Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μπαλοτέλι ξεσπά κατα των ρατσιστών: «Είστε η άρρωστη πλευρά του κόσμου»

Ο Μάριο Μπα­λο­τέ­λι μέσω του Instagram προ­κα­λεί όλους εκεί­νους που τον προ­σβάλ­λουν στα κοι­νω­νι­κά μέσα δικτύ­ω­σης: «Πες μου τα πράγ­μα­τα κατά πρό­σω­πο και όχι πίσω από την πλά­τη». Και ξεσπά ο επι­θε­τι­κός της Νις: «Εσείς οι ρατσι­στές αξί­ζε­τε μόνο ένα πράγ­μα. Να ζεί­τε μια ζωή μόνοι χωρίς κανέ­νας να σας σκέ­φτε­ται και μια μέρα κανείς να μην σας θυμά­τε. Ειστε η άρρω­στη πλευ­ρά του κόσμου», έγρα­ψε ο Ιτα­λός ποδο­σφαι­ρι­στής στο Instagram, απα­ντώ­ντας στις προ­σβο­λές που εκτό­ξευ­σαν ενα­ντί­ον του στα κοι­νω­νι­κά μέσα δικτύ­ω­σης. «Πες μου τα πράγ­μα­τα κατά πρό­σω­πο, όχι μέσω της οθό­νης του υπο­λο­γι­στή ή του τηλε­φώ­νου», γρά­φει σκλη­ραί­νο­ντας τη στά­ση του ο Μπαλοτέλι.

Ο ποδο­σφαι­ρι­στής, όταν έπαι­ζε στην Ιτα­λία είχε γίνει θύμα ρατσι­στι­κών επι­θέ­σε­ων σχε­δόν σε όλα τα γήπε­δα της Ιτα­λί­ας, αφού είχε μπει στο στό­χα­στρο των νεο­φα­σι­στών της Forza Nuova: «Γεν­νή­θη­κα στην Ιτα­λία, μεγά­λω­σα στην Ιτα­λία και ποτέ δεν ήμουν στην Αφρι­κή. Δυστυ­χώς είναι κακό να απο­κτάς την ιθα­γέ­νεια στα 18 χρό­νια σου. Από μικρός πέρα­σα δύσκο­λα χρό­νια. Δεν είμαι πολι­τι­κός, δεν είναι στις προ­τι­μή­σεις μου. Κάνω μια έκκλη­ση στην ιτα­λι­κή Πολι­τεία για­τί σε αυτή την περί­πτω­ση νομί­ζω ότι πρέ­πει να αλλά­ξει ο νόμος. Ναι, θα ήθε­λα να κάνω μια έκκλη­ση για αυτό».

Και πρό­σθε­σε: «Υπάρ­χουν ρατσι­στές και πρέ­πει να απο­μο­νω­θούν για­τί είναι φορείς μιας σάπιας σκέ­ψης, μεσαιω­νι­κής. Εγώ είμαι Ιτα­λός, γεν­νή­θη­κα εδώ από γονείς Γκα­νέ­ζους και το αισθά­νο­μαι εκα­τό τοις εκα­τό. Αλλά σύμ­φω­να με το νόμο έγι­να Ιτα­λός στα 18 χρό­νια μου. Αυτός που θέλει να με βλέ­πει ως μαύ­ρο, είναι για­τί θέλει να με βλέ­πει ως δια­φο­ρε­τι­κό. Γι΄ αυτό πρέ­πει να είμα­στε έτοι­μοι να καταγ­γεί­λου­με όλες τις μορ­φές δια­κρί­σε­ων ενα­ντί­ον μας. Είμα­στε όλοι ίσοι. Θα το λέω στα παι­διά μου και στα εγγό­νια μου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο