Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΠΟΥ έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης για το ινδικό εμβόλιο Covovax

Ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας ενέ­κρι­νε σήμε­ρα το ινδι­κό εμβό­λιο κατά της COVID-19 Covovax, ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή του ο Οργανισμός.

Το εμβό­λιο αυτό “παρά­γε­ται από το Serum Institute of India με άδεια της Novavax και απο­τε­λεί μέρος του χαρ­το­φυ­λα­κί­ου του Covax (του διε­θνούς συστή­μα­τος δια­νο­μής εμβο­λί­ων κατά της Covid), κάτι που θα επι­τρέ­ψει να ενι­σχυ­θούν οι προ­σπά­θειες που κατα­βάλ­λο­νται προ­κει­μέ­νου να εμβο­λια­στούν περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι σε χώρες χαμη­λού εισο­δή­μα­τος”, υπο­γράμ­μι­σε ο Π.Ο.Υ.

“Τα εμβό­λια παρα­μέ­νουν από τις πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κές μεθό­δους προ­στα­σί­ας απέ­να­ντι στις σοβα­ρές μορ­φές και τους θανά­τους που προ­κα­λού­νται από τον SARS-COV‑2, παρά την εμφά­νι­ση νέων παραλ­λα­γών”, υπο­γράμ­μι­σε η δρ Μαριάν­τζε­λα Σιμά­ου, αρμό­δια στον Π.Ο.Υ. για την πρό­σβα­ση στα φάρμακα.

Η έγκρι­ση αυτή “ανα­μέ­νε­ται να διευ­κο­λύ­νει την πρό­σβα­ση των φτω­χών χωρών στα εμβό­λια, 41 από τις οποί­ες εξα­κο­λου­θούν να μην είναι σε θέση να εμβο­λιά­σουν το 10% του πλη­θυ­σμού τους, ενώ το 98% των χωρών δεν έχουν ακό­μη φθά­σει το 40%”, υπο­γράμ­μι­σε καθώς ο Π.Ο.Υ. έχει θέσει στό­χο τον εμβο­λια­σμό του 40% του πλη­θυ­σμού όλων των χωρών έως τα τέλη του έτους.

Το εμβό­λιο αυτό απαι­τεί δύο δόσεις και μπο­ρεί να συντη­ρη­θεί σε θερ­μο­κρα­σί­ες 2 έως 8 βαθ­μούς, όπως στα ψυγεία του εμπορίου.

Βαρ­διά­νος στα σπόρ­κα, Αλέ­ξαν­δρος Παπαδιαμάντης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο