Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΣΕΒ στο πλευρό της Cosco — Διαστρέφοντας την πραγματικότητα επιτίθεται χυδαία στους απεργούς

Την άμε­ση παρέμ­βα­ση της Δικαιο­σύ­νης και των αρμό­διων αρχών προ­κει­μέ­νου να απο­κα­τα­στα­θεί η εύρυθ­μη λει­τουρ­γία του λιμα­νιού του Πει­ραιά ζητά ο ΣΕΒ, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι τις ημέ­ρες αυτές επι­χει­ρεί­ται από ολι­γο­με­λές κομ­μα­τι­κό σωμα­τείο μειο­ψη­φί­ας η παρε­μπό­δι­ση λει­τουρ­γί­ας του λιμανιού.

“Το αμφί­βο­λης αντι­προ­σω­πευ­τι­κό­τη­τας σωμα­τείο αυτό, διορ­γα­νώ­νει κινη­το­ποι­ή­σεις και απο­κλεί­ει συστη­μα­τι­κά τον εμπο­ρι­κό λιμέ­να, παρά το γεγο­νός ότι η ελλη­νι­κή δικαιο­σύ­νη χαρα­κτή­ρι­σε αυτές τις ενέρ­γειές του παρά­νο­μες και κατα­χρη­στι­κές. Παρε­μπο­δί­ζε­ται έτσι η πρό­σβα­ση στην εργα­σία, όχι μόνο της πλειο­ψη­φί­ας των εργα­ζο­μέ­νων της εται­ρεί­ας, αλλά και των εργα­ζό­με­νων σε όσες εται­ρεί­ες εδρεύ­ουν στο λιμά­νι ή συναλ­λάσ­σο­νται εντός αυτού”, υπο­στη­ρί­ζει ο ΣΕΒ.

Ανα­φέ­ρει ακό­μη ότι το κόστος των κινη­το­ποι­ή­σε­ων αυτών για την ελλη­νι­κή οικο­νο­μία (επι­χει­ρή­σεις και εργα­ζό­με­νους) είναι τερά­στιο και ότι τα μισθο­λο­γι­κά επί­πε­δα των εργα­ζό­με­νων είναι υψη­λό­τε­ρα από το μέσο όρο του κλά­δου, “αλλά το σωμα­τείο επι­μέ­νει να αξιώ­νει ανε­δα­φι­κές μισθο­λο­γι­κές αυξήσεις”.

Αυτά τη στιγ­μή που το 70% των εργα­ζο­μέ­νων εργά­ζε­ται είτε με συμ­βά­σεις εκ περι­τρο­πής εργα­σί­ας είτε με τρί­μη­νες συμ­βά­σεις και δεν υπάρ­χει η δια­σφά­λι­ση όρων υγιει­νής και ασφά­λειας αφού είναι ένας χώρος με εκα­το­ντά­δες ατυ­χή­μα­τα καθώς και μεγά­λο αριθ­μό μυο­σκε­λε­τι­κών ασθενειών

Η COSCO κρύ­βε­ται πίσω από το δάχτυ­λό της, χωρίς να δια­σφα­λί­ζει κρί­σι­μα ζητή­μα­τα όπως η Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας και η ασφά­λεια της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων παρό­τι την περί­ο­δο 2007 – 2017 ο μονο­πω­λια­κός όμι­λος, σύμ­φω­να με τα ίδια του τα στοι­χεία, κατα­γρά­φει αύξη­ση της μετα­φο­ράς εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων κατά 195%!!! Ενώ μόνο στο Α’ εξά­μη­νο του 2018 πέτυ­χε αύξη­ση περί­που 30%!!! Αντί­θε­τα, η εργο­δο­σία με τη στή­ρι­ξη της Κυβέρ­νη­σης φτιά­χνει Σωμα­τείο-Σφρα­γί­δα με δια­δι­κα­σί­ες-εξπρές, για να υπο­νο­μεύ­σει τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων και αξιο­ποιεί μηχα­νι­σμούς τρο­μο­κρα­τί­ας και λάσπης ενά­ντια στο δίκαιο αγώ­να των εργαζομένων.

Η στή­ρι­ξη των εργα­ζο­μέ­νων και η έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στους εργα­ζό­με­νους είναι η μόνη ασπί­δα στη συντο­νι­σμέ­νη επί­θε­ση πυο δέχο­νται από την εργο­δο­σία, τους εργοδοτικου΄ς συν­δι­κα­λι­στές, τους εκπρο­σώ­πους του κεφα­λαί­ου και τη συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ. Οι λιμε­νερ­γά­τες ζητούν τα αυτονόητα:

Υπο­γρα­φή ΣΣΕ με αυξή­σεις. 6μελή πόστα λιμε­νερ­γα­τών. Μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά για όλους. Σύστα­ση Επι­τρο­πών για την Υγεία και Ασφά­λεια. Πρό­λη­ψη των εργα­τι­κών ατυ­χη­μά­των και των επαγ­γελ­μα­τι­κών ασθενειών

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο