Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο καλλιτέχνης δρόμου Fábio Gomes Trindade μετατρέπει τα δέντρα σε ανθρώπινα πρόσωπα

Ο Βρα­ζι­λιά­νος καλ­λι­τέ­χνης δρό­μου Fábio Gomes Trindade αξιο­ποιεί (ανθι­σμέ­να συνή­θως)  δέντρα ως «φυσι­κά μαλ­λιά» για να ολο­κλη­ρώ­σει πορ­τρέ­τα κορι­τσιών και γυναι­κών και οι τοι­χο­γρα­φί­ες του είναι μια νότα αισιο­δο­ξί­ας, συν­δυά­ζο­ντας ζωγρα­φι­κή και φύση για να δημιουρ­γή­σει ιδιαί­τε­ρα έργα τα οποία είναι ολο­κλη­ρω­μέ­να όταν ο περα­στι­κός βλέ­πει και τα δύο συστα­τι­κά μαζί.

Με τη βοή­θεια κλα­διών δέντρων που βρί­σκο­νται πάνω από τις ζωη­ρό­χρω­μες τοι­χο­γρα­φί­ες του, δημιουρ­γεί πορ­τρέ­τα στα οποία μόνο ένα τμή­μα του κεφα­λιού είναι παρόν· το πρό­σω­πο και μέρος των μαλλιών.

Ζευ­γα­ρω­μέ­νο, ωστό­σο, με τα πολύ­χρω­μα ολάν­θι­στα δέντρα και πρά­σι­να φύλ­λα, το πορ­τρέ­το απο­κτά άλλη όψη: ανα­ντίρ­ρη­τα, είναι έξυ­πνος και γοη­τευ­τι­κός ο τρό­πος που συν­δυά­ζει στοι­χεία του αστι­κού περι­βάλ­λο­ντος με το φυσικό.

Σε ένα από τα πρό­σφα­τα έργα του που ολο­κλή­ρω­σε τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βριο, ο Trindade εμπνεύ­στη­κε από το πολύ νεα­ρής ηλι­κί­ας μοντέ­λο Egypt Sarai. Με τη βοή­θεια ροζ λου­λου­διών, ζωγρά­φι­σε το νεα­ρό κορί­τσι με afro look και αιχ­μα­λώ­τι­σε τα γλυ­κά, αδρά χαρα­κτη­ρι­στι­κά του προ­σώ­που της Sarai με βαφές σπρέι και “με το δέντρο εξύ­ψω­σε την ομορ­φιά της”.

Fåbio Gomes Trindade

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο