Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο Καραγκιόζης στη χώρα των πουλιών» (ΔΩΡΕΑΝ)

Ο Ηλί­ας Καρελ­λάς εμπνέ­ε­ται από τους Αρι­στο­φα­νι­κούς «Ορνι­θες» και δημιουρ­γεί μια παρά­στα­ση για όλη την οικο­γέ­νεια, με κεντρι­κό άξο­να το θέα­τρο σκιών και τη ζωντα­νή μου­σι­κή, στο Κέντρο Πολι­τι­σμού — Ιδρυ­μα «Σταύ­ρος Νιάρ­χος», στο πλαί­σιο του «Summer Nostos Festival», στις 17, 18, 19 και 20 Ιού­νη, στις 21.00, στο χώρο του «Λαβύ­ριν­θου».

Ο Καρα­γκιό­ζης με το πηγαίο του χιού­μορ συνα­ντά την αρχαία κωμω­δία και τον Αρι­στο­φά­νη, σε ένα πολύ­χρω­μο λυρι­κό παρα­μύ­θι. Στην ειδι­κή δια­σκευή για θέα­τρο σκιών, τους ρόλους του Πει­σθέ­ται­ρου και του Ευελ­πί­δη ερμη­νεύ­ουν ο Καρα­γκιό­ζης και ο ξακου­στός θεί­ος του, μπαρ­μπα — Γιώρ­γος. Οι δυο τους, απο­γοη­τευ­μέ­νοι από την πόλη τους, ανα­ζη­τούν την ιδα­νι­κή πολι­τεία για να ζήσουν. Τα που­λιά, που βλέ­πουν τα πάντα πετώ­ντας από ψηλά, είναι ίσως οι καλύ­τε­ροι σύμ­βου­λοι για να τους υπο­δεί­ξουν αυτήν την όμορ­φη και ιδα­νι­κή πολιτεία.

Για την πρω­τό­τυ­πη αυτή παρα­γω­γή, ο Ηλ. Καρελ­λάς και οι συνερ­γά­τες του θα σχε­διά­σουν 90 δια­φο­ρε­τι­κές γιγα­ντο­φι­γού­ρες θεά­τρου σκιών, που θα ζωντα­νέ­ψουν σε έναν μπερ­ντέ 45 τετρα­γω­νι­κών μέτρων, και έναν σκη­νι­κό χώρο βασι­σμέ­νο στο φως και τη σκιά. Την πρω­τό­τυ­πη μου­σι­κή, ειδι­κά για την παρά­στα­ση, θα συν­θέ­σουν οι ταλα­ντού­χοι String Demons. Ακό­μα, θα εμφα­νι­στούν οι Χρή­στος Θηβαί­ος στο ρόλο του Τσα­λα­πε­τει­νού, Τζώρ­τζια Κεφα­λά (Μπλε) στο ρόλο της Αηδό­νας και Θάνος Κοσμί­δης (BurgerProject) στο ρόλο του Προμηθέα.

Η είσο­δος είναι ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο