Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο φετινός Οκτώβριος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός στην Αθήνα τα τελευταία 35 έτη, μετά από τον Οκτώβριο του 2012

Ο Οκτώ­βριος του 2019 υπήρ­ξε ο δεύ­τε­ρος πιο θερ­μός Οκτώ­βριος των τελευ­ταί­ων 35 ετών στην Αθή­να, μετά από τον αντί­στοι­χο μήνα του 2012 που κατέ­χει τα θερ­μο­κρα­σια­κά σκήπτρα.

Σύμ­φω­να με τις μετρή­σεις του μετε­ω­ρο­λο­γι­κού σταθ­μού του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών (ΕΑΑ), στο Θησείο, η μέση μέγι­στη θερ­μο­κρα­σία του φετι­νού Οκτω­βρί­ου ήταν 26,6 βαθ­μοί, κατά 3,6 βαθ­μούς υψη­λό­τε­ρη από την κλι­μα­τι­κή τιμή του μήνα. Τον Οκτώ­βριο του 2012 είχε κατα­γρα­φεί μέση μέγι­στη θερ­μο­κρα­σία 27 βαθ­μών, ενώ τον Οκτώ­βριο του 2018 η μέση μέγι­στη θερ­μο­κρα­σία ήταν 23,5 βαθμοί.

Με εξαί­ρε­ση το 2010 και 2011, όλοι οι υπό­λοι­ποι Οκτώ­βριοι της τρέ­χου­σας δεκα­ε­τί­ας ήταν θερ­μό­τε­ροι από τις κανο­νι­κές τιμές. Ο Οκτώ­βριος αυτής της δεκα­ε­τί­ας με τη χαμη­λό­τε­ρη μέση μέγι­στη θερ­μο­κρα­σία ήταν εκεί­νος του 2011 (21,7 βαθμοί).

Ο φετι­νός Οκτώ­βριος, σύμ­φω­να με το ΕΑΑ-meteo, χαρα­κτη­ρί­στη­κε από πολ­λές βρο­χές κατά το πρώ­το δεκα­ή­με­ρο, ακο­λού­θη­σαν ξηρα­σία, υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες και ομί­χλες, ενώ οι ισχυ­ρές βρο­χές επέ­στρε­ψαν ξανά στο τέλος του μήνα.

oktovrios

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο