Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΠΑΟΚ θέλει να γράψει ακόμη μία «χρυσή» ευρωπαϊκή σελίδα απέναντι στη Μαρσέιγ

Με ψυχο­λο­γία στα ύψη, τρο­με­ρή αυτο­πε­ποί­θη­ση και δίχως το παρα­μι­κρό ψήγ­μα… φόβου, ο ΠΑΟΚ θα επι­διώ­ξει το βρά­δυ της Πέμ­πτης (7/4, 22:00) στο «Βελο­ντρόμ» να γρά­ψει άλλη μία «χρυ­σή» σελί­δα στο βιβλίο της εφε­τι­νής παρου­σί­ας του στο Europa Conference League, ψάχνο­ντας ακό­μη ένα μεγά­λο απο­τέ­λε­σμα, απέ­να­ντι τη «λαμπε­ρή» Μαρ­σέιγ, στον πρώ­το αγώ­να για την προη­μι­τε­λι­κή φάση της διοργάνωσης.

Μετά τις προ­κρί­σεις του επί της Μίντι­λαντ και της Γάν­δης, ο δικέ­φα­λος του Βορ­ρά είναι έτοι­μος για την πιο δύσκο­λη «απο­στο­λή» του, κυνη­γώ­ντας στη Μασ­σα­λία το όνει­ρό του για την πρώ­τη συμ­με­το­χή του σε ημι­τε­λι­κή φάση ευρω­παϊ­κής διορ­γά­νω­σης, 48 χρό­νια μετά την παρου­σία του στους προη­μι­τε­λι­κούς του Κυπελ­λού­χων της σεζόν 1973/74, όπου απο­κλεί­στη­κε απ’ τη μεγά­λη Μίλαν.

Η απο­στο­λή του ΠΑΟΚ έφτα­σε το βρά­δυ της Τετάρ­της (6/4) στη Μασ­σα­λία, με μονα­δι­κό από­ντα τον Μιχαη­λί­δη, ο οποί­ος βρί­σκε­ται στην Πορ­το­γα­λία μετά την επέμ­βα­ση που έκα­νε στους χιαστούς.

Ο Ράζ­βαν Λου­τσέ­σκου ανα­μέ­νε­ται να πάει στα… σίγου­ρα και στην επι­λο­γή του «σφι­κτού» 4–2‑3–1 με τον Ντό­ου­γκλας Αου­γκού­στο στο «10», τους Αντρί­για Ζίβ­κο­βιτς, Μπί­σε­σβαρ στα άκρα και τον Άκπομ στην κορυ­φή της επί­θε­σης. Το δίδυ­μο στον άξο­να της μεσαί­ας γραμ­μής θα απο­τε­λεί­ται για άλλη μία φορά απ’ τους Τσιγ­γά­ρα και Κούρ­τιτς, ενώ στα μετό­πι­σθεν, ο Κρέ­σπο που ξεπέ­ρα­σε τον τραυ­μα­τι­σμό του θα πάρει θέση δίπλα στον Ίνγκα­σον, με τους Λύρα­τζη, Βιεϊ­ρί­νια στα άκρα και τον Πασχα­λά­κη κάτω από τα γκολπόστ.

Την απο­στο­λή του ΠΑΟΚ που ταξί­δε­ψε στη Μασ­σα­λία συν­θέ­τουν οι Πασχα­λά­κης, Ζ. Ζίβ­κο­βιτς, Ταλιχ­μα­νί­δης, Λύρα­τζης, Τέι­λορ, Μιχάι, Ίνγκα­σον, Κρέ­σπο, Βιεϊ­ρί­νια, Σίντ­κλεϊ, Τσιγ­γά­ρας, Κούρ­τιτς, Σβαμπ, Σοά­ρες, Ελ Καντου­ρί, Ντό­ου­γκλας Αου­γκού­στο, Μπί­σε­σβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβ­κο­βιτς, Μιτρί­τσα, Άκπομ και Τσόλακ.

Από την άλλη πλευ­ρά η Μαρ­σέιγ θα υπο­δε­χθεί το δικέ­φα­λο του Βορ­ρά χωρίς το «βαρύ πυρο­βο­λι­κό» της, τον διε­θνή Πολω­νό επι­θε­τι­κό, Αρκά­ντιους Μίλικ, ο οποί­ος ταλαι­πω­ρεί­ται από μυϊ­κό τραυματισμό.

Ο Χόρ­χε Σαμπα­ό­λι ολο­κλή­ρω­σε το βρά­δυ της Τετάρ­της (6/4) την προ­ε­τοι­μα­σία της γαλ­λι­κής ομά­δας, χωρίς να έχει στη διά­θε­σή του και τον τιμω­ρη­μέ­νο Πέρες, αλλά και τον τραυ­μα­τία Ντε λα Φουέντε.

Ανα­λυ­τι­κά η απο­στο­λή της Μαρ­σέιγ για το πρώ­το παι­χνί­δι με τον ΠΑΟΚ: Μαντα­ντά, Ενγκα­πα­ντου­εντ­μπού, Λόπεθ, Σαλι­μπά, Κολά­σι­νατς, Τσα­λέ­τα-Τσαρ, Λιρό­λα, Εμα­ντί, Καμα­ρά, Γκέρ­σον, Γκου­έιγ, Ρον­ζιέρ, Γκε­ντου­ζί, Μπερ­τέ­λι, Μπα­κα­μπού, Ντιένγκ, Μπε­νιά­χια, Παγέτ, Ουντέρ και Αρίτ.

Διαι­τη­τής του αγώ­να θα είναι ο Πολω­νός Σιμόν Μαρ­τσί­νιακ, με βοη­θούς τους συμπα­τριώ­τες του Πάβελ Σοκόλν­σκι και 4ο τον Πάβελ Ρατσκόφεκι.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο