Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απέλυσε 5 εργαζόμενους επειδή ίδρυσαν σωματείο (Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ)

Την από­λυ­ση πέντε εργα­ζο­μέ­νων από το Άσυ­λο Ανιά­των, «Η Στέ­γη της Εκκλη­σί­ας» καταγ­γέλ­λει το Νoμαρ­χια­κό Τμή­μα Μεσ­ση­νί­ας της ΑΔΕΔΥ.  Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­σή, επι­ση­μαί­νε­ται ότι «οι απο­λύ­σεις δεν έγι­ναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απο­λυ­μέ­νους εργα­ζό­με­νους ήταν μέλη της Προ­σω­ρι­νής Διοί­κη­σης του νεοϊ­δρυ­θέ­ντος σωμα­τεί­ου στο συγκε­κρι­μέ­νο χώρο δουλειάς».

Όπως ανα­φέ­ρει το ΝΤ Μεσ­ση­νί­ας της ΑΔΕΔΥ, λίγες μόνο μέρες μετά την επί­ση­μη ίδρυ­ση του σωμα­τεί­ου (57/20–12-2019), συγκε­κρι­μέ­να στις 2/1/2020, και με ευθύ­νη του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του ιδρύ­μα­τος, στο οποίο προ­ε­δρεύ­ει ο Μητρο­πο­λί­της Μεσ­ση­νί­ας Χρυ­σό­στο­μος Σαβ­βά­τος, προ­χώ­ρη­σαν στην αναι­τιο­λό­γη­τη από­λυ­ση των εργα­ζο­μέ­νων. «Στα πρό­σω­πα των συγκε­κρι­μέ­νων εργα­ζο­μέ­νων τιμω­ρή­θη­κε εκδι­κη­τι­κά η συλ­λο­γι­κή πάλη για να μην υπάρ­χουν συν­θή­κες γαλέ­ρας στη δου­λειά, να τηρεί­ται έστω και αυτή η λει­ψή εργα­τι­κή νομο­θε­σία για τις συμ­βά­σεις εργα­σί­ας, να δηλώ­νο­νται και να κατα­βά­λο­νται σωστά οι μισθοί, να είναι επαρ­κώς στε­λε­χω­μέ­νο το ίδρυ­μα. Τέτοιες πρα­κτι­κές δεν θα περά­σουν! Θα τις δια­λύ­σει η οργα­νω­μέ­νη πάλη των εργα­ζο­μέ­νων μέσα από τα σωμα­τεία τους!», ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στους εργα­ζό­με­νους και συνεχίζει:

«Διεκ­δι­κού­με:
Να παρ­θούν τώρα πίσω οι απολύσεις.
Να εφαρ­μο­στεί στο ακέ­ραιο η εργα­τι­κή νομο­θε­σία σε ό, τι έχει να κάνει με τα δικαιώ­μα­τα των εργαζομένων.
Να στε­λε­χω­θεί επαρ­κώς το Άσυ­λο Ανιά­των, ώστε να απο­συμ­φο­ρη­θεί η κατά­στα­ση με τις συν­θή­κες εργα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων και να βελ­τιω­θούν οι συν­θή­κες δια­βί­ω­σης των τροφίμων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο