Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο καλλιτεχνικός κόσμος εκφράζει τη θλίψη του για το «φευγιό» του Θάνου Μικρούτσικου

Μια τελευ­ταία υπό­κλι­ση, ένας σεμνός απο­χαι­ρε­τι­σμός στον μεγά­λο μου­σι­κο­συν­θέ­τη Θάνο Μικρού­τσι­κο από καλ­λι­τέ­χνες που «περ­πά­τη­σαν» μαζί του στα απέ­ρα­ντα μονο­πά­τια της μονα­δι­κής μου­σι­κής του, αλλά και πολ­λούς ακό­μα καλ­λι­τέ­χνες που στέλ­νουν το δικό τους, στερ­νό «αντίο».

Ο Διο­νύ­σης Τσα­κνής έγρα­ψε στο facebook: «Καλό ταξί­δι δάσκα­λε, καλό ταξί­δι σύντρο­φε, καλό ταξί­δι Θανού­λη μου!!!»

Ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας τον απο­χαι­ρέ­τη­σε με το τρα­γού­δι «το καρα­ντί, το καρα­ντί θα μας μπα­τά­ρει» και τη φρά­ση «έχε γεια μαχη­τή μου».

H Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου  έγρα­ψε στο facebook: «Ο μεγά­λος Θάνος Μικρού­τσι­κος έφυ­γε. Έφυ­γε ‘παρών’, απα­ραί­τη­τος, ενερ­γός, επί­και­ρος, φάρος για όλους. Σε μια επο­χή που δεν έχου­με άλλα περι­θώ­ρια να χάνου­με τις κολώ­νες μας… Πόση βαθιά θλί­ψη. Τι τερά­στια απώ­λεια. Κενό. Συλ­λυ­πη­τή­ρια στους ανθρώ­πους του…»

Ο Βασί­λης Παπα­κων­στα­ντί­νου απο­χαι­ρέ­τι­σε τον Θάνο Μικρού­τσι­κο από τη μου­σι­κή σκη­νή όπου εμφα­νί­στη­κε χτες βρά­δυ, ερμη­νεύ­ο­ντας τρα­γού­δια του και σημειώ­νο­ντας «σήμε­ρα είναι μια περί­ερ­γη μέρα, έφυ­γε από κοντά μας ένας φίλος, άλλη μια κολό­να του πολι­τι­σμού μας. Έφυ­γε ο Θάνος ο Μικρούτσικος…Πάμε να τρα­γου­δή­σου­με μερι­κά τρα­γού­δια για καλό κατευόδιο».

Ο Ανδρέ­ας Μικρού­τσι­κος, απο­χαι­ρε­τά τον αδελ­φό του, Θάνο, με μια φωτο­γρα­φία του σε νεα­ρή ηλι­κία στην Πάτρα και το άκρως συγκι­νη­τι­κό μήνυ­μα: «Μια στιγ­μή η ζωή μας και συ την έκα­νες αιωνιότητα»…

Ο Γιάν­νης Κότσι­ρας σημεί­ω­σε: «Έφυ­γες Θάνο μου. Πόσο μόνοι φίλε μου. Τόσο μόνοι… Καλή ξεκού­ρα­ση καλέ μου..».

Με τη φρά­ση «αντίο, σε ευχα­ρι­στώ για όλα» και μία φωτο­γρα­φία του Θάνου Μικρού­τσι­κου εξέ­φρα­σε τη θλί­ψη του ο Χρή­στος Θηβαίος.

«Τελευ­ταία υπό­κλι­ση στον πιο γεν­ναίο. Θάνο, μαέ­στρο μου, σ’ ευχα­ρι­στώ για όλα», είπε ο Μίλ­τος Πασχαλίδης.

«Θα ζεις για πάντα μέσα από τα τρα­γού­δια σου» γρά­φει απο­χαι­ρε­τώ­ντας τον Θ. Μικρού­τσι­κο ο Δημή­τρης Μπά­σης.

Το δικό του απο­χαι­ρε­τι­σμό, σε κλί­μα οδύ­νης, εξέ­φρα­σε ο μου­σι­κο­συν­θέ­της Μίκης Θεο­δω­ρά­κης (Δεί­τε ΕΔΩ)

Το δικό τους αντίο στον μεγά­λο μου­σι­κο­συν­θέ­τη Θάνο Μικρού­τσι­κο στέλ­νουν, μετα­ξύ άλλων, οι: Στα­μά­της Κρα­ου­νά­κης, Ελευ­θε­ρία Αρβα­νι­τά­κη, Σοφία Βόσ­σου, , Πέτρος Φιλιπ­πί­δης, Γιώ­τα Νέγκα και πολ­λοί άλλοι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο