Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ γεννάει τον ΦΑΣΙΣΜΟ (και η Σοσιαλδημοκρατία τον ζεσταίνει)

Γρά­φει ο Γιάν­νης Βεντού­ρας //

Αφού μετά από πρό­τα­ση των δημο­τι­κών συμ­βού­λων του ΚΚΕ, ο δήμος Αθη­ναί­ων απο­φά­σι­σε να μην παρα­χω­ρή­σει χώρους στην φασι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής για να προ­πα­γαν­δί­σει τους συν­δυα­σμούς της, παρε­νέ­βη η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ (μέσω της Απο­κε­ντρω­μέ­νης Διοί­κη­σης Αττι­κής) και δέχθη­κε τις απαι­τή­σεις των φασι­στών, ακυ­ρώ­νο­ντας την από­φα­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ σιγο­ντά­ρει και βοη­θά­ει τους φασί­στες εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής.

Είναι αυτός που τους έδω­σε βήμα στις «πλα­τεί­ες» το 2011–2013, που τα στε­λέ­χη της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ τα τελευ­ταία χρό­νια φωτο­γρα­φί­ζο­νται επα­νει­λημ­μέ­νως με τους εγκλη­μα­τί­ες. Που προ­σπα­θούν ενα­γω­νί­ως να τους εντά­ξουν στο κοι­νο­βου­λευ­τι­κό παι­χνί­δι και να μειώ­σουν τις αντι­στά­σεις του λαού στον φασι­σμό. Είναι αυτοί που ενα­γκα­λί­σθη­καν με τα κρυ­πτο­φα­σι­στι­κά στοι­χεία στους υπουρ­γι­κούς θώκους. Είναι η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΑΖΑ που έχει ευθύ­νες για την καθυ­στέ­ρη­ση της δίκης της Χρυ­σής Αυγής και έχει αφή­σει ελεύ­θε­ρους τους δολοφόνους.

Τα «αντι­φα­σι­στι­κά» μέτω­πα και ο αγώ­νας ενά­ντια στην «ακρο­δε­ξιά», που δια­κη­ρύσ­σει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν την ίδια αξία με τον «αντι­δε­ξιό αγώ­να» που έκα­νε το ΠΑΣΟΚ ενώ στην ουσία προ­ω­θού­σε το ρατσι­στι­κό και κρυ­πτο­φα­σι­στι­κό ΛΑΟΣ του Καραντζαφέρη.

Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πράτ­τει κάτι και­νούρ­γιο. Κάνει ότι ακρι­βώς έκα­νε η σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία τον 20ο αιώ­να, που προ­ε­τοί­μα­σε την άνο­δο του Χίτλερ και του Μου­σο­λί­νι. Ακο­λου­θεί την ίδια πολι­τι­κή των απα­ντα­χού «σοσια­λι­στών» που στον 21ο αιώ­να δημιούρ­γη­σαν την Λεπέν και ένα σωρό ακρο­δε­ξιές – φασι­στι­κές κυβερ­νή­σεις (Ουκρα­νία, Αυστρία, Ιτα­λία κλπ).

Ο Καπι­τα­λι­σμός είναι η μήτρα που γεν­νά­ει τον φασι­σμό, αλλά η σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία είναι ο κόρ­φος που ζεσταί­νει το αυγό του φιδιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο