό προ­ε­κλο­γι­κό σύνθημα.

Είναι κάλε­σμα για όλες τις μάχες, που δίνου­με μαζί, παντού, όπου ζει, εργά­ζε­ται, μορ­φώ­νε­ται, υπο­φέ­ρει και στε­νά­ζει η κάθε λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και τα παι­διά της. Μπο­ρού­με να κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά με το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές. Το ψηφο­δέλ­τιο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλογές.

Για­τί η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες, θα είναι το και­νούρ­γιο, το πραγ­μα­τι­κά δια­φο­ρε­τι­κό εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα, που θα δώσει αισιο­δο­ξία, ανά­τα­ση στο λαό μας. Η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ μπο­ρεί να εκφρά­σει τη γνή­σια λαϊ­κή δυσα­ρέ­σκεια, απέ­να­ντι στην πολι­τι­κή που δια­μορ­φώ­νει η ΕΕ, με κρι­τή­ριο την κερ­δο­φο­ρία και την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα των μονο­πω­λί­ων της. Και γι αυτό τσα­κί­ζει τα εργα­τι­κά λαϊ­κά δικαιώματα».

Σε άλλο σημείο της ομι­λί­ας του, ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ επι­σή­μα­νε πως «η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλ­πες, σε συν­δυα­σμό με την απο­δυ­νά­μω­ση των κομ­μά­των της ΕΕ και του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, θα είναι η λαϊ­κή απά­ντη­ση στην ενιαία επί­θε­ση που εξα­πο­λύ­ουν οι αστι­κές κυβερ­νή­σεις, η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, αλλά και οι δήμοι και οι Περι­φέ­ρειες ως στη­ρίγ­μα­τά τους. Κι αυτό, όντως θα είναι ένα δια­φο­ρε­τι­κό εκλο­γι­κό αποτέλεσμα». 

Ο Δ. Κου­τσού­μπας εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση στον ΣΥΡΙΖΑ και στα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα υπο­γραμ­μί­ζο­ντας, μετα­ξύ άλλων, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα διά­φο­ρα κόμ­μα­τα — μπα­λα­ντέρ σε αυτόν τον κάλ­πι­κο διπο­λι­σμό επι­κε­ντρώ­νουν στο ποια κυβέρ­νη­ση, από το γνω­στό αντι­λαϊ­κό δίπο­λο, θα υπάρ­χει την επό­με­νη ημέ­ρα. Εμείς αντι­στρέ­φου­με το ερώ­τη­μα και απα­ντά­με: Όση σημα­σία έχει ποια κυβέρ­νη­ση και τι είδους κυβέρ­νη­ση θα είναι την άλλη μέρα, ακό­μα ίδια και μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία έχει και το «ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ» θα υπάρ­χει την επό­με­νη ημέ­ρα. Για να υπε­ρα­σπι­στεί τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, όταν δεν υπάρ­χουν ή δεν μπο­ρούν αυτή τη στιγ­μή να δημιουρ­γη­θούν προ­ϋ­πο­θέ­σεις μιας πραγ­μα­τι­κής φιλο­λαϊ­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης, με την εργα­τι­κή τάξη, το λαό στην εξουσία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο