Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο φασίστας Αμβρόσιος «ξαναχτύπησε»: Αφόρισε Μόσιαλο και Χωμενίδη…

Λέγε­ται Θανά­σης Λενής και είναι περισ­σό­τε­ρο γνω­στός ως πρώ­ην μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των και Αιγιαλείας.

Ο λόγος για τον Αμβρό­σιο, τον χου­ντι­κό σκο­τα­δι­στή και κήρυ­κα του μίσους, που σε κάθε ευκαι­ρία προ­κα­λεί την δημο­σιό­τη­τα με όσα λέει και κάνει. Γνω­στά τα έργα και οι ημέ­ρες του κατά την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας με τα άθλια, μεσαιω­νι­κά του κηρύγ­μα­τα ενά­ντια στις… «μάσκες του δια­βό­λου» και την προ­τρο­πή του στους πιστούς να χρη­σι­μο­ποιούν ως… «φάρ­μα­κο» για τον κορο­νο­ϊό τον.. αγιασμό!

Το Μάη του 2020, ο ακρο­δε­ξιός δεσπό­της είχε προ­βεί δημό­σια στον… αφο­ρι­σμό του πρω­θυ­πουρ­γού Κ. Μητσο­τά­κη και της υπουρ­γού Παι­δεί­ας Ν. Κεραμέως.

Τώρα, όπως δια­βά­ζου­με, ήταν η σει­ρά του καθη­γη­τή Ηλ. Μόσια­λου και του συγ­γρα­φέα Χρ. Χωμε­νί­δη να αφο­ρι­στούν από τον Λενή. Κατά τη διάρ­κεια της κυρια­κά­τι­κης λει­τουρ­γί­ας στον Ι.Ν. Φανε­ρω­μέ­νης Αιγί­ου, ο πρώ­ην Μητρο­πο­λί­της εκτό­ξευ­σε πύρι­νο λόγο για τις ανα­φο­ρές που έκα­ναν και οι δύο στην Πανα­γία την περί­ο­δο των Χρι­στου­γέν­νων και στη συνέ­χεια διά­βα­σε τον αφορισμό.

Να υπεν­θυ­μί­σου­με ότι ο λόγος των αφο­ρι­σμών ήταν το γεγο­νός ότι τα Χρι­στού­γεν­να του 2021, ο μεν κ. Μόσια­λος είχε αναρ­τή­σει σκί­τσο, ο δε Χρή­στος Χωμε­νί­δης ένα άρθρο στο οποίο ισχυ­ρί­ζε­ται ότι η Πανα­γία είχε παρά­νο­μη σχέ­ση με έναν Ρωμαίο στρα­τιώ­τη και ο Ιησούς ήταν καρ­πός δια­φό­ρων συνευ­ρέ­σε­ων που είχε με νεαρούς.

‘Εκα­στος στο είδος του και ο Θανά­σης Λενής στα σκο­τα­δι­στι­κά παρα­λη­ρή­μα­τα και τους αφορισμούς…

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο