Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Δ. Κουτσούμπας στο Βερολίνο: «Τα οράματα, τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν οι κομμουνιστές είναι ζωντανά και επίκαιρα»

«Εδώ από το Βερο­λί­νο, σήμε­ρα, τιμά­με τους ηρω­ι­κούς νεκρούς του αγώ­να. Της ελλη­νι­κής εργα­τι­κής τάξης, της γερ­μα­νι­κής εργα­τι­κής τάξης, του επα­να­στα­τι­κού κινή­μα­τος, του διε­θνούς κινή­μα­τος, που πρό­σφε­ραν πολ­λά στην ανθρω­πό­τη­τα, στις χώρες τους, για να μπο­ρέ­σουν οι νέες γενιές να ζήσουν καλύ­τε­ρα» τόνι­σε ο Δ. Κου­τσού­μπας κατά τη διάρ­κεια επί­σκε­ψης του  στο μνη­μείο των ηγε­τών του γερ­μα­νι­κού και παγκό­σμιου Κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος Ρ. Λού­ξε­μπουργκ, Κ. Λίμπ­κνεχτ και Β. Πικ και πρό­σθε­σε: «Τα ορά­μα­τα, τα ιδα­νι­κά για τα οποία έπε­σαν όλοι αυτοί οι κομ­μου­νι­στές, οι αγω­νι­στές είναι ζωντα­νά, είναι επί­και­ρα και μας καλούν στον αγώ­να ώστε να τα κάνου­με πράξη».

Ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, επι­κε­φα­λής αντι­προ­σω­πεί­ας του Κόμ­μα­τος, απο­τε­λού­με­νης από τον Κώστα Παρα­σκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Ζήση Λυμπε­ρί­δη, μέλος της γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, συνο­δευό­με­νοι από μέλη και φίλους του ΚΚΕ που ζουν στη γερ­μα­νι­κή πρω­τεύ­ου­σα, επι­σκέ­φτη­κε επί­σης το μνη­μείο του Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη στο χώρο της πρώ­ην Ανώ­τα­της Σχο­λής Οικο­νο­μί­ας της ΓΛΔ, όπου κατέ­θε­σε στε­φά­νι και λουλούδια.

Φωτό: 902.gr

Ο Δ.Κουτσούμπας βρί­σκε­ται απο χθες στο Βερο­λί­νο, όπου συμ­με­τεί­χε και μίλη­σε σε επι­τυ­χή εκδή­λω­ση για τα 100 χρό­νια του ΚΚΕ που έλα­βε χώρα στο Σορφ­χάι­ντε, βόρεια του Βερο­λί­νου, στο κτί­ριο όπου πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το 9ο Συνέ­δριο του ΚΚΕ, το Δεκέμ­βρη του 1973. 

Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­ναν ο Γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Γερ­μα­νί­ας του ΚΚΕ, Κώστας Γκου­τζη­γιάν­νης, ο εκπρό­σω­πος της ΚΟ Γερ­μα­νί­ας του ΚΚ Τουρ­κί­ας Τβε­φίκ Τάς και ο αντι­πρό­ε­δρος του Γερ­μα­νι­κού Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος (DKP), Χανς — Πέτερ Μπρέ­νερ, ενώ τους συμ­με­τέ­χο­ντες στην εκδή­λω­ση υπο­δέ­χτη­κε η ορχή­στρα πνευ­στών «Φριτς Βάι­νεκ» παί­ζο­ντας σκο­πούς του διε­θνούς, του γερ­μα­νι­κού και του ελλη­νι­κού εργα­τι­κού και κομ­μου­νι­στι­κού κινήματος.

Νίκος Μπε­λο­γιάν­νης, ένας άγνω­στος ανδριά­ντας του στο Βερολίνο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο