Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Ιρανός πρέσβης … προειδοποιεί

Σαφέ­στα­τα μηνύ­μα­τα και προς την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση έστει­λε με συνέ­ντευ­ξή του στο ελλη­νι­κό CNN o πρε­σβευ­τής του Ιράν στην Ελλά­δα, Αχμάντ Ναντε­ρί, ενό­ψει της απο­στο­λής ελλη­νι­κών «Patriot» στη Σαου­δι­κή Αραβία.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, κατη­γο­ρη­μα­τι­κά σημειώ­νει ότι «ο ιρα­νι­κός λαός δεν ανα­μέ­νει από την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να εισέλ­θει στις περι­φε­ρεια­κές δια­μά­χες που αφο­ρούν την περιο­χή του Περ­σι­κού Κόλ­που και να εμπλέ­ξει τη χώρα σε αντι­πα­ρα­θέ­σεις, δια­κιν­δυ­νεύ­ο­ντας τα ελλη­νι­κά συμφέροντα».

Ερω­τώ­με­νος αν «σε περί­πτω­ση πολε­μι­κής ανά­φλε­ξης Ιράν — Σαου­δι­κής Αρα­βί­ας, οι ελλη­νι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις που θα σταθ­μεύ­ουν στη Σαου­δι­κή Αρα­βία, θα εξαι­ρε­θούν από τους στό­χους των ιρα­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων» σημειώ­νει αρχι­κά ότι «η χώρα του δεν θα ξεκι­νή­σει κανέ­ναν πόλε­μο» αλλά τονί­ζει «ταυ­τό­χρο­να, όμως, όπως είναι φυσι­κό, εάν δεχθεί επί­θε­ση από οποια­δή­πο­τε χώρα, κανέ­να από τα στρα­τιω­τι­κά σημεία της χώρας — εισβο­λέα δεν θα είναι ασφα­λές από τα ιρα­νι­κά αντί­με­τρα». Δηλα­δή, οι ελλη­νι­κές στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις και εγκα­τα­στά­σεις θα απο­τε­λέ­σουν στόχο.

Παρα­πέ­ρα εξή­γη­σε ότι «είναι θέση αρχής για μας και για οποια­δή­πο­τε άλλη χώρα του κόσμου ότι σε περί­πτω­ση επι­βο­λής πολέ­μου από οποια­δή­πο­τε χώρα ή πραγ­μα­το­ποί­η­σης επί­θε­σης από οποια­δή­πο­τε βάση, η αμυ­νό­με­νη χώρα, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Ισλα­μι­κής Δημο­κρα­τί­ας του Ιράν, δια­τη­ρεί με βάση όλους τους διε­θνείς νόμους και κανό­νες το δικαί­ω­μα απά­ντη­σης και λήψης αντιμέτρων».

Αυτά και μόνο καταρ­ρί­πτουν όλα τα παρα­μύ­θια που πλα­σά­ρουν όλες οι αστι­κές κυβερ­νή­σεις στη χώρα μας, η προη­γού­με­νη του ΣΥΡΙΖΑ και η σημε­ρι­νή της ΝΔ, ότι η εμπλο­κή της χώρας σε όλους τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ δια­σφα­λί­ζει τάχα τη «στα­θε­ρό­τη­τα» και την «ασφά­λεια» του λαού. Το ακρι­βώς αντί­θε­το συμ­βαί­νει. Η επι­δί­ω­ξη του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου για μερί­δια κερ­δών μέσα από τις επεμ­βά­σεις κατά άλλων χωρών φέρ­νει μόνο μεγα­λύ­τε­ρους κιν­δύ­νους και νέα δει­νά για το λαό μας, με ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο να θυσιά­σει και παι­διά του για τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφαλαίου.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

 

βρείτε μας στο FaceBookβρείτε μας στο twitter

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο