Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο πρόεδρος του Μεξικού ευχαριστεί την Κούβα για τη βοήθειά της στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Ο πρό­ε­δρος του Μεξι­κού, Αντρές Μανου­έλ Λόπες Ομπρα­δόρ, συνο­μί­λη­σε χθες Τρί­τη με τον ομό­λο­γό του της Κού­βας, τον Μιγκέλ Ντί­ας-Κανέλ, για να ευχα­ρι­στή­σει τον ίδιο και την Κου­βα­νι­κή κυβέρ­νη­σή για την απο­στο­λή περί­που 1.000 για­τρών και νοση­λευ­τών για να βοη­θή­σουν τη χώρα του να αντι­με­τω­πί­σει την παν­δη­μία του νέου κορονοϊού.

Ο νέος πρό­ε­δρος της Κού­βας ανέ­φε­ρε πως οι δύο ηγέ­τες συζή­τη­σαν σχε­τι­κά με τον συντο­νι­σμό για την αντι­με­τώ­πι­ση της πανδημίας.
«Εξέ­φρα­σα την εκτί­μη­σή μας για τη δου­λειά του Λόπες Ομπρα­δόρ με σκο­πό την ολο­κλή­ρω­ση της δικής μας Αμε­ρι­κής», σημεί­ω­σε και πρό­σθε­σε ότι η Αβά­να ενδια­φέ­ρε­ται να επε­κτα­θεί η συνερ­γα­σία στον τομέα της Υγείας.

Martha Delgado
Acompañé al Presidente @LopezObrador_ en su llamada con @DiazCanelB Presidente de Cuba, donde agradeció al pueblo cubano su solidaridad con nuestro país; conversaron sobre la cooperación entre ambas naciones en materia médica. Presentes también Lázaro Cárdenas Batel y@AlexSvarch

Δύο υπο­ψή­φια εμβό­λια που ανα­πτύ­χθη­καν στην Κού­βα βρί­σκο­νται στην 3η φάση των κλι­νι­κών δοκι­μών, που ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί τις προ­σε­χείς εβδομάδες.

«Ενη­με­ρώ­σα­με για την πορεία (των δοκι­μών) των υπο­ψή­φιων εμβο­λί­ων», ανέ­φε­ρε ο Κου­βα­νός πρόεδρος.

(Πηγή eluniversal & swissinfo.ch)

✔️  Το θέμα ανα­πα­ρή­γα­γε και το PCC ΚΚ Κού­βας (Granma)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο