Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΣΦΕΑ απαντά στη Σώτη Τριανταφύλλου

Στις δηλώ­σεις της συγ­γρα­φέα Σώτης Τρια­ντα­φύλ­λου, που πρό­τει­νε την κατάρ­γη­ση της αργί­ας της 17ης Νοέμ­βρη, δήθεν ως μέσο για την αντι­με­τώ­πι­ση των προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζουν τα Εξάρ­χεια, ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­σή του το ΔΣ του Συν­δέ­σμου Φυλα­κι­σθέ­ντων και Εξο­ρι­σθέ­ντων Αντι­στα­σια­κών 1967–1974 και σημειώ­νει πως συμ­βάλ­λει στο στό­χο αυτών που επι­διώ­κουν «να καταρ­γή­σουν την πορεία προς την αμε­ρι­κά­νι­κη πρεσβεία».

Η ανα­κοί­νω­ση του ΣΦΕΑ:

Την κατάργηση της αργίας της 17ης Νοεμβρίου, προτείνει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προ­σπά­θη­σαν μέχρι σήμε­ρα να υπο­βαθ­μί­σουν το νόη­μα του πολυ­τε­χνεί­ου, να καταρ­γή­σουν την πορεία προς την Αμε­ρι­κά­νι­κη Πρε­σβεία και να μειώ­σουν την
επί­δρα­ση που έχει η εξέ­γερ­ση του Νοέμ­βρη του 1973 στη δια­μόρ­φω­ση της συνεί­δη­σης των σημε­ρι­νών νέων.

Σε αυτούς συγκα­τα­λέ­γε­ται και η γνω­στή συγ­γρα­φέ­ας Σώτη Τρια­ντα­φύλ­λου, που με δηλώ­σεις της, ζητά την κατάρ­γη­ση της αργί­ας στις 17 Νοέμ­βρη, δήθεν, ως μέσο για την αντι­με­τώ­πι­ση των προ­βλη­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζουν τα Εξάρ­χεια από τη δρά­ση των αναλ­φά­βη­των μπα­χα­λά­κη­δων, όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά αναφέρει.

Υπο­στή­ρι­ξε ακό­μα πως «η πρό­τα­σή της δεν απο­σκο­πεί στην υπο­βάθ­μι­ση του ιστο­ρι­κού γεγο­νό­τος και της αντι­δι­κτα­το­ρι­κής δρά­σης των εξε­γερ­θέ­ντων, αλλά στο «να τερ­μα­τι­στεί η εκμε­τάλ­λευ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου από στοι­χεία που παρα­χα­ράσ­σουν την ιστο­ρι­κή αλήθεια».

Γνω­ρί­ζει καλά, πως η πρό­τα­σή της, δεν έχει να κάνει με την βελ­τί­ω­ση της κατά­στα­σης στα Εξάρ­χεια, ούτε με την παρα­χά­ρα­ξη της ιστο­ρι­κής αλή­θειας, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται. Εκεί­νο που την ενο­χλεί, άσχε­τα αν προ­σπα­θεί να το κρύ­ψει, είναι το γεγο­νός πως μετά από 46 χρό­νια, η εξέ­γερ­ση του Νοέμ­βρη του 1973 παρα­μέ­νει ζωντα­νή και επι­δρά στην δια­μόρ­φω­ση της συνεί­δη­σης των νέων. Την ενο­χλεί πως στα σχο­λεία γίνο­νται εκδη­λώ­σεις για το πολυ­τε­χνείο. Την ενο­χλεί που οι εργα­ζό­με­νοι και η νεο­λαία, κινη­το­ποιού­νται, εμπνε­ό­με­νοι από εκεί­νον τον αγώ­να. Και ζητά, επί της ουσί­ας, την κατάρ­γη­ση κάθε εκδή­λω­σης για τον εορ­τα­σμό του Πολυτεχνείου.

Είμα­στε βέβαιοι, πως απά­ντη­ση στις δηλώ­σεις αυτές, θα δώσουν οι εργα­ζό­με­νοι και η νεο­λαία, συμ­με­τέ­χο­ντας ενερ­γά στις εκδη­λώ­σεις που θα διορ­γα­νω­θούν και φέτος για τον γιορ­τα­σμό της 46 ης επε­τεί­ου από την εξέ­γερ­ση του Νοέμ­βρη του 73. Σε αυτούς τους αγώ­νες θα πρω­το­στα­τή­σει και φέτος ο Σύν­δε­σμός μας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο