Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο «Καρυοθραύστης» για 10 παραστάσεις από τη Λυρική

«Καρυο­θραύ­στης», μία από τις πιο επι­τυ­χη­μέ­νες παρα­γω­γές του Μπα­λέ­του της Εθνι­κής Λυρι­κής Σκη­νής, επι­στρέ­φει σε νέα εκδο­χή για παι­διά. Με σύμ­μα­χο τα παρα­μυ­θέ­νια σκη­νι­κά και κοστού­μια του Κρι­στόφ Κρέ­μερ από την Κρα­τι­κή Οπε­ρα της Βιέν­νης και την ανά­λα­φρη χορο­γρα­φία του Ρενά­το Τζα­νέ­λα, το μπα­λέ­το του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊ­κόφ­σκι θα παρου­σια­στεί από τις 13 Γενά­ρη­στο Κέντρο Πολι­τι­σμού «Ιδρυ­μα Σταύ­ρος Νιάρ­χος», για 10 πρω­ι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές παρα­στά­σεις για σχο­λεία και οικο­γέ­νειες. Στις παρα­στά­σεις του Σαβ­βά­του και της Κυρια­κής συμ­με­τέ­χει η Ορχή­στρα της ΕΛΣ, σε μου­σι­κή διεύ­θυν­ση του Γιώρ­γου Ζιά­βρα, και η Παι­δι­κή Χορω­δία της ΕΛΣ, σε μου­σι­κή διεύ­θυν­ση Κων­στα­ντί­νας Πιτσιάκου.

Ο «Καρυο­θραύ­στης» δικαί­ως θεω­ρεί­ται ένα από τα δημο­φι­λέ­στε­ρα μπα­λέ­τα του ρεπερ­το­ρί­ου, αφού η συναι­σθη­μα­τι­κή δύνα­μη και η θεα­τρι­κό­τη­τα της μου­σι­κής του Τσαϊ­κόφ­σκι μαγεύ­ουν δια­χρο­νι­κά τους μικρούς και μεγά­λους θεατές.

Ο Ρ. Τζα­νέ­λα σημειώ­νει ανά­με­σα στα άλλα για την παραγωγή:

«… Ενα σημα­ντι­κό στοι­χείο του έργου, το οποίο το φέρ­νει πιο κοντά στους εφή­βους, είναι τα σκη­νι­κά και τα κοστού­μια, που είναι σαν να βγαί­νουν από κόμιξ. Η ατμό­σφαι­ρα, τα χρώ­μα­τα, το μακι­γιάζ, ο τρό­πος που είναι φτιαγ­μέ­να ακό­μα και τα μου­στά­κια των χαρα­κτή­ρων, θα ταξι­δεύ­ουν τα παι­διά σε ένα μαγι­κό κόσμο, που όμως δεν είναι αυτός του παρα­μυ­θιού. Πιστεύω ότι πρέ­πει να αντι­με­τω­πί­ζου­με τα παι­διά με σοβα­ρό­τη­τα, και όχι να τους δίνου­με εύπε­πτα θεά­μα­τα που δεν θρέ­φουν το μυα­λό και τη φαντα­σία τους. Και πρώ­τα απ’ όλα θέλω να είναι δια­σκε­δα­στι­κό, να περ­νά κανείς μια υπέ­ρο­χη βρα­διά στην παράσταση».

Μέρες και ώρες παρα­στά­σε­ων: 13, 14, 16, 21, 27 Γενά­ρη και 2, 3, 8, 10, 11 Φλεβάρη.Καθημερινές στις 11 π.μ., Σάβ­βα­τα στις 6.30 μ.μ.και Κυρια­κές στις 12 μ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο