Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μητσοτάκης σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης: Αγωνιστική «υποδοχή» του επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι

Την πλητ­τό­με­νη από την παν­δη­μία του Κορω­νοϊ­ου Θεσ­σα­λο­νί­κη επι­σκέ­πτε­ται σήμε­ρα ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε άλλη μια προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να στή­σει «επι­κοι­νω­νια­κό» σόου την στιγ­μή που δεν παίρ­νει καμία πρω­το­βου­λία για την θωρά­κι­ση του ΕΣΥ και την προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού.

Στο νοσο­κο­μείο «Παπα­γε­ωρ­γί­ου» , εργα­ζό­με­νοι, για­τροί, νοση­λευ­τές και λοι­πόν προ­σω­πι­κό επι­φύ­λα­ξαν αγω­νι­στι­κή υπο­δο­χή στον πρω­θυ­πουρ­γό, κρα­τώ­ντας πανό και φωνά­ζο­ντας συνθήματα.

Κατά την διάρ­κεια της εισό­δου του πρω­θυ­πουρ­γού οι εργα­ζό­με­νοι φώνα­ξαν συν­θή­μα­τα όπως, «Τέρ­μα πια στην κοροϊ­δία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δεν υπο­λο­γί­σουν ανθρώ­πι­νες ζωές, αυτοί μιλά­νε για κέρ­δη και ζημιές», ενώ απαί­τη­σαν την άμε­ση πρό­σλη­ψη προσωπικού.

Οι εργα­ζό­με­νοι και μέλη της Ένω­σης Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Νοσο­κο­μεί­ων Θεσ­σα­λο­νί­κης, ανά­δει­ξαν ότι τα όσα υπο­στη­ρί­ζει ο πρω­θυ­πουρ­γός σε σχέ­ση με την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί εν μέσω παν­δη­μί­ας στα νοσο­κο­μεία της περιο­χής είναι μια πλα­σμα­τι­κή εικό­να, καθώς τα δημό­σια νοσο­κο­μεία και της συγκε­κρι­μέ­νης περιο­χής στε­νά­ζουν από τις ελλεί­ψεις σε προ­σω­πι­κό και υποδομές.

Παράλ­λη­λα, έφε­ραν στο προ­σκή­νιο τις τερά­στιες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για το ότι ενώ είχε το χρο­νι­κό περι­θώ­ριο δεν προ­χώ­ρη­σε στις ανα­γκαί­ες προ­σλή­ψεις υγειο­νο­μι­κών, ενώ ούτε και τώρα σε περισ­σό­τε­ρες κλί­νες ΜΕΘ και την πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγείας.

Νωρί­τε­ρα, ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης επι­σκέ­πτη­κε το «Ιππο­κρά­τειο» προ­κει­μέ­νου να ενη­με­ρω­θεί για την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί ως προς την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας του κορονοϊού.

Έχο­ντας μια σύντο­μη συνο­μι­λία με εργα­ζό­με­νους φθά­νο­ντας στο Ιππο­κρά­τειο νοσο­κο­μείο ο πρω­θυ­πουρ­γός για μια ακό­μη φορά «προ­σπέ­ρα­σε» την σκό­πε­λο των κυβερ­νη­τι­κών ευθυ­νών για την ασφυ­κτι­κή κατά­στα­ση των νοσο­κο­μεί­ων της περιο­χής, αλλά και των συγκε­κρι­μέ­νων δεσμεύ­σε­ων για άμε­σα και ουσια­στι­κά μέτρα αντι­με­τώ­πι­σης της παν­δη­μί­ας (κλί­νες ΜΕΘ, μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, πραγ­μα­τι­κή επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα της Υγεί­ας), επα­να­λαμ­βά­νο­ντας τα ανέ­ξο­δα περί «αμέ­ρι­στης συμπα­ρά­στα­σης», «σεβα­σμού» στους υγειο­νο­μι­κούς και «στή­ρι­ξης» της Υγεί­ας από την κυβέρ­νη­ση και από τον ίδιο προ­σω­πι­κά. Κατά τα λοι­πά, σημεί­ω­σε ότι το ΕΣΥ πιέ­στη­κε και συνε­χί­ζει να πιέ­ζε­ται, αλλά ταυ­τό­χρο­να δήλω­σε ότι “αντέ­χει και θα αντέ­χει”, γεγο­νός όμως που σε πολύ μεγά­λο βαθ­μό οφεί­λε­ται στην αυτο­θυ­σία και τις υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες των εργα­ζο­μέ­νων στην υγεία.

Εκτός από το νοσο­κο­μείο Παπα­γε­ωρ­γί­ου, ο πρω­θυ­πουρ­γός επι­σκέ­πτη­κε το Κέντρο Υγεί­ας Ευό­σμου, το Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία, θα έχει συνα­ντή­σεις με τον περι­φε­ρειάρ­χη Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας Από­στο­λο Τζι­τζι­κώ­στα και τον δήμαρ­χο Θεσ­σα­λο­νί­κης Κων­στα­ντί­νο Ζέρ­βα, ενώ στις 14.00 ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο να δώσει συνέ­ντευ­ξη σε ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό της πόλης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο