Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο φασισμός ξαναχτυπάει !! Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί επαγρυπνούμε!

Γρά­φει η Ελέ­νη Κακνα­βά­του //

Δεν είναι μόνο οι δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον όποιου δε γου­στά­ρουν τα φασι­στοει­δή , η βεβή­λω­ση μνη­μεί­ων του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που είχαν στη­θεί σε πόλεις και την ύπαι­θρο. Δεν είναι μόνο οι ξυλο­δαρ­μοί και το κυνη­γη­τό των μετα­να­στών ή προ­σφύ­γων, ο τσα­μπου­κάς προ­κει­μέ­νου να μην κρα­τή­σει τη σημαία η αλλο­δα­πή μαθή­τρια. Τελευ­ταία ανα­σύρ­θη­καν και εγκύ­κλιοι του Γ. Παπαν­δρέ­ου, αυτού του ” Γέρου της Δημο­κρα­τί­ας” , προ­κει­μέ­νου να κλεί­σουν στό­μα­τα ριζο­σπα­στών εκπαι­δευ­τι­κών, οι οποί­οι στα πλαί­σια των γιορ­τα­στι­κών εκδη­λώ­σε­ων των σχο­λεί­ων τους για την ημέ­ρα της 28ης Οχτώ­βρη θέλη­σαν να καλέ­σουν εκπρο­σώ­πους της Αντί­στα­σης για να μάθουν τα παι­διά από πρώ­το χέρι τι έγι­νε στη Γερ­μα­νι­κή κατο­χή. Ακο­λου­θεί από­σπα­σμα από την καταγ­γε­λία του Συλ­λό­γου Εκπ/κων ΠΕ “Γ. Σεφέ­ρης” για τα γεγονότα:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
Αρ. Πρωτ.   148                                 Ν. Ιωνία  2/11/2017                                       Προς : τα μέλη μας,   τη ΔΟΕ, τον τύπο
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ  «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγ­γέλ­λει τη θρα­σύ­δει­λη ενέρ­γεια ανθρώ­πων που δρουν στο σκο­τά­δι της νύχτας, οι οποί­οι παρα­μο­νές της 28ης Οκτω­βρί­ου, βρώ­μι­σαν με τα φασι­στι­κά τους σύμ­βο­λα το σπί­τι και το σχο­λείο του συνα­δέλ­φου Γιάν­νη Ρόμπα, δασκά­λου στο 6ο Δ.Σχ. Πει­ραιά και μέλους του ΔΣ του Συλ­λό­γου Π.Ε. «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»,  εκπρό­σω­πο της Αγω­νι­στι­κής Συσπεί­ρω­σης Εκπαιδευτικών.

Μάλι­στα, κόλ­λη­σαν έξω από το σπί­τι του την περι­βό­η­τη εγκύ­κλιο του Γ. Παπαν­δρέ­ου (της Ένω­σης Κέντρου), σύμ­φω­να με την οποία:

«….Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ……

….Πάσα εκτρο­πή πρέ­πει να κολά­ζε­ται αυστη­ρό­τα­τα. Κι αν συμ­βή να υπάρ­ξουν διδά­σκα­λοι όχι ανή­κο­ντες, αλλά και απλώς συμπα­θού­ντες ή ανε­χό­με­νοι την κομ­μου­νι­στι­κήν προ­πα­γάν­δαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν».(ΑΠ 1010, 11/03/1965)

Καθό­λου τυχαίο μάλι­στα δεν είναι το γεγο­νός ότι σε επε­τεί­ους σαν και αυτή  το σχο­λείο φιλο­ξε­νεί συχνά εκπρο­σώ­πους της γενιάς της Εθνι­κής Αντί­στα­σης, μέλη του τοπι­κού παραρ­τή­μα­τος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που συζη­τούν με τους μαθη­τές για την επο­ποι­ία του αγώ­να για την απε­λευ­θέ­ρω­ση της χώρας από τους ναζί κατα­κτη­τές, τα σύγ­χρο­να μηνύ­μα­τα της 28ης Οκτω­βρί­ου, για το πραγ­μα­τι­κό πρό­σω­πο του φασι­σμού και του ναζισμού.

Είναι γελα­σμέ­νοι οι θρα­σύ­δει­λοι φασί­στες, αν νομί­ζουν ότι έτσι θα τρο­μο­κρα­τή­σουν τους εκπαι­δευ­τι­κούς! Το αντί­θε­το.  Με περισ­σό­τε­ρο πεί­σμα θα συνε­χί­σου­με να κάνου­με το αυτο­νό­η­το, να διδά­σκου­με στους μαθη­τές μας την ιστο­ρι­κή και επι­στη­μο­νι­κή αλήθεια.

Οι αγώ­νες του λαού μας για το δίκιο και τη λευ­τε­ριά του απο­τε­λούν πηγή έμπνευ­ση και δια­παι­δα­γώ­γη­σης της νέας γενιάς. Ό,τι γρά­φτη­κε με αίμα, δεν σβή­νε­ται με βρώ­μι­κο μελάνι.

Ο φασι­σμός δεν είναι ένα άλλο σύστη­μα, είναι το μακρύ χέρι του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος και δεν χτυ­πιέ­ται με ευχο­λό­για, τρέ­φε­ται από τη σιω­πή, το φόβο, τη λογι­κή των ίσων απο­στά­σε­ων. Τότε απο­θρα­σύ­νε­ται ακό­μα περισ­σό­τε­ρο. Από­δει­ξη η άγρια και άναν­δρη επί­θε­ση των χρυ­σαυ­γι­τών σε βάρος της δικη­γό­ρου Ευγε­νί­ας Κου­νιά­κη, μέλους της ομά­δας των συνη­γό­ρων της Πολι­τι­κής Αγω­γής στη δίκη της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, καθώς και μιας άλλης γυναί­κας, έξω από το κτί­ριο του Εφε­τεί­ου της Αθή­νας, όπου διε­ξά­γε­ται η δίκη. Η κυβέρ­νη­ση έχει σοβα­ρές ευθύ­νες για την ανε­νό­χλη­τη εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση των χρυ­σαυ­γί­τι­κων και άλλων φασι­στι­κών συμμοριών.

Το Δ.Σ. απαι­τεί την άμε­ση σύλ­λη­ψη και τιμω­ρία των δρα­στών της επί­θε­σης.  Καλεί όλους τους συνα­δέλ­φους εκπαι­δευ­τι­κούς να κατα­δι­κά­σουν τη φασι­στι­κή δρά­ση, να απο­μο­νώ­σουν παντού την εγκλη­μα­τι­κή και ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή, τους απο­γό­νους των Ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών και των συνερ­γα­τών των ναζί που ορκί­ζο­νταν πίστη και υπο­τα­γή στο Χίτλερ αιμα­το­κυ­λώ­ντας απ΄  άκρη σ΄ άκρη την πατρί­δα μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                         ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

Φοβή­θη­καν ορι­σμέ­νοι για­τί τα παι­διά του σχο­λεί­ου θα μάθαι­ναν τι ήταν και πώς έδρα­σαν ενά­ντια στον Ελλη­νι­κό λαό οι ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες, οι δωσί­λο­γοι, οι πρό­γο­νοι των Χρυ­σαυ­γι­τών. Και το “δημο­κρα­τι­κό μας πολί­τευ­ε­μα” τους εξό­πλι­σε και νομι­κά, με την εγκύ­κλιο του “Γέρου της Δημο­κρα­τί­ας” που προ­στά­τευε το αστι­κό σύστη­μα, στρε­φό­με­νος κατά οποιου­δή­πο­τε μαθη­τή ή εκπαι­δευ­τι­κού “διέ­σπει­ρε κομ­μου­νι­στι­κές ιδέ­ες” ή είχε πολι­τι­κή δρά­ση μέσα από τη νεο­λαία Λαμπρά­κη ή την ΕΔΑ.  Τα μαντρό­σκυ­λα του συστή­μα­τος, η σαπί­λα του ντου­νιά, βάζουν λοι­πόν χέρι και στα σχολεία!

Ανεύ­θυ­νο φυσι­κά δεν είναι το πολι­τι­κό αστι­κό σύστη­μα,  για­τί  ανέ­χε­ται τους φασί­στες και τους κανα­κεύ­ει. Για­τί  εξι­σώ­νει το φασι­σμό, με τον κομ­μου­νι­σμό και για­τί  κρα­τά­ει ίσες απο­στά­σεις στα σχο­λι­κά βιβλία από τους ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες και τους αγω­νι­στές της ΕΑ. Για­τί εξι­σώ­νει το Στά­λιν με το Χίτλερ επί­σης μέσα στα σχο­λι­κά βιβλία Ιστο­ρί­ας. Ακό­μη ευθύ­νη έχουν κι όσοι,  αν και στα λόγια υπο­στη­ρί­ζουν δήθεν την Οχτω­βρια­νή Επα­νά­στα­ση, μέρες που ναι, κατα­δι­κά­ζουν το Στά­λιν και την πολι­τι­κή της  Σοβιε­τι­κής Ένω­σης στην περί­ο­δο της οικο­δό­μη­σης του Σοσια­λι­σμού και της κατα­τρό­πω­σης του φασισμού.

Γονείς , εκπαι­δευ­τι­κοί και μαθη­τές το νου μας ! Ο φασι­σμός ξαναχτυπάει!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο