Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τσελεμεντές του λουμπεν-αναρχικού

Γρά­φει ο 2310net //

Το γεγο­νός της 15ης Νοέμ­βρη θα μεί­νει στην ιστο­ρία των εορ­τα­σμών του Πολυ­τε­χνεί­ου. Αν κάποια στιγ­μή γίνει αφιέ­ρω­μα στα bloopers* των εορ­τα­σμών θα κατέ­χει σίγου­ρα την πρώ­τη θέση. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αν δεν ήταν μια εξαι­ρε­τι­κά δυσά­ρε­στη και τρο­μα­κτι­κή εμπει­ρία για αυτούς που δέχτη­καν την επί­θε­ση και αρκε­τοί εξ’αυτών τραυ­μα­τί­στη­καν, θα ήταν υπέ­ρο­χα αστεία.

2310b

Γι’αυτό το λόγο, θα επι­διώ­ξω να δώσω οδη­γί­ες πετυ­χη­μέ­νης επί­θε­σης σε όσους στο μέλ­λον θέλουν να επι­τε­θούν στην ΚΝΕ.

  1. Δεν είναι κνί­της όποιος φορά­ει αμπέ­χω­νο και έχει μακριά μαλ­λιά. Αυτό παλιά. Τώρα όχι. Μπο­ρεί και να είναι μέλος άλλης συλλογικότητας.
  2. Δεν είναι απα­ραί­τη­τα κνί­της όποιος κρα­τά­ει κόκ­κι­νη σημαία, ακό­μα κι αν αυτή έχει σφυ­ρο­δρέ­πα­νο. Κάποιοι τα κρα­τά­νε ακό­μα, σε κάποιους τα σβή­νει το photoshop της Αυγής, αλλά γενι­κά υπάρ­χουν εκεί έξω.
  3. Για να ξεχω­ρί­σεις έναν κνί­τη κοί­τα τον από πίσω. Αν έχει διπλω­μέ­νη εφη­με­ρί­δα στην κωλό­τσε­πη, υπάρ­χει μεγά­λη πιθα­νό­τη­τα να είναι ο Ριζο­σπά­στης. Πρό­σε­χε όμως μην σε χτυ­πή­σει με αυτόν για­τί όπως απέ­δει­ξε ο Κασι­διά­ρης είναι όπλο.
  4. Την ώρα του ντου πλη­σί­α­σέ τον και κάνε μια ανα­γνω­ρι­στι­κή ερώ­τη­ση: Ρώτα τον αν η ΕΣΣΔ κατέρ­ρευ­σε ή ανα­τρά­πη­κε, αν πρέ­πει να βγού­με τώρα από το Ευρώ ή αν πρέ­πει να έρθει πρώ­τα η λαϊ­κή εξουσία.
  5. Αν σου μοιά­ζει για ΕΑΑ­Κί­της και δεν είσαι σίγου­ρος, ρώτα αν η ειδί­κευ­ση πρέ­πει να δίνε­ται στο πτυ­χίο ή μετά από αυτό
  6. Αν σου πει τίπο­τα για Τρό­τσκι ρώτα τον αρχη­γό σου «Τρό­τσκι δέρνουμε;»
  7. Αν σου μοιά­ζει για οικο­δό­μος ξανα­σκέ­ψου το
  8. Αν παρ’ όλα αυτά κάνεις το λάθος και επι­τε­θείς σε λάθος στό­χο τρέ­χα και άσε τους άλλους να νομί­ζουν ότι το έκα­ναν οι φασί­στες ή απλά βού­λω­σέ το. Δεν λέμε «χτύ­πα με κι εσύ να πατσί­σου­με». Ούτε στο δημο­τι­κό δεν τα κάνα­με αυτά.
  9. Αν κάνεις το λάθος, μην πας στο θύμα της επί­θε­σής σου να τον κάνεις «μα» να περάσει.
  10. Αν θέλεις οπωσ­δή­πο­τε να την πέσεις στην ΚΝΕ, διά­λε­ξε μια άλλη ευκαι­ρία και όχι τον εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου. Εκεί είναι πολ­λοί και δε σε παίρνει.
  11. Προ­μη­θεύ­σου τα καταλ­λή­λα εργα­λεία. Καλές οι σιδε­ρο­γρο­θιές και τα μεταλ­λι­κά λοστά­ρια, αλλά πήγαι­νε και στο κατά­στη­μα του Πανα­γιώ­τα­ρου για να δεις τις νέες τάσεις στο τραμπουκιλίκι.
  12. Μετά το ντου γρά­ψε μια γαμά­τη ανα­κοί­νω­ση, χωρίς τυπο­γρα­φι­κά και ορθο­γρα­φι­κά λάθη που θα έκα­νε μόνο χρυ­σαυ­γί­της. Βάλε συναί­σθη­μα να πιά­σεις τους ουδέ­τε­ρους και δώσε πόνο.
  13. Μάλ­λον άστο καλύ­τε­ρα. Μη γρά­ψεις τίπο­τα. Καλύ­τε­ρα να μασάς…

2310c

*Bloopers είναι οι γκά­φες. Συνη­θί­ζε­ται να χαρα­κτη­ρί­ζει αστεί­ες στιγ­μές που βλέ­που­με συνή­θως σε βίντεο αθλη­τι­κού περιε­χο­μέ­νου εν είδη ανα­σκό­πη­σης τις τελευ­ταί­ες μέρες κάθε χρόνου.

ΥΓ. Ακό­μα και μαζί με τον χαρα­κτη­ρι­σμό «λού­μπεν» ζητώ συγ­γνώ­μη για την χρή­ση του όρου «αναρ­χι­κός» για να περι­γρά­ψω αυτούς που συμ­με­τεί­χαν στην επί­θε­ση της 15ης Νοέμ­βρη. Δεν χαρί­ζω την αναρ­χία σε αυτούς. Δυστυ­χώς υπάρ­χουν αυτο­α­πο­κα­λού­με­νοι αναρ­χι­κοί που δεν γνω­ρί­ζουν το βάρος της λέξης, το βάρος της ιστο­ρί­ας που φέρουν μεγά­λοι αναρ­χι­κοί που πάλε­ψαν και πέθα­ναν ακο­λου­θώ­ντας το όρα­μα της ανθρώ­πι­νης απε­λευ­θέ­ρω­σης και φυσι­κά καμία σχέ­ση δεν είχαν με φασι­στι­κής έμπνευ­σης τραμπουκισμούς

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο