Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο “σοσιαλιστής” ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ 

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλ­τεν­μπεργκ προει­δο­ποιεί την Ρωσία να απο­φα­σί­σει εντός 60 ημε­ρών αν θα παρα­μεί­νει στην συμ­φω­νία για τον περιο­ρι­σμό των πυραύ­λων μικρού και μεσαί­ου βεληνεκούς.

Το γελοίο αλλά και επι­κίν­δυ­νο της υπό­θε­σης είναι ότι τον Οκτώ­βριο που μας πέρα­σε ξαφ­νι­κά και χωρίς προει­δο­ποί­η­ση ο Τραμπ κατήγ­γει­λε την συμφωνία!!! 

Αντί λοι­πόν να ρωτή­σει ο Στόλ­τεν­μπεργκ τον Τραμπ αν θα παρα­μεί­νει στην συμ­φω­νία ρωτά­ει τον Πούτιν.

Αντί να βάλει προ­θε­σμί­ες στις ΗΠΑ βάζει στην Ρωσία και μάλι­στα σαν την “τελευ­ταία της ευκαι­ρία” να εφαρ­μό­σει την συμφωνία.

Η INF, όπως ονο­μά­ζε­ται η συμ­φω­νία, μετα­ξύ Σ.Ενωσης και ΗΠΑ από το 1987, απα­γο­ρεύ­ει τους πυραύ­λους είτε με πυρη­νι­κές ή συμ­βα­τι­κές κεφα­λές, βελη­νε­κούς από 500 έως 5500 χιλιόμετρα.

Αν κάποιον τον ενδια­φέ­ρει η συμ­φω­νία είναι πράγ­μα­τι, στην συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση, την Ρωσία μια και η επι­θε­τι­κό­τη­τα του ΝΑΤΟ την έχει κυριο­λε­κτι­κά περι­κυ­κλώ­σει με βάσεις στην Βαλ­τι­κή, Πολω­νία, Ρου­μα­νία κλπ. Οι πύραυ­λοι του ΝΑΤΟ φτά­νουν μόνο σε λίγα λεπτά πια στην Μόσχα και στις άλλες μεγά­λες πόλεις.

20190105_231040

Το ανδρεί­κε­λο Στόλ­τεν­μπεργκ, σοσιαλ­δη­μο­κρά­της πρω­θυ­πουρ­γός της Νορ­βη­γί­ας, όταν ο φασί­στας Μπέρ­γουικ μακέ­λε­ψε την Νεο­λαία των σοσιαλ­δη­μο­κρα­τών και τίνα­ξε στον αέρα το κυβερ­νη­τι­κό Μέγα­ρο το καλο­καί­ρι του 2011, θέλει να παρου­σιά­σει σαν πρό­βλη­μα της Ρωσί­ας το αν ακο­λου­θη­θεί η συμ­φω­νία που κατήγ­γει­λε ο Τραμπ.

Η πολι­τι­κή του Στόλ­τεν­μπεργκ αμφι­σβη­τεί­ται ακό­μη και από τον ίδιο του τον πατέ­ρα, βετε­ρά­νο σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη υπουρ­γό, που σε πρό­σφα­το βιβλίο του κάνει κρι­τι­κή στην επι­θε­τι­κή πολι­τι­κή του ΝΑΤΟ ενά­ντια στην Ρωσία.

Ο Στόλ­τεν­μπεργκ είναι η κλα­σι­κή περί­πτω­ση σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη που παρά τις εξαγ­γε­λί­ες για κοι­νω­νι­κό κρά­τος και περισ­σό­τε­ρη δημο­κρα­τία είναι το εκτε­λε­στι­κό όργα­νο του ιμπεριαλισμού.

Σαν πρω­θυ­πουρ­γός έστρε­ψε την προ­σο­χή των υπη­ρε­σιών του στο κυνή­γι της Ρωσί­ας και των ισλα­μι­στών αφή­νο­ντας τους φασί­στες να οργα­νώ­νουν απρό­σκο­πτα την δρά­ση τους. Σήμε­ρα ένα παρα­κλά­δι τους συμ­με­τέ­χει στην κυβέρ­νη­ση της Νορβηγίας. 

Ο Μπέρ­γουικ, ένας από αυτούς, σεση­μα­σμέ­νος κατά τα άλλα από τις υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας, αγό­ρα­ζε τόνους λιπά­σμα­τα, για να κατα­σκευά­σει βόμ­βες, χωρίς να είναι αγρό­της,  είχε αγο­ρα­σμέ­νο σύγ­χρο­νο οπλο­στά­σιο στρα­τιω­τι­κού υλι­κού στο σπί­τι του χωρίς κανείς να ασχο­λη­θεί μαζί του αν και ανέ­βα­ζε στο φβ πως θα σκο­τώ­σει τους προ­δό­τες πολιτικούς.

“Με περισ­σό­τε­ρη δημο­κρα­τία, δια­φά­νεια και ανθρω­πι­σμό θα αντι­με­τω­πί­σου­με την τρο­μο­κρα­τία”, δήλω­νε μετά τα εγκλή­μα­τα ο Στόλ­τεν­μπεργκ. Ισως γιαυ­τό δέχτη­κε να γίνει ΓΓ του ΝΑΤΟ.

20190105_231111

Σαν ΓΓ ο Στόλ­τεν­μπεργκ από το 2014 είναι το εκτε­λε­στι­κό όργα­νο των κατα­στρο­φι­κών  επι­θέ­σε­ων του ΝΑΤΟ στην Συρία, το Αφγα­νι­στάν και των πιέ­σε­ων και των εκβια­σμών που ασκού­νται στις χώρες της περιο­χής μας. Υπεύ­θυ­νος για χιλιά­δες νεκρούς, τραυ­μα­τί­ες, εκα­τομ­μύ­ρια πρό­σφυ­γες, για ανυ­πο­λό­γι­στες υλι­κές καταστροφές.

Φυσι­κά δεν είναι ο πρώ­τος σοσια­λι­στής που απο­δει­κνύ­ε­ται ο καλύ­τε­ρος υπη­ρέ­της του κεφα­λαί­ου και του ιμπε­ρια­λι­σμού. Το βλέ­που­με δια­χρο­νι­κά αλλά και σήμε­ρα και στην χώρα μας πως οι σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες και οι σοσια­λι­στές εξυ­πη­ρε­τούν καλύ­τε­ρα τα συμ­φέ­ρο­ντα του συστή­μα­τος και γι αυτό και επι­λέ­γο­νται για την “βρώ­μι­κη” δουλειά.

Πιστεύω στην ισορ­ρο­πία του τρό­μου των πυρη­νι­κών όπλων”, δηλώ­νει. “Αν η Σου­η­δία επι­κυ­ρώ­σει την από­φα­ση του ΟΗΕ για την απα­γό­ρευ­ση των πυρη­νι­κών όπλων θα έχει συνέ­πειες από το ΝΑΤΟ”  εκβιά­ζει ο σοσιαλιστής. 

Για τις πρό­θυ­μες και χωρίς κανέ­να δισταγ­μό υπη­ρε­σί­ες του Στόλ­τεν­μπεργκ στο μακε­λειό των λαών θα του δοθεί η επι­τρο­πεία του κλί­μα­τος στον ΟΗΕ τώρα που τελειώ­νει η θητεία του.

Ο ίδιος απο­δέ­χθη­κε ήδη να είναι σύμ­βου­λος άμυ­νας στην απο­τε­λού­με­νη και από φασί­στες κυβέρ­νη­ση της Ουκρανίας.

Οσο για το τι κρύ­βε­ται πίσω από την διο­ρία που δίνει στην Μόσχα έχει να κάνει με τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά συμ­φέ­ρο­ντα κυριαρ­χί­ας και αφα­νι­σμού του αντι­πά­λου που την νύφη την πλη­ρώ­νουν όπως πάντα οι λαοί που ο “σοσια­λι­στής” Στόλ­τεν­μπεργκ υπο­τί­θε­ται πως προστατεύει..

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο