Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο τηλεοπτικός «βρυκόλακας» της Χούντας Μαστοράκης ξαναχτυπά…

Ανή­με­ρα της 17ης Νοέμ­βρη, επε­τεί­ου της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου, επέ­λε­ξε να βγει απ’ το χρο­νο­ντού­λα­πο της ιστο­ρί­ας ο σκη­νο­θέ­της Νίκος Μαστοράκης.

Αβα­ντά­ρο­ντας την κυβέρ­νη­ση για την απα­γό­ρευ­ση συγκε­ντρώ­σε­ων, ο τηλε­ο­πτι­κός ανα­κρι­τής της Χού­ντας, αφού τα… έβα­λε με την Ένω­ση Εισαγ­γε­λέ­ων για την κατα­δί­κη της από­φα­σης, έγραψε:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣΤΥΧΩΝ!

Με μονι­μη βλα­βη στον εγκε­φα­λο, με πλη­ρη απω­λεια ηθι­κης, καθο­δη­γη­με­νοι απο προ­στυ­χες ιδε­ο­λη­ψιες μισους, εκδι­κη­σης και κατα­λυ­σης του πολι­τευ­μα­τος ομως με τη “μπουρ­κα” της αρι­στε­ρας, δια­στρο­φι­κοι τεως κολ­λη­τοι, ξανα­σμι­γουν τωρα για να διεκ­δι­κη­σουν την… πορεια. Και οι δυο προ­δο­τες, κατα­χρα­στες της λαϊ­κης ψηφου, ο ενας ανοη­τος και ο αλλος βλαξ, μιλη­σαν μετα απο χρο­νια εχθρας, μπρο­στα στον κοι­νο εχθρο: την κοι­νω­νια που θελουν να δια­χα­σουν και την κυβερ­νη­ση που εκπρο­σω­πει την πλειο­ψη­φια που ΔΕΝ τους ψηφι­σε. Κολα­ου­ζος και ο μπαρ­μπα Κου­τσου­μπας, του αρχαϊ­κου ΚΚΕ.

Λυμα­τα του πολι­τι­κου βιου, θα ερθει αρα­γε η στιγ­μη που θα ασχο­λη­θει μαζι σας σοβα­ρα και επι­πο­να, καθε ειδος ανε­ξαρ­τη­της δικαιο­συ­νης που εχει επι­βιω­σει μετα τη Ρασπου­τιν εποχη;

Αθλιό­τη­τα, αντι­κομ­μου­νι­σμός και μίσος για το Πολυ­τε­χνείο από τον κ. Μαστοράκη.

Καθό­λου παρά­ξε­νο για έναν τύπο που τον Οκτώ­βρη του 1967 «έγλει­φε» τους φασί­στες Απρι­λια­νούς, γρά­φο­ντας στο περιο­δι­κό «Μοντέρ­νοι ρυθ­μοί και Τραγούδια»:

mastorakis xounta 67

«Μικρή και φτω­χή είναι μέχρι στιγ­μής η τηλε­ό­ρα­σις στην Ελλά­δα. Αλλά τώρα πλέ­ον που έχει ανα­λά­βη την δια­κυ­βέρ­νη­σι της χώρας η Εθνι­κή Κυβέρ­νη­σις, είναι βέβαιον ότι, σύντο­μα θα γίνει μεγάλη…».

Καθό­λου παρά­ξε­νου για έναν τύπο που, επί Χού­ντας, πραγ­μα­το­ποί­η­σε τηλε­ο­πτι­κή ανά­κρι­ση φοι­τη­τών που συμ­με­τεί­χαν στην εξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου.

Για όσους τυχόν δεν γνω­ρί­ζουν — ή δεν θυμού­νται — ας δουν το παρα­κά­τω βίντεο και θα βγά­λουν τα συμπε­ρά­σμα­τα του:

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο