Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αιφνιδιαστικά ακύρωσε τη συμφωνία για την παραχώρηση της Λεωφόρου για το Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή

Με αίσθη­μα ευθύ­νης το ΚΣ της ΚΝΕ ανα­κοί­νω­σε την προ­σαρ­μο­γή του 46ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή» στις νέες συν­θή­κες λόγω της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού και τον τρό­πο διε­ξα­γω­γής των εκδη­λώ­σε­ων με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας που απαιτούνται.

Στην Αθή­να οι κεντρι­κές εκδη­λώ­σεις θα γίνουν τις γνω­στές ημε­ρο­μη­νί­ες, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμ­βρη, σε χώρους που θα ανα­κοι­νω­θούν τις επό­με­νες μέρες.

Στην κορύ­φω­ση των εκδη­λώ­σε­ων, το Σάβ­βα­το 19 Σεπτέμ­βρη, θα μιλή­σει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημή­τρης Κου­τσού­μπας, και θα παρου­σια­στεί μου­σι­κό αφιέ­ρω­μα στον Θάνο Μικρού­τσι­κο, με τη συμ­με­το­χή κατα­ξιω­μέ­νων καλλιτεχνών.

Για την εκδή­λω­ση αυτή, η ΚΝΕ είχε εξα­σφα­λί­σει και τυπι­κά το γήπε­δο της Λεω­φό­ρου Αλε­ξάν­δρας. Με μια αιφ­νι­δια­στι­κή από­φα­ση όμως, που γεν­νά πολ­λά ερω­τή­μα­τα για παρα­σκη­νια­κές παρεμ­βά­σεις, η διοί­κη­ση του Ερα­σι­τέ­χνη Πανα­θη­ναϊ­κού ακύ­ρω­σε το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής τη συμ­φω­νία. Ο νέος χώρος της εκδή­λω­σης θα ανα­κοι­νω­θεί τις επό­με­νες μέρες.

Στην υπό­λοι­πη Ελλά­δα θα γίνουν στις μεγά­λες πόλεις μονο­ή­με­ρα Φεστι­βάλ, με τις αντί­στοι­χες αλλα­γές στον τρό­πο διε­ξα­γω­γής τους και τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας των επισκεπτών.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, για τις κεντρι­κές εκδη­λώ­σεις του 46ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή»:

  • Η πρό­σβα­ση στους χώρους του Φεστι­βάλ θα γίνε­ται ελεγ­χό­με­να από περισ­σό­τε­ρες εισό­δους, με τις «πύλες» του Φεστι­βάλ να ανοί­γουν 2 ώρες νωρί­τε­ρα από την καθο­ρι­σμέ­νη ώρα έναρ­ξης του προ­γράμ­μα­τος, για την απο­φυ­γή συγ­χρω­τι­σμού και τη διευ­κό­λυν­ση της ροής. Αντί­στοι­χα και η ανα­χώ­ρη­ση θα γίνε­ται τμη­μα­τι­κά, με τον ίδιο τρόπο.
  • Το πρό­γραμ­μα των εκδη­λώ­σε­ων του Φεστι­βάλ οι επι­σκέ­πτες του θα το παρα­κο­λου­θούν απο­κλει­στι­κά καθι­στοί, με τις απα­ραί­τη­τες αποστάσεις.
  • Η χρή­ση μάσκας είναι υπο­χρε­ω­τι­κή κατά την είσο­δο, έξο­δο και κατά τη διάρ­κεια του Φεστιβάλ.
  • Κατά την είσο­δο των επι­σκε­πτών στο Φεστι­βάλ θα γίνε­ται θερ­μο­μέ­τρη­ση, ενώ θα υπάρ­χουν και αντι­ση­πτι­κά ανά μικρές αποστάσεις.
  • Μέλη της ΚΝΕ θα φρο­ντί­ζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρη­ση των απο­στά­σε­ων και την απο­φυ­γή του οποιου­δή­πο­τε συνωστισμού.
  • Αυξη­μέ­νη θα είναι η διά­θε­ση τουα­λε­τών και νιπτή­ρων στους χώρους όπου θα διε­ξα­χθεί το 46ο Φεστι­βάλ ΚΝΕ — «Οδη­γη­τή», που θα εξυ­πη­ρε­τούν το σύνο­λο του κόσμου, καθώς και η εξα­σφά­λι­ση τακτι­κής καθαριότητας.
  • Στους χώρους διε­ξα­γω­γής του Φεστι­βάλ θα λει­τουρ­γεί ιατρείο, με ειδι­κούς επι­στή­μο­νες, για­τρούς ειδι­κο­τή­των πρώ­της γραμ­μής, νοση­λευ­τές και φοι­τη­τές Ιατρικής.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο