Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας Βασιλόπουλος — αγκαλιά με τον ναζί Κουκούτση στέλνουν πρόστιμα στο ΚΚΕ»

Την τακτι­κή του νέου δημάρ­χου Καλα­μά­τας Θ. Βασι­λό­που­λου να επι­τί­θε­ται στο ΚΚΕ μέσω προ­στί­μων τη στιγ­μή που ξεπλέ­νει τον πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή, κατα­δι­κα­σμέ­νο και υπό­δι­κο ναζι­στή Δ. Κου­κού­τση, βάζο­ντάς τον σε διά­φο­ρες επι­τρο­πές του δήμου, στη­λι­τεύ­ει με ανα­κοί­νω­σή της η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ.

Επι­ση­μαί­νει πως «η δημο­τι­κή πλειο­ψη­φία της ΝΔ (Βασι­λό­που­λος, Αλει­φέ­ρη, Κου­κού­τσης) επι­δί­δε­ται στην δίω­ξη του ΚΚΕ και στο ξέπλυ­μα του ναζι­σμού! Οι μάσκες έπε­σαν πολύ νωρίς! Δεν είναι απει­ρία, ούτε αφέ­λεια» και υπο­γραμ­μί­ζει πως «το ΚΚΕ δηλώ­νει με ξεκά­θα­ρο τρό­πο, όσα εμπό­δια και να βάλουν, όσες δυσκο­λί­ες και να εμπνευ­στούν, όσους φασί­στες και μηχα­νι­σμούς να νεκρα­να­στή­σουν, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την πρώ­τη γραμ­μή της οργά­νω­σης των αγώ­νων, την μαζι­κή του πολι­τι­κή δράση».

Το πλή­ρες κεί­με­νο της ανακοίνωσης:

«Ο νέος Δήμαρ­χος Καλα­μά­τας από τις πρώ­τες μέρες δεί­χνει το πραγ­μα­τι­κό του πρόσωπο.

Από την στιγ­μή που ορκί­στη­κε επι­δί­δε­ται στα εξής:

1) Στέλ­νει σωρη­δόν “πρό­στι­μα” ενά­ντια στο ΚΚΕ, λόγω “αφι­σο­ρύ­παν­σης”. Η αφί­σα είναι ένα βασι­κό μέσο διά­δο­σης των εκδη­λώ­σε­ών και των θέσε­ων που δια­θέ­τει το ΚΚΕ, καθώς και άλλες οργα­νώ­σεις, σύλ­λο­γοι κτλ. Η δικαιο­λο­γία ότι “υπάρ­χουν ΜΜΕ” είναι αίο­λη, καθώς όπως είναι γνω­στό στα ΜΜΕ, κεντρι­κά και τοπι­κά, υπάρ­χει περιο­ρι­σμέ­νη πρό­σβα­ση και συνή­θως προ­βάλ­λουν μόνο αν πλη­ρώ­σεις. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι μέσα σε 1 εβδο­μά­δα ο Δήμος Καλα­μά­τας έστει­λε πρό­στι­μα ύψους 1.500 ευρώ!!!. Και αν συνυ­πο­λο­γί­σου­με τα πρό­στι­μα από την επο­χή του προ­κά­το­χου του κ. Νίκα, αυτή την στιγ­μή ο Δήμος Καλα­μά­τας ζητά χιλιά­δες ευρώ από ένα κόμ­μα που παλεύ­ει για τα καθη­με­ρι­νά μικρά και μεγά­λα προ­βλή­μα­τα του λαού, πρω­τερ­γά­της στις διεκ­δι­κή­σεις, οργα­νω­τή της πάλης. Επι­μέ­νουν στην ίδια τακτι­κή των προ­στί­μων για την αφι­σο­κόλ­λη­ση, γνω­ρί­ζο­ντας πολύ καλά ότι με απο­φά­σεις δικα­στη­ρί­ων το ΚΚΕ έχει δικαιωθεί

2) Ξεπλέ­νει τον πρώ­ην βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής, κατα­δι­κα­σμέ­νο και υπό­δι­κο ναζι­στή Κου­κού­τση, βάζο­ντάς τον σε διά­φο­ρες επι­τρο­πές του Δήμου. Στη Δημο­τι­κή Επι­χεί­ρη­ση Ύδρευ­σης Αδρεύ­σης, έναν εργα­σια­κό χώρο που οι εργα­ζό­με­νοι συσπει­ρω­μέ­νοι με το σωμα­τείο τους και το ΠΑΜΕ πρω­το­στα­τούν στην οργά­νω­ση του αγώ­να με νίκες και απο­τε­λέ­σμα­τα. Στην Σχο­λι­κή Επι­τρο­πή δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης σε μία πόλη που γονείς — μαθη­τές — εκπαι­δευ­τι­κοί αντι­με­τω­πί­ζουν συσ­σω­ρευ­μέ­να προ­βλή­μα­τα λόγο της υπό­χρη­μα­το­δό­τη­σης και της αντιεκ­παι­δευ­τι­κής πολι­τι­κής, διεκ­δι­κώ­ντας την επί­λυ­σή τους. Και στον Σύν­δε­σμο Ύδρευ­σης, όπου προ­τεί­νε­ται για Πρό­ε­δρος για να εξα­σφα­λί­σει τον μισθό του. (Φαί­νε­ται ότι ο ναζί — καθο­δη­γη­τής της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης είναι μονα­δι­κός από όλο τον Δήμο που δια­θέ­τει τόσες γνώσεις…)

Η δημο­τι­κή πλειο­ψη­φία της ΝΔ (Βασι­λό­που­λος, Αλει­φέ­ρη, Κου­κού­τσης) επι­δί­δε­ται στην δίω­ξη του ΚΚΕ και στο ξέπλυ­μα του ναζι­σμού! Οι μάσκες έπε­σαν πολύ νωρίς! Δεν είναι απει­ρία, ούτε αφέλεια!

Ας ασχο­λη­θούν με τα μεγά­λα προ­βλή­μα­τα των πολι­τών του Δήμου και να στα­μα­τή­σουν να σκέ­φτο­νται πως θα εμπο­δί­σουν το ΚΚΕ, αγκα­λιά με τον ναζί Κουκούτση.

Το ΚΚΕ δηλώ­νει με ξεκά­θα­ρο τρό­πο, όσα εμπό­δια και να βάλουν, όσες δυσκο­λί­ες και να εμπνευ­στούν, όσους φασί­στες και μηχα­νι­σμούς να νεκρα­να­στή­σουν, δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την πρώ­τη γραμ­μή της οργά­νω­σης των αγώ­νων, την μαζι­κή του πολι­τι­κή δράση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο