Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τσίπρας «ξέπλυνε» τον Παπαδημούλη

Με δυο φρά­σεις «ήταν λάθος» και «το θέμα θεω­ρεί­ται λήξαν» ο Αλέ­ξης Τσί­πρας θέλη­σε να βάλει ένα τέλος στη συζή­τη­ση ‑και εντός του ΣΥΡΙΖΑ- για τα ακί­νη­τα του ευρω­βου­λευ­τή του κόμ­μα­τος Δημή­τρη Παπα­δη­μού­λη, ο οποί­ος «που­λά» αρι­στε­ρές ευαι­σθη­σί­ες την ώρα που τους εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται για να μεγα­λώ­σει το «που­γκί» του.

Σε σύσκε­ψη με τους ευρω­βου­λευ­τές ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέ­φε­ρε για τον Δημή­τρη Παπα­δη­μού­λη ότι «ο τρό­πος που επέ­λε­ξε τώρα να επεν­δύ­σει τα χρή­μα­τα, που απέ­κτη­σε νόμι­μα και όχι παρά­νο­μα, ήταν λάθος. Νομί­ζω ότι το έχει κατα­νο­ή­σει και ο ίδιος». Και θέλο­ντας να αμβλύ­νει τις  την αγα­νά­κτη­ση «συντρό­φων» αλλά και της κοι­νω­νί­ας, πρό­σθε­σε πως «μετά και τη σαφή δέσμευ­σή του, ότι όσο κατέ­χει δημό­σιο αξί­ω­μα δεν θα εισπράτ­τει ούτε ένα ευρώ από ακί­νη­τα που δια­μέ­νουν πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες και θα δίνει το σύνο­λο των χρη­μά­των αυτών σε κοι­νω­νι­κές δρά­σεις, το θέμα θεω­ρεί­ται λήξαν» (Μετά, όταν δε θα είναι ευρω­βου­λευ­τής,  μπο­ρεί ελεύ­θε­ρα να εκμε­ταλ­λεύ­ε­ται τους πρόσφυγες;).

Κατά τον Αλέ­ξη Τσί­πρα «από εδώ και στο εξής, οποια­δή­πο­τε ανα­πα­ρα­γω­γή του θέμα­τος συνι­στά μονά­χα αντι­πε­ρι­σπα­σμό της ΝΔ». Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο Δ. Παπα­δη­μού­λης έθε­σε την παραί­τη­σή του από τη θέση του επι­κε­φα­λής της ευρω­ο­μά­δας του ΣΥΡΙΖΑ στη διά­θε­ση του Αλ. Τσί­πρα, ο οποί­ος δεν την έκα­νε αποδεκτή.

Και ανα­ρω­τιέ­ται κανείς, χρειά­ζε­ται η αντί­δρα­ση του κόσμου για να κατα­λά­βει ένας ευρω­βου­λευ­τής το ανή­θι­κο των πρά­ξε­ών του;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο