Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τσιτσιπάς διεκδικεί το πρώτο του Grand Slam απέναντι στον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ιστο­ρία έγρα­ψε ο Στέ­φα­νος Τσι­τσι­πάς, ο οποί­ος ύστε­ρα από τέσ­σε­ρις συνε­χό­με­νες παρου­σί­ες σε ημι­τε­λι­κούς γκραν σλαμ, έγι­νε ο πρώ­τος Ελλη­νας τενί­στας που προ­κρί­νε­ται για πρώ­τη φορά σε τελι­κό, αυτόν του Ρολάν Γκα­ρός, το από­γευ­μα της Κυρια­κής (13/6, 16:00, ΕΡΤ 1)., όπου θα αντι­με­τω­πί­σει τον Σέρ­βο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρ­βος τενί­στας επι­κρά­τη­σε του Ράφα Ναδάλ σε μια τιτα­νο­μα­χία που πέρα­σε στην ιστο­ρία ως ένα από τα καλύ­τε­ρα ματς του σύγ­χρο­νου τένις.

Ο 22χρονος πρω­τα­θλη­τής μας, σε έναν συγκλο­νι­στι­κό ημι­τε­λι­κό που διήρ­κε­σε 3 ώρες και 40 λεπτά, επι­κρά­τη­σε του Γερ­μα­νού Αλε­ξά­ντερ Σβέ­ρεφ με 3–2 σετ (6–3, 6–3, 4–6, 4–6, 6–3) και αύριο (16.00) θα διεκ­δι­κή­σει τον τίτλο του γαλ­λι­κού open αντι­με­τω­πί­ζο­ντας τον θρύ­λο του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παράλ­λη­λα, ο Τσι­τσι­πάς με αυτή τη νίκη του ανέ­βη­κε στο Νο 4 της παγκό­σμιας κατά­τα­ξης, ενώ αν κατα­κτή­σει τον τίτλο θα ανέ­βει στο Νο 3.

 Ο Νόβακ Τζό­κο­βιτς επι­κρά­τη­σε του Ράφα Ναδάλ με 3–1 σετ (3–6, 6–3, 7–6, 6–2) στον δεύ­τε­ρο ημι­τε­λι­κό του Roland Garros και θα αντι­με­τω­πί­σει τον Στέ­φα­νο Τσι­τσι­πά στον τελι­κό της διορ­γά­νω­σης ( 13/6, 16:00, ΕΡΤ 1).

Το ματς ήταν συγκλο­νι­στι­κό σε όλη του τη διάρ­κεια, οι δύο αθλη­τές έδω­σαν τον καλύ­τε­ρο εαυ­τό τους, κρα­τώ­ντας αμεί­ω­το το ενδια­φέ­ρον των τηλεθεατών.

Τελι­κά, ο Τζό­κο­βιτς στέ­φθη­κε νικη­τής και πήρε το δεύ­τε­ρο εισι­τή­ριο για τον τελι­κό του Γαλ­λι­κού Όπεν.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο