Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τραμπ εξασφάλισε άδεια στο γιο του για να σκοτώσει ζώο υπό εξαφάνιση στη Μογγολία

Ο Ντό­ναλντ Τραμπ παρε­νέ­βη προ­κει­μέ­νου ο γιος του να σκο­τώ­σει ένα σπά­νιο είδος προ­βά­του κατά τη διάρ­κεια κυνη­γε­τι­κού ταξι­διού του στη Μογγολία.

Σύμ­φω­να με τον ιστό­το­πο ProPublica, ο Τραμπ Τζού­νιορ πήρε την άδεια μετά από τη συνά­ντη­ση που είχε ο πατέ­ρας του και πρό­ε­δρος των ΗΠΑ με τον πρό­ε­δρο της Μογ­γο­λί­ας στην οποία ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος έθε­σε το θέμα.

Κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες ο Τραμπ ο νεό­τε­ρος συνο­δεύ­ο­ταν κατά τη διάρ­κεια του κυνη­γιού τόσο από Αμε­ρι­κα­νούς όσο και από Μογ­γό­λους άνδρες ασφαλείας.

Το argali απο­τε­λεί εθνι­κό θησαυ­ρό για την Μογ­γο­λία και η άδεια για τη θανά­τω­ση του «προ­έρ­χε­ται από ένα σύστη­μα το οποίο βασί­ζε­ται στα χρή­μα­τα, τις δια­συν­δέ­σεις και την πολιτική».

Το δημο­σί­ευ­μα ανα­φέ­ρει επι­κα­λού­με­νο τους ανθρώ­πους που βοή­θη­σαν τον γιο του Ντό­νανλτ Τραμπ ότι «ο Τραμπ Τζού­νιορ σκό­τω­σε το argali κατά τη διάρ­κεια της νύχτας χρη­σι­μο­ποιώ­ντας διόπτρα».

Ο 50χρονος Κουα­ντούγκ Ακμπάς που ήταν αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας είπε ότι «ο Τραμπ Τζού­νιορ ζήτη­σε να μην δια­με­λι­στεί το κου­φά­ρι του ζώου προ­κει­μέ­νου να μην χαλά­σει η γού­να και τα κέρα­τά του» με τον ίδιο να προ­θέ­τει ότι ο γιός του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου σκό­τω­σε και ένα ελά­φι βάσει της ίδιας άδειας που εξα­σφά­λι­σε ο πατέ­ρας του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο