Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ο ΟΑΣΘ αποτελεί εστία υπερμεταδοσης του ιού τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό»

das

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Θέμα: Αύξη­ση κρου­σμά­των κορονοϊού

       Δυστυ­χώς με την ανα­κοί­νω­ση 30 του­λά­χι­στον κρου­σμά­των επι­βε­βαιώ­νο­νται πλή­ρως οι φόβοι και οι προει­δο­ποι­ή­σεις μας όλου του περα­σμέ­νου δια­στή­μα­τος ότι ο ΟΑΣΘ απο­τε­λεί εστία υπερ­με­τα­δο­σης του ιού τόσο για τους συνα­δέλ­φους στον οργα­νι­σμό όσο και για το επι­βα­τι­κό κοι­νό, δηλα­δή τον λαό της πόλης μας.

Τις επό­με­νες μέρες ανα­μέ­νε­ται  αύξη­ση των κρου­σμά­των καθώς σήμε­ρα (Τετάρ­τη 11–11) στο αμα­ξο­στά­σιο Σταυ­ρού­πο­λης πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν μαζι­κά τεστ από κλι­μά­κια του ΕΟΔΥ ενώ δεκά­δες οδη­γοί έχουν τεθεί σε καραντίνα. 

Η σημε­ρι­νή κατά­στα­ση δεν ήρθε τυχαία, ούτε έχει να κάνει με ανι­κα­νό­τη­τα της διοί­κη­σης του οργα­νι­σμού και τής κυβέρ­νη­σης. Έχει να κάνει με την πλή­ρη εφαρ­μο­γή της πολι­τι­κής τους, του κόστους — οφέ­λους που κυριο­λε­κτι­κά παί­ζει στα ζάρια την ίδια την ζωή των εργα­ζό­με­νων στον ΟΑΣΘ όσο και των λαϊ­κών στρω­μά­των (επι­βα­τι­κό κοινό).

Με βάση και τις ραγδαί­ες αρνη­τι­κές εξε­λί­ξεις καλού­με τον λαό της Θεσ­σα­λο­νί­κης και τους συνα­δέλ­φους μας στον ΟΑΣΘ να απαι­τή­σου­με και να παλέ­ψου­με από κοι­νού για:

  • Μαζι­κά και επα­να­λαμ­βα­νό­με­να­τεστ σε όλους τους εργα­ζό­με­νους στον οργα­νι­σμό για την ασφά­λεια επι­βα­τών και εργαζομένων.
  • Απο­λύ­μαν­ση λεω­φο­ρεί­ων στο μέσο της βάρ­διας, εξα­σφά­λι­ση όλων των μέσων ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας των οδη­γών από το κράτος.
  • Αύξη­ση των δρο­μο­λο­γί­ων ιδί­ως τις ώρες αιχμής
  • Άμε­ση χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρά­τος για την ταχύ­τε­ρη επι­σκευή λεω­φο­ρεί­ων που βρί­σκο­νται ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να στις εγκα­τα­στά­σεις του ΟΑΣΘ λόγω έλλει­ψης  ανταλλακτικών.
  • Σύγ­χρο­να οχή­μα­τα αντι­ρυ­πα­ντι­κής τεχνο­λο­γί­ας που θα αντι­κα­τα­στή­σουν τα παλιά
  • Μεί­ω­ση του ορί­ου ηλι­κί­ας των λεω­φο­ρεί­ων από τα 23 στα 12 χρόνια.
  • Αν για οποιον­δή­πο­τε λόγο ο εργα­ζό­με­νος δεν μπο­ρεί να δου­λέ­ψει στο χώρο δου­λειάς, με εξα­σφα­λι­σμέ­νες συν­θή­κες υγιει­νής και ασφά­λειας, με ευθύ­νη του κρά­τους και της εργο­δο­σί­ας να παίρ­νει άδεια ειδι­κού σκο­πού με πλή­ρεις απο­δο­χές και ασφάλιση.
  • Οι οδη­γοί να μην μετα­κι­νού­νται από γραμ­μή σε γραμ­μή ώστε αν υπάρ­ξουν νέα κρού­σμα­τα να είναι ελεγ­χό­με­να και να γίνε­ται ευκο­λό­τε­ρα η ιχνηλάτηση.
  • Να στα­μα­τή­σει το δού­λε­μα από τη διοί­κη­ση του ΟΑΣΘ και το Υπουρ­γείο και να κατα­βάλ­λε­ται η μισθο­δο­σία των εργα­ζο­μέ­νων στις προ­κα­θο­ρι­σμέ­νες ημερομηνίες.

Παίρ­νο­ντας όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας, καλού­με τους συνα­δέλ­φους μας στον οργα­νι­σμό, τον λαό τής πόλης στην κινη­το­ποί­η­ση των συν­δι­κά­των την Πέμ­πτη 19/11 για την άθλια κατά­στα­ση στα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς, απευ­θύ­νου­με αγω­νι­στι­κό προ­σκλη­τή­ριο ενά­ντια στα αντερ­γα­τι­κά μέτρα που ετοι­μά­ζε­ται να φέρει η κυβέρ­νη­ση στην Bου­λή εν μέσω παν­δη­μί­ας και σε συμ­με­το­χή στην απερ­γία στις 26/11 ενά­ντια στο νομο­θε­τι­κό έκτρωμα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ LOCKDOWN ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΠΡΟΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο