Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Θ. Παφίλης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Το ΚΚΕ δεν ψηφί­ζει την τρο­πο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης για τον υπο­χρε­ω­τι­κό εμβο­λια­σμό για­τί «πρώ­τα απ’ όλα είναι κρί­κος της απα­ρά­δε­κτης και επι­κίν­δυ­νης πολι­τι­κής της “ατο­μι­κής ευθύ­νης” στην αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας», τόνι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, Θανά­σης Παφί­λης, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, στη συζή­τη­ση της σχε­τι­κής νομο­θε­τι­κής ρύθμισης.

Υπο­γράμ­μι­σε πως με τη συγκε­κρι­μέ­νη τρο­πο­λο­γία η κυβέρ­νη­ση επι­χει­ρεί να κρύ­ψει ότι άφη­σε τους εργα­ζό­με­νους και το λαό εκτε­θει­μέ­νους απέ­να­ντι στην παν­δη­μία, και τώρα τους κου­νά­ει το δάχτυ­λο, λέγο­ντάς τους «εμβο­λια­στεί­τε ή απολύεστε».

Ο Θανά­σης Παφί­λης απα­ρίθ­μη­σε μια σει­ρά παρα­δείγ­μα­τα που επι­βε­βαιώ­νουν την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, τόσο για τη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας συνο­λι­κά, όσο και για το ζήτη­μα των εμβο­λια­σμών. Όπως είπε, αντί να γίνει μια σοβα­ρή εκστρα­τεία ενη­μέ­ρω­σης για την ανά­γκη του εμβο­λια­σμού, υπήρ­ξαν παλι­νω­δί­ες και αντι­φά­σεις, με πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κό το παρά­δειγ­μα του εμβο­λί­ου της «AstraZeneca». Αντί­στοι­χα, στα ΜΜΜ συνε­χί­ζει να επι­κρα­τεί τερά­στιος συγ­χρω­τι­σμός, ενώ στους εργο­δό­τες δεν έχει επι­βλη­θεί ούτε ένα πρό­στι­μο για την παρα­βί­α­ση των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων στους εργα­σια­κούς χώρους. Το δε άνοιγ­μα του Του­ρι­σμού έγι­νε μόνο με ενδει­κτι­κά τεστ, με απο­τέ­λε­σμα να φου­ντώ­σει εκ νέου η παν­δη­μία στα νησιά.

Μάλι­στα, με την επί­μα­χη τρο­πο­λο­γία αντί να προ­βλε­φθούν για­τροί Εργα­σί­ας, η παρα­κο­λού­θη­ση των εργα­ζο­μέ­νων σχε­τι­κά με το αν έχουν εμβο­λια­στεί, αν έχουν νοσή­σει κ.λπ. ανα­τί­θε­ται στους προϊ­στα­μέ­νους, όπως σημεί­ω­σε, ανα­δει­κνύ­ο­ντας μια ακό­μη πλευ­ρά που δεί­χνει ότι η στό­χευ­ση της κυβέρ­νη­σης δεν είναι να προ­στα­τεύ­σει τη δημό­σια υγεία, αλλά να ανοί­ξει επι­κίν­δυ­νους δρό­μους προς όφε­λος της μεγαλοεργοδοσίας.

«Το ΚΚΕ θεω­ρεί τα εμβό­λια ως κατά­κτη­ση της ανθρω­πό­τη­τας και της επι­στή­μης», σημεί­ω­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, ξεκα­θα­ρί­ζο­ντας ότι η εξα­σφά­λι­ση του έγκαι­ρου και γενι­κού εμβο­λια­σμού θα πρέ­πει να συν­δυά­ζε­ται με τη λήψη όλων των ανα­γκαί­ων μέτρων προ­στα­σί­ας, Αντί για αυτό, η κυβέρ­νη­ση άνοι­ξε με τρό­πο «άκαι­ρο, άστο­χο και επι­ζή­μιο» το όλο θέμα των υπο­χρε­ω­τι­κών εμβο­λια­σμών, πρόσθεσε.

Πριν από μια τέτοια συζή­τη­ση, συνέ­χι­σε ο Θ. Παφί­λης, θα έπρε­πε να υπάρ­ξει καθο­λι­κό πρό­γραμ­μα δημό­σιου δωρε­άν εμβο­λια­σμού, με όλα τα απο­τε­λε­σμα­τι­κά και ασφα­λή εμβό­λια. Επί­σης, σαφείς οδη­γί­ες, προ­λη­πτι­κός ιατρι­κός έλεγ­χος πριν τον εμβο­λια­σμό, καθη­με­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση για όλα τα δεδο­μέ­να, στε­λέ­χω­ση της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας και Κέντρο Ελέγ­χου και Φαρ­μα­κο­ε­πα­γρύ­πνη­σης για την παρα­κο­λού­θη­ση των εμβο­λια­σμέ­νων. Μαζί με όλα αυτά θα έπρε­πε να ενι­σχυ­θεί με μόνι­μο προ­σω­πι­κό το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας και να επι­τα­χθεί ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας Υγείας.

Ειδι­κά για τις συγκε­κρι­μέ­νες κατη­γο­ρί­ες (για­τροί, νοση­λευ­τές, προ­σω­πι­κό Μονά­δων Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων κ.λπ.) χρειά­ζε­ται στο­χευ­μέ­νη ενη­μέ­ρω­ση, ενώ αντί για ανα­στο­λή εργα­σί­ας, θα μπο­ρού­σαν να αξιο­ποι­η­θούν οι ανεμ­βο­λί­α­στοι σε δρα­στη­ριό­τη­τες που ο κίν­δυ­νος μετά­δο­σης είναι ελάχιστος.

Αν κάτι έμει­νε από την παν­δη­μία, υπο­γράμ­μι­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, είναι η πλή­ρης χρε­ο­κο­πία του καπιταλισμού.

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο