Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Πελέ βγήκε από την εντατική “έτοιμος για 90λ+παράταση”!

«Μετά από μια επέμ­βα­ση στο παχύ έντε­ρο, ο Βρα­ζι­λιά­νος Edson Arantes do Nacimiento, ένας από τους καλύ­τε­ρους παί­κτες στην ιστο­ρία της στρογ­γυ­λής θεάς, βγή­κε από την εντα­τι­κή του νοσο­κο­μεί­ου Albert Einstein στο Sao Paulo, όπου νοσηλευόταν».

Ο πρώ­ην ποδο­σφαι­ρι­στής βρι­σκό­ταν στη ΜΕΘ από τις 4 Σεπτέμ­βρη (κατ’ άλλους 31-Αυγ) για την αφαί­ρε­ση ύπο­πτου όγκου στο παχύ έντε­ρο, ο οποί­ος εντο­πί­στη­κε κατά τη διάρ­κεια ενός τακτι­κού ελέγχου.
Μέχρι στιγ­μής, ούτε ο ίδιος ο Πελέ στα κοι­νω­νι­κά του δίκτυα ούτε κανέ­να μέλος της οικο­γέ­νειάς του δεν έχει ανα­φέ­ρει τα απο­τε­λέ­σμα­τα σχε­τι­κά με τη φύση του όγκου που αφαιρέθηκε.

Ο πρώ­ην παί­κτης της Santos και της selección brasileña (εθνι­κής Βρα­ζι­λί­ας) ανα­με­νό­ταν να φύγει από την εντα­τι­κή νωρί­τε­ρα, πάντως τέλος καλό όλα καλά

«Κάθε μέρα αισθά­νο­μαι και πιο χαρού­με­νος, με πολύ διά­θε­ση να παί­ξω ενε­νή­ντα λεπτά συν την παρά­τα­ση», έγρα­ψε ο σταρ στον λογα­ρια­σμό του στο Instagram, μια δήλω­ση που συνό­δευε με μια φωτο­γρα­φία με χαμό­γε­λο μέχρι τα αυτιά.

Πηγή telesurtv.net

Μπιλέ-Πιλέ “Πελέ”;

Στη Βρα­ζι­λία που όπως παντού χρη­σι­μο­ποιούν παρα­τσού­κλια ο Πελέ διά­λε­ξε αρχι­κά το «Dico» και για χρό­νια τον φώνα­ζαν έτσι … μέχρι που ένας φίλος  του πιτσι­ρι­κάς τον φώνα­ξε Pelé, το για­τί άγνω­στο. Πιο σίγου­ρο φαί­νε­ται πως ενώ έπαι­ζε στα χωρά­φια του χωριού του (Três Corações = τρεις καρ­διές), με μία αυτο­σχέ­δια μπά­λα της επο­χής (από κου­ρέ­λια και χαρ­τιά), κάποια στιγ­μή βρή­κε πετα­μέ­νη μία παλιά δερ­μά­τι­νη (από pele), ξεφού­σκω­τη και χαλα­σμέ­νη, μπάλα.
Κάποιοι υπο­στη­ρί­ζουν πως του το κόλ­λη­σαν όταν ο ίδιος απο­κα­λού­σε λαθε­μέ­να τον αγα­πη­μέ­νο του τερ­μα­το­φύ­λα­κα της Βάσκο ντα Γκά­μα «Μπι­λέ» ως «Πιλέ»-«Πελέ».
Ο ίδιος δε θέλη­σε να το κρα­τή­σει μέχρι που ένας θεο­λό­γος (ο Πελέ ήταν και είναι θρή­σκος…) του εξή­γη­σε πως πρόκει­ται για όρο της Βίβλου, που μάλι­στα σημαί­νει θαύ­μα, οπό­τε …

Μας έδω­σε τον θεω­ρού­με­νο κορυ­φαίο όλων των επο­χών, «Βασι­λιά του Ποδο­σφαί­ρου», «Ποδο­σφαι­ρι­στή του Αιώ­να» κατά FIFA, «Αθλη­τής του Αιώ­να» από την Διε­θνή Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή, το 2000 σε παγκό­σμια δημο­σκό­πη­ση της FIFA στο δια­δί­κτυο για την ανά­δει­ξη του καλύ­τε­ρου ποδο­σφαι­ρι­στή του 20ού αιώ­να, ήρθε δεύ­τε­ρος πίσω από το Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να, ενώ αντί­θε­τα, στην ψηφο­φο­ρία της «FIFA Football family» και των ανα­γνω­στών του περιο­δι­κού «FIFA Magazine» ο Πελέ ήρθε πρώ­τος. Τα ατο­μι­κά του επι­τεύγ­μα­τα και οι δια­κρί­σεις του τον κατα­τάσ­σουν ως τον πιο διά­ση­μο και δημο­φι­λή όχι μόνο στην παγκό­σμια ποδο­σφαι­ρι­κή ιστο­ρία αλλά και στο σύνο­λο του κόσμου των σπορ.Pele Πελέ

Στην ψηφο­φο­ρία των ειδι­κών αθλη­τι­κο­γρά­φων (IFFHS), ως Pérola Negra (Μαύ­ρο Μαρ­γα­ρι­τά­ρι) ήρθε πρώ­τος (1.705 πόντους), με δεύ­τε­ρο τον Γιό­χαν Κρόιφ (1.303), ενώ την πρώ­τη θέση ως κορυ­φαί­ος του αιώ­να κατέ­λα­βε και στις ψηφο­φο­ρί­ες των διε­θνών μεγά­λων περιο­δι­κών (World Soccer, Guerin Sportivo Placar κά)
To 1999 εξε­λέ­γη «Ποδο­σφαι­ρι­στής του Αιώ­να» μετά από ψηφο­φο­ρία των νικη­τών (1956–1999) της Χρυ­σής Μπά­λας του περιο­δι­κού France Football.
Παρά τον πακτω­λό χρη­μά­των από το παγκό­σμιο ποδο­σφαι­ρι­κό λόμπι για να τον απο­κτή­σουν, παρέ­μει­νε στη Σάντος 17 χρόνια.

Συνο­λι­κά ο Πελέ, σύμ­φω­να με την RSSSF, σημεί­ω­σε 1.303 τέρ­μα­τα σε 1.392 αγώ­νες, από τα οποία τα 775 σε 840 επί­ση­μους αγώ­νες κατα­τασ­σό­με­νος στους κορυ­φαί­ους σκό­ρερ όλων των επο­χών και στις δύο περιπτώσεις.
Σημεί­ω­σε 92 χατ-τρικ, τέσ­σε­ρα γκολ σε ένα αγώ­να 30 φορές, πέντε σε ένα παι­χνί­δι 7 φορές και οκτώ γκολ μία φορά.
Η κατα­ξί­ω­σή του στο ανώ­τα­το επί­πε­δο ήρθε με τη συμ­με­το­χή του στα Παγκό­σμια Κύπελ­λα με την εθνι­κή του ομά­δα κατα­κτώ­ντας τον τίτλο τρεις φορές, ο μόνος ποδο­σφαι­ρι­στής που έχει πετύ­χει κάτι τέτοιο.
Μετά το τέλος της ποδο­σφαι­ρι­κής του στα­διο­δρο­μί­ας παρέ­μει­νε κοντά στο άθλη­μα ως πρε­σβευ­τής του αλλά και διε­θνών οργα­νι­σμών όπως ο ΟΗΕ και η UNICEF.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο