Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης κατά του πρόωρου ανοίγματος των συνόρων για τουρισμό

Για τους κιν­δύ­νους από το «πρό­ω­ρο» άνοιγ­μα των συνό­ρων για τον του­ρι­σμό προει­δο­ποιεί ο πρό­ε­δρος της Παγκό­σμιας Ιατρι­κής Ένω­σης Φρανκ Ούλ­ριχ Μοντ­γκό­με­ρι και κατη­γο­ρεί την γερ­μα­νι­κή κυβέρ­νη­ση ότι ενερ­γεί με γνώ­μο­να την οικο­νο­μία, υπο­τι­μώ­ντας τον υγειο­νο­μι­κό κίνδυνο.

«Θα συμ­βού­λευα την κυβέρ­νη­ση να κρα­τή­σει τα σύνο­ρα κλει­στά — και μάλι­στα και προς τις δύο κατευ­θύν­σεις», δηλώ­νει ο κ. Μοντ­γκό­με­ρι στις εφη­με­ρί­δες του γερ­μα­νι­κού Ομί­λου Funke και προ­σθέ­τει ότι «για λόγους υγεί­ας» το καλύ­τε­ρο θα ήταν οι άνθρω­ποι να παρα­μεί­νουν στον τόπο κατοι­κί­ας τους.

Σχο­λιά­ζο­ντας τις χθε­σι­νές ανα­κοι­νώ­σεις του υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Χάι­κο Μάας περί επι­κεί­με­νης χαλά­ρω­σης των περιο­ρι­σμών για τα ταξί­δια στο εξω­τε­ρι­κό, ο Γερ­μα­νός για­τρός επι­ση­μαί­νει τον κίν­δυ­νο «η νέα χαλά­ρω­ση να οδη­γή­σει σε δια­γω­νι­σμό πλειο­δο­σί­ας: Ποιος θα ανοί­ξει περισ­σό­τε­ρο, ποιος θα ανοί­ξει πιο γρή­γο­ρα». Τονί­ζει δε ότι ο κίν­δυ­νος νέου κύμα­τος κορο­νοϊ­ού αυξά­νε­ται μέσω των ταξι­διών. Εκτι­μά μάλι­στα ότι «θα είναι σκλη­ρό­τε­ρο από το πρώ­το, διό­τι δεν θα είμα­στε τόσο προσεκτικοί».

Η νέα ελευ­θε­ρία για ταξί­δια είναι, συνε­χί­ζει ο κ. Μοντ­γκό­με­ρι, επι­κίν­δυ­νη και λόγω της ανα­με­νό­με­νης αύξη­σης ταξι­διών προς την Γερ­μα­νία, με τα οποία αυξά­νε­ται, όπως λέει, ο κίν­δυ­νος νέων κρου­σμά­των. «Το άνοιγ­μα των συνό­ρων είναι πρό­ω­ρο. Η κυβέρ­νη­ση ενερ­γεί εδώ απο­κλει­στι­κά για οικο­νο­μι­κούς λόγους — και υπο­τι­μά τον υγειο­νο­μι­κό κίν­δυ­νο. Δεν μπο­ρού­με να επι­στρέ­ψου­με ακό­μη στην κανο­νι­κό­τη­τα», κατα­λή­γει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο