Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Λουκάς Θάνος στην Απανεμιά

Ο Λουκάς Θάνος στην Απανεμιά

Τραγουδά ο Βασίλης Προδρόμου

Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου

Ο σπου­δαί­ος συν­θέ­της Λου­κάς Θάνος σε μία ξεχω­ρι­στή εμφά­νι­ση στο χώρο της Απα­νε­μιάς στην Πλά­κα, την Μεγά­λη Τρί­τη 23 Απρι­λί­ου. Μαζί του ο ταλα­ντού­χος τρα­γου­δι­στής Βασί­λης Προ­δρό­μου και φίλοι ερμηνευτές.

Ο Λου­κάς Θάνος, γνω­στός από τον ιστο­ρι­κό δίσκο “Σάλ­πι­σμα” με τον Νίκο Ξυλού­ρη, παρου­σιά­ζει επι­λο­γές από τις δημιουρ­γί­ες του με κεντρι­κό άξο­να τις μελο­ποι­ή­σεις του στα ποι­ή­μα­τα του Κωστή Παλα­μά. Πιο συγκε­κρι­μέ­να θα ακου­στούν τρα­γού­δια από το cd “Ο δωδε­κά­λο­γος του γύφτου” που κυκλο­φό­ρη­σε τον Νοέμ­βριο του 2016 με τη φωνή του Γιάν­νη Χαρού­λη αλλά και τρα­γού­δια από το επερ­χό­με­νο cd (το δεύ­τε­ρο μέρος της τρι­λο­γί­ας του με ποι­ή­μα­τα του Κωστή Παλα­μά) με βασι­κό ερμη­νευ­τή τον Βασί­λη Προδρόμου.

Φυσι­κά δεν θα λεί­ψουν και τα τρα­γού­δια σε ποί­η­ση του Κώστα Βάρ­να­λη, όπως τα δια­χρο­νι­κά τρα­γού­δια “Η μπα­λά­ντα του κυρ Μέντιου” και “Οι πόνοι της Πανα­γιάς” και πολ­λά άλλα από τη συνερ­γα­σία του με τον μονα­δι­κό Νίκο Ξυλούρη.

Συμ­με­τέ­χουν οι μου­σι­κοί Νίκος Τατα­σό­που­λος στο μπου­ζού­κι και Δημή­τρης Τσε­κού­ρας στο κόντραμπασο.

Μεγά­λη Τρί­τη 23 Απριλίου

Ώρα έναρ­ξης: 22.00

Είσο­δος ελεύθερη

Μνη­σι­κλέ­ους και Θόλου 4, Πλάκα

Τηλέ­φω­νο κρα­τή­σε­ων: 210 3248580

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο